30-05-07

We zijn echt begonnen nu

Gisteren was zo een beetje D-day. Doktersbezoek na de 20km was al lang gepland om te zien of de marathon er in zat. 'k Had wel een goed gevoel de laatste weken maar toch met knikkende knieën vertrokken. Na een heel grondige echo kwam het verdict. De weefsels van de pees zijn terug goed. Enkel nog een verdikking die er met oefeningen de komende maanden moet uitgaan. Goed nieuws dus maar ik moet voorzichtig blijven met snelheid.

Eindelijk, nu kan ik echt weer starten met trainen. Dus vandaag gestart met het schema van de coach. Vandaag stond er 2km in en uitlopen en 2 keer 10x100 m aan 26sec/100m en 100m rust op het programma. De eerste maal dat ik zoiets doe en tviel reuze mee. Hartslag ging eigenlijk nooit ver boven 150 en na 100m terugwandelen kwam ie snel terug onder de 110. Want daar had Mario op gehamerd. Die hartslag moet onder de 100-110 voor de volgende sessie. 't Ging echt zeer gemakkelijk. Morgen staat er 8km aan 5.15/km op het programma. Waarschijnlijk wordt dat al wat lastiger. Training van vandaag kon in elk geval op de volle medewerking van de pees rekenen. We zijn dus met volle moed vertrokken. En ik kan je verzekeren na 5 maand op de sukkel eindelijk weer echt beginnen trainen, dat doet echt deugd. Maar kzal nog maar niet te hard van stapel lopen en goed naar het lichaam luisteren. Want dat was vroeger mijn sterkste punt niet. Maar kheb mijn lesje geleerd. Helaas geen tijd meer gehad om de blogs een beetje te lezen vandaag maar dat doe ik morgen tijdens de middagpauze wel. Thats it for today.

22:58 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-05-07

Mooie dag alweer gisteren

Ondanks de onheilspellende weerberichten was het gisteren echt prima loopweer in Brussel. Eerste stop was aan de "hond" om eens goeiedag te zeggen tegen de medebloggers. Het was een leuk weerzien. Ook mijn weblogshirt in ontvangst genomen waarvoor dank Julie. Dan op naar de start. Amai wat was dat een gedrum om in het vak van 6001-11000 te geraken. Daar ging het schot en het bange afwachten of de voet het ging houden begon. Tunnel in tunnel uit en dan begon de blaas te protesteren. Toch maar in het bos gestopt voor een plaspauze. Na de stop was de opkomende stijfheid terug uit de voet dus dat was al goed. Na 10 km kwam ik door in 54'14". Daarna ben ik wat sneller gaan lopen en het ging echt lekker.

Ondanks dat ik de laatste 5 maand geen enkele tempo loop of interval gedaan heb ging het goed. Aan de finish was er dit jaar wel een min punt voor de organisatie. De medaille uitreiking stond net na de finish. Gevolg file om over de streep te komen. Toch nog een dikke minuut verloren eer ik over de mat geraakte. Maar toch aangekomen in 1:46:39. Dus 2e deel met de lastige helling gelopen in 52'25". 2 maand geleden betwijfelde ik nog of ik Brussel ging kunnen lopen en tot 2 weken terug dacht ik aan 2 uur minimum om binnen te geraken. Ik ben dus ondanks belange geen PR echt dik tevreden. Na de finish zag ik nog haas Mario en Edith. Prachtige tijd ook voor haar. Even later zag ik Werner nog finishen. Deze morgen heb ik ook niet echt pijn in de voet. Morgen heb ik een afspraak met de sportarts om te kijken hoe de pees het gehouden heeft. Maar ik ben bijna zeker dat het ok zal zijn en dat ik groen licht krijg voor New-York. En dan kunnen we woensdag eindelijk echt starten met de voorbereiding samen met mijn schema van coach Mario. Zo hieronder nog een sfeer foto van de webloglopertjes. Ik kijk al uit naar een volgende samenkomst. En natuurlijk niet te vergeten een dikke proficiat voor iedereen die de finish haalde.  Of je het nu in 1u30 of in 2u30 gedaan hebt je ziet vooral blije gezichten aan de meet. Zo vandaag gaan we lekker relaxen nu. Ow ja kmag niet vergeten mijn vrouw te feliciteren met haar tijd. Officieel 2u03 maar zonder fille aan de meet zo rond de 2 uur. Voor haar eerste 20 km zeker niet slecht ze doet namelijk nog maar 6 maand aan sport.

webloggers

10:15 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

26-05-07

Startnummer Brussel

Vandaag gewoon 4 km losgelopen om de stijfheid uit mijn pees wat weg te lopen. Nu op tijd het bedje in, en morgen fris op hopelijk.

Ik heb nog steeds een startnummer over voor Brussel. Indien iemand die wil, ik zal hem meebrengen naar het jubelpark aan het standbeeld van de hond vanaf 14u15. Je kan me gerust een mailtje sturen indien je hem wil. Voor een plannetje waar dat is kan jij kijken op de website van de webloglopers.

19:11 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-05-07

Laatste voorbereiding

Zo de laatste training voor de 20 km zit erop. Zo ongeveer 11 km gelopen in een heerlijk weertje vandaag. De voorlaatste km eens goed doorgetrokken aan 15 km/u bijna. Pijp was vlug uit na een goeie km maar de voet hield redelijk stand. In Brussel gaat het uiteraard een pak trager gaan. Goed nieuws ook. Ik ben de fiere bezitter van een schema van "de" coach mario. Na Brussel beginnen we eraan. Het echte werk kan eindelijk beginnen. Hopelijk blijft de blessure nu verbeteren en kan ik er echt beginnen invliegen. Alvast bedankt coach voor het werk en we gaan het schema trachten zo stipt mogelijk te volgen. Nu nog wachten op mijn garmin en tis in orde.

Zo morgen en overmorgen worden rustdagen en zatermorgen nog 20 mins loslopen en dan op naar Brussel.

21:26 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-05-07

Klaar voor Brussel

Zo net terug van een week-endje uit. Geen enkele last overgehouden aan Gent. Dan gisteren samen met mijn vrouw de laatste voorbereiding afgewerkt voor Brussel. We hebben een duurloop van 18 km gedaan in 1u50. Dus ik denk dat het wel ok is voor haar 1e 20 van Brussel. Ook ikzelf had weinig last van de voet dus normaal wordt dit rustig genieten in Brussel. We gaan gewoon trachten om net onder de 2 uur te eindigen. Als de voet zoals gisteren is gaat dit wel lukken. Vandaag ga ik gewoon klein herstelloopje doen en dan woensdag nog een beetje wisselloop. Zo nu eens gaan kijken waar die hond in het Jubelpark staat zodat ik de bloggers kan terugvinden zondag.

08:30 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-05-07

 Stratenloop Gent

boekentoren5Zo de 2e wedstrijd zit er ook alweer op. Er was redelijk wat volk en we hadden echt geluk met het weer. Net op tijd gestopt met regenen. Zoals  gewoonlijk ging ik traag starten en tot de eerste 4 a 5 km lukte dat wel. Daarna was de drang groter om toch eens wat meer door te geven (op km 8 eindelijk nog eens doorgetrokken). Doordat ik het 2e deel wat harder ging hebt ik de 10.4 km gedaan in 53.40.
Bedoeling was onder het uur dus das goed gelukt. De pees was op het einde iets minder blij maar ik denk dat het wel meevalt. Ik vermoed geen problemen morgen. Bij de start helaas geen tijd om bloggers te zoeken. Maar op het einde ging ik Harmsie nog voorbij op de Kattenberg. Hij heeft het rustig aangedaan en er van genoten denk ik. Geslaagde dag dus. Morgen een beetje loslopen en zondag samen met mijn vrouw een duurloop van 17 km als laatste aanloop naar Brussel voor haar. Voor de cijferfreaks nog een tabelletje gemaakt.
gent

19:00 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-05-07

Rustige training

Rustig loopje gisteren van 6.5 km en dat zal het woensdag ook worden, aangezien donderdag Gent op het programma staat. Helaas minder goed nieuws voor m'n vriend en collega Tom want hij kan zijn 20km vergeten. Accute achillespeesontsteking was het verdict. Nog een andere collega heeft tendinose. Heb ik hen soms besmet,  amai .

Woensdag mag ik ook achter mijn schema gaan zodat we vanaf volgende week wat meer gaan afwisselen in de trainingen. 't Zal gaan tijd worden ook. Dus stillaan een beetje snelheid terug opbouwen ook. En goed nieuws in Brussel zal ik normaal ook met het rode shirt lopen, waarvoor dank aan Julie.

 

11:40 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |