08-06-10

Van start

Dit week-end viel mijn nieuw schema van coach Mario in mijn electronische mailbox. Waarvoor alweer 1000 x dank coach. De vooropgestelde tijd voor Eindhoven ga ik nog niet bekendmaken. Eerst zien of we zo ver geraken. Maar het zal een hele uitdaging zijn.

Ik weet niet of ik de verwaching zal kunnen inlossen, maar we gaan proberen. Vandaag zijn we er meteen ingevlogen. 3km inlopen, 10 x 300m en 3 km uitlopen. De 300m gingen veel te rap. Tussen de 3'40" en 3'50"/km en dan nog wel op het zand in het bos. Maar ik had vleugels vandaag en kheb ervan genoten. Wel goed bezweet van de versnellingen. Maar bij het uitlopen werden we van bovenaf op een gratis douche getrakteerd. Volgende training probeer ik me zeker aan het tempo te houden. Anders komen er brokken van.

Zaterdag hadden we trouwens een hele mooie fietstocht door de ardennen. Het was voor mij de eerste keer met de koersfiets. Maar genoten hebben we. Prachtig weer en heel mooie streek daar rond La Roche. Zeker voor herhaling vatbaar.

23:02 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-06-10

Planning

De 20 km werd goed verteerd. Woensdag werd er een 10-tal km losgelopen. Voor de rest werd er nog niet echt veel gedaan. Dit week-end is al wat drukker. Morgen rij ik in de ardennen de La Chouffe classic. Met een lekker biertje aan de aankomst. Morgen dus reeds om 5u30 opstaan.

Zondagmorgen volgt er dan een duurloopje van een 15-tal km. Maar eerst morgenavond nog een lekkere bbq. Met dit weer kon ik het niet laten. Ondertussen werd er aan de coach ook een nieuw schema aangevraagd. Dat zal vermoedelijk ergens na het week-end in de bus vallen.  In Eindhoven wil ik nog eens voluit gaan. Hopelijk de volledige marathon. Mochten er toch blessures opduiken wordt het de halve. Daartussen volgen nog wel een paar wedstrijdjes, maar de planning moet nog gemaakt worden. Binnen een week wordt er dus opnieuw stevig getraind. Kheb er echt zin in. Nu snel mijn nestje in want het zal vroeg dag zijn.

23:19 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

31-05-10

20 km een verslagje

De 20 km van Brussel zit er alweer op. Toch wel één van mijn favoriete wedstrijden samen met Eindhoven. Ik hoopte om mijn tijd van vorig jaar scherper te stellen. Gevolg was toch wel wat zenuwen, en zondagmorgen al om 5 uur wakker. Rond de middag gingen we dan samen met Ilse en Dirk richting Anderlecht. Daar heeft mijn werkgever ook een bureelgebouw. Altijd handig.

Kwart voor 2 namen we de metro naar de start. Daar aangkomen nog steeds zenuwen, en ik had het gevoel dat ik naar het groot toilet moest. Lap, dus snel toiletten opzoeken. 20 Minuten moest ik aanschuiven. Maar om 14u55 ben ik dan toch in mijn startbox geraakt. Na het startschot niet te zot vertrokken. We liepen zo rond 4'50"/km. Doorkomst op de 10 km was in 48'35". Een kleine 2 minuten trager dan vorig jaar. Maar toen kreeg ik nog een ferme klop. Dan richting de gevreesde Tervurenlaan. Maar het ging nog vlot. Met een beetje reserve omhoog gelopen en dan de laatste 2 km nog afgelegd in 4'20"/km. Misschien had ik toch beter nog iets rapper gelopen. Maar ik ben heel tevreden. Aangekomen in 1u36'56. Twee minuten sneller dan mijn beste tijd van vorig jaar. Doel gehaald dus. En mooi vlak gelopen.

Ook Ilse liep een sterke PR. 1u51'44". Een zestal minuten sneller dan haar beste tijd. Ook Dirk liep een sterke 1u41'16" en bleef zo 4 minuten onder zijn beste tijd. Alweer een heel geslaagde 20km. Daarna was er nog een lekker glas cava in de burelen en werd er nog wat nagekaart. Om 20u waren we terug thuis. Met de regen en wind in de voormiddag had ik er wat schrik voor maar al bij al was het dus een geslaagde loopdag. Helaas  door de toilettoestanden niet meer aan het kanon geraakt. Aan de finish zag ik wel nog Peter De Decker. In elk geval proficiat aan iedereen.

13:10 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-05-10

Aftellen

Alweer een hele poos blogloos geweest blijkbaar. Ondertussen staan we op enkele dagen van de 20 km. Dit weekend was weer enorm druk. Zaterdagavond naar een verjaardagsfeest geweest en pas om 3 uur in mijnen nest geraakt. Zondagmorgen al vroeg opgestaan voor de duurloop. Maar het vrouwtje zag dat minder zitten.

Dan toch maar bestlist om in de late namiddag te gaan lopen. Maar eerst moesten nog naar een familie bbq. Alweer eten en drinken. Om 17 uur vertrokken we dan voor onze duurloop. Maar in combinatie met de warmte en wat rode wijn liep het lastig. Al bij al liep ik toch nog een 14km. Gisteren heb ik dan om het week-end af te sluiten nog een duikje gedaan in de Oosterschelde. Dat was ook alweer een poos geleden. In elk geval een prachtig week-end. Van mij mag het de hele zomer zo blijven. Alhoewel, zondag liefst toch iets frisser. Vandaag de laatste echte training. Maar tzal al niet te zot meer zijn. En dan hopelijk zondag goede benen. Mijn PR staat op 1u38'52". Daar hoop ik onder te geraken. Hoeveel ? Wel dat zal van de dag afhangen. Gewoon rapper dan vorig jaar en ik ben tevreden.

Aan iedereen die zondag loopt al veel succes gewenst. Misschien komen we elkaar daar wel tegen.

 

13:01 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-05-10

Druk druk

Dit jaar helaas geen Brugge of Gent als wedstrijd. Moederdag, schoolfeest en communies etc. Elk week-end zijn we bezet. Gelukkig zijn feesten ook plezant. Volgend jaar wil ik toch zeker nog eens in Gent meelopen. Dat is toch wel al een jaar of 3/4 geleden.

Voor de trainingen hebben we wel nog tijd. Zondag duurloopje van 18km. Vandaag een lekkere wisselloop van 12 km. 1 Km los en 1km aan 4'35". Deze week en volgende week probeer ik ook zeker 4 keer te lopen per week. Brussel naderd en ik hoop echt van daar een PR te lopen. Afwachten of we een goeie dag hebben. De voorbereiding was in elk geval dit keer zonder tegenslagen. Hopelijk gaan ze het koude weer tegen dan niet compenseren met hitte op 30 mei.

Iedereen die donderdag in Gent  of ergens loopt alvast veel succes allemaal. 

13:12 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-05-10

Post marathon

De minder geslaagde marathon is ondertussen al verwerkt. We kijken met volle moed uit naar de 20 km van Brussel. Doel is om onder het 1u38 te finischen. Zondag al een duurloop gedaan van bijna 16 km. Ik had geen enkele moeite om dit aan 5'25"/km af te leggen.

De conditie zit dus wel goed. De beentjes hebben de marathon heel goed verteerd. Vandaag staat een wisselloopje op het schema. 500m loslopen en 500m aan 4'50"/km. Een mooi tempo om ons eens uit te leven. Kheb er echt zin in. Brugge zal ik waarschijnlijk niet lopen. Schoolfeesten etc van de kinderen maken het moeilijk om er bij te zijn. Ook thuis wachten er nog veel karweitjes op gedaan te worden. Volgende wedstrijd is dus vrijwel zeker op 30/5. Komende dagen ga ik ook wat experimenteren met alternatieven voor de gelletjes.

 

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-10

Dit wil ik niet meer tegenkomen

Beginnen met het begin. Om 6u30 opgestaan en op het gemak ontbeten. Ik vertrok om 7u45, alles lag al klaar dus geen reden om mij op te jagen. Even later ging ik Dirk oppikken thuis.

Samen vertrokken we richting Antwerpen. Daar liepen we al gauw Gert tegen het lijf. Snel onze t-shirt gaan afhalen en toen gingen we richting start. Daar stond ook Wendy en Jess die een heel mooie tijd liep. Zenuwachtig wachten we het startschot af. Zoals gewoonlijk zijn dan de zenuwen weg bij mij. We vertrokken aan 5'20" a 5'30". Een tempo dat zeker de eerste 20 km haalbaar moest zijn voor Dirk. Maar het liep blijkbaar niet lekker. Op km 17 of 18 gingen we even stappen. Maar ook op half marathon bleef het niet lekker gaan voor Dirk.

Op zijn aandringen en na nog wat stappen nam ik met spijt in het hart afscheid van hem. Mijn benen waren nog heel goed. Een PR was wel niet mogelijk met die stap pauze's maar ik ging er nog een lap op geven. Het tempo ging met een snok omhoog. 5'10" - 5'05" - 4'59". Dat begon toch wat rap te worden dus ik hield terug even in. Het liep heel lekker tot km 28. Daar kreeg ik wat last van de milt. Ik nam even de tijd om wat op adem te komen en het leek weer over te gaan. Maar dan nog voor km 30 maagkramp. En nog niet een klein beetje. Ik moest tot 2 keer toe stoppen met braakneigingen. De gelletjes lagen te drijven in mijn maag. Maar helaas ze wouden er niet uit. Toen zat ik op schema om nog onder de 3'50" te finishen maar al snel bleek dat dit niet zou lukken.

Eerst was het nog 1km lopen en daarna 200m stappen. Maar de laatste 8 km liep het helemaal mis. Ik kon echt niet meer dan 500m lopen en dan moest ik wel stoppen van de pijn. Het werd dus 500m lopen en 500m wandelen. Als ik al kon lopen ging dat voor de benen heel vlot. Dat was nog de grootste frustratie. Officiele tijd weet ik nog niet ik vergat zelfs mijn garmin af te duwen. Het moet iets van 4u05 of iets trager geweest zijn. Gelukkig was deze marathon meer om eens te kijiken hoe goed de vorm is met slechts 3a4 trainingen per week. Wel die test is wel geslaagd. Het moet zeker lukken om met zo een voorbereiding een goeie tijd te lopen. En bijkomend nog belangrijker, voor het eerst op die manier nog eens een marathon schema kunnnen afwerken zonder blessures te krijgen. Dat was de laatste 2 jaar wel anders.

Conclusie : balen omdat Dirk moest afhaken en ik heef veel afgezien heb. Maar ben er wel van overtuigd dat ik met dit schema een snelle marathon kan lopen zonder geblesseerd te geraken. Dus bedankt voor het goede schema Mario, en het supporteren aan de kant Ik ga in elk geval op zoek naar iets anders dan die gelletje want volgens mij hebben zij er iets mee te maken.

Zo en nu paar daagjes rusten en dan richting 20km van Brussel.

12:58 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende