26-06-07

Aftellen

Naar de vakantie. Volgende week vrijdag is het zover en gezien de drukte op het werk momenteel ben ik er wel aan toe. De training vandaag deed in elk geval deugd. 1km in en uit en dan 10 x 20/40 - 30/30 - 40/20. Huh ?? hoor ik u denken en dat dacht ik ook toen ik het voor het eerst op het schema zag staan. Maar tis niets meer dan 20 sec snel 40 rust 10x na elkaar dan 1 km loslopen en verder met 30 snel en 30 rust enz. 't Ging prima. De versnellingen gingen tussen de 15 en 16 km/u dus tging goed vooruit. Ik voel de conditie nu echt snel beter worden. Binnen een kleine 3 weken (kzit wel al in Spanje dan dus sorry coach maar tzal niet op wedstrijd zijn) moet ik nog eens 10 km alles geven en dat ben ik van plan ook. Daarna 2 weken looprust, wel toch niet meer den 3x per week lopen en niet meer dan 5 km. Ah ja ik vergat Harmsie nog te bedanken voor een fantastische organistie en een mooie zak met vanalles in. Zonder blessures ben ik er normaal volgend jaar weer bij in Zulte. Zo vandaag maar eens vroeg in 't bed voor de verandering en morgen 7km loslopen en donderdag de lastige bruggen fartlek :) 

21:38 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-06-07

Loopfeest Zulte

Deze middag om 14u30 naar Zulte vertrokken zodat ik daar normaal om 15u a 15u10 zou aangekomen zijn. Niets van dat dus. File op de E17, dus pas om 15u40 aangekomen. Maar we waren nog op tijd voor de start van Mario. We trokken met het rode leger naar de start. En er waren veel rode mensen Katrien en Els, Frank en Betty, Ginette, Christoph en Muriel, Ruth, Philippe,Tinne Roadrunnerke, Julie en Maarten en uiteraard de coach. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben maar ik ken nog niet iedereen even goed. Bij de start kwam ik uiteraard mede organisator Harmsie tegen die het startschot gaf. Er waren niet super veel deelnemers dus deze keer vielen we echt op. Wel de missie van Mario is geslaagd, proficiat coach, de centjes op de rekening van "make a wish" volgen met plezier.

Daarna was het tijd voor de 10km. Ik wou graag onder de 50' eindigen wat aardig lukte ook. Eindtijd 47'20" officieel. Dik tevreden en de laatste 940m aan 15.6 km/u gelopen dus khad nog wat over. I am allmost back. Parcours was vlak en liep gemakkelijk, daardoor liepen veel bloggers echt prachtige tijden. Philippe en Tinne waren blijkbaar in bloedvorm. Geslaagde loop dus en achteraf was er de taartverkoop. Hmm echt lekkere taart. Op naar de volgende webloglopers bijeenkomst. Deze was in elk geval een succes. Toch nog ook een proficiat voor loopmaat Dirk. In Gent nog boven het uur en nu al een goeie 52'. Hieronder nog een overzichtje van tijd en parcours voor de liefhebbers.

240607

 

Wedstrijd 24-06-2007

 

 

19:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

22-06-07

Klaar voor Zulte

We zijn klaar voor de 10 km in Zulte denk ik. Mijn doel is onder de 50min finishen. Dat zou voor mij al een overwinning zijn op m'n blessure. Tweede doel is supporteren voor Mario. Dat gaat me wel 30 euro kosten als hij slaagt maar 't is voor het goede doel dus, graag gedaan. Hopelijk valt het weer ook wat mee en kunnen we veel taartjes verkopen. Dus al wie make a wish van de webloglopers wil steunen, kom even naar Zulte.

Wat lopen betreft, gisteren loop van 10km aan 5'15" km en tging vlot. Vandaag 3 km in en uit en tussendoor 60sec doorlopen en 30 sec rust. Ondanks de paar glazen wijn daarvoor (er nam een collega afscheid op 'twerk) ging het ook vlot. Zo en nu uitkijken naar zondag en voor de fanaten de cijfertjes van de training.

Gisteren :

200607

Vandaag :

220607

Hmm tussen die bomen rond de piste maakt m'n Garmin toch soms bokkesprongen. Die 20 en 24 km/ kunnen niet juist zijn.

21:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-06-07

Warm

Gisteren stond een stevige training op het programma. 1 km in en uit en 4 x (200-400-800-400-200)m aan 26sec/100m met 800m joggen tussen de reeksen. Mogelijks door de warmte kreeg ik na 3 reeksen de hartslag maar heel moeilijk meer naar 110. Sorry coach maar kheb maar 3 reeksen gedaan, maar wel volgens het boekje. Na anderhalf uur zweten zag ik het echt niet meer zitten om nog een reeks te doen. Zweet stroomde me echt af. Daarna nog lang buiten gezeten. Ik hou wel van dit zwoele weer maar er in lopen is wel wat anders.

Ondertussen mocht ik van coach Mario het vervolgschema tot NY ontvangen. Zit echt goed in mekaar. Nogmaals bedankt. Maar het worden nog zware tijden. Ik ga proberen het schema zo goed mogelijk te volgen maar daar gaan we heel wat looptijd insteken. Maar kzie het wel zitten. Vandaag rust en donderdag en vrijdag nog eens trainen en dan hopen dat de weergoden ons zondag gunstig gezind zijn want tziet er niet zo fraai uit. Maar naar Zulte gaan we zowiezo. De coach in achteruit stand willen we niet missen.

08:26 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-06-07

Lap

Plotseling geen internet meer gisterenavond. Ik zal vandaag onder de middag eens de blogjes overlopen. Veel was er hier toch niet te melden. Kvreesde van zondag niet in tijd uit mijn bed te geraken dus de training op zaterdag maar gedaan. Eigenlijk moest dat een wedstrijd van 6-8 km worden. Ik wist hier niet direct één in de buurt dus maar mijn eigen wedstrijd gemaakt. Loopbuddy Dirk na 1 km inlopen. Dan hem een kleine 2 min 30 voorsprong laten nemen zodat ik een mikpunt had. Hij loopt nog maar van in het begin van het jaar dus inhalen mocht geen probleem zijn. Maar halfweg had ik zeker nog niet de helft ingelopen dus ofwel was hij in superform of te snel gestart. Twas duidelijk te snel gestart want hij moest een stuk stappen. Voordeel was dat ik hem zo inhaalde en dat hij toch nog een km kon meelopen. Ik eindigde na 6,2 km in 29'22. 12,7 km/u gemiddeld. Daarna nog 1 km uitgelopen. De voet hield goed stand dus ik ga zondag toch eens proberen om nog eens een 10km in minder dan 50' te doen daar in Zulte. Vandaag gewoon wat loslopen en dinsdag weer de versnellingen. En nu snel aan het werk weer.

09:03 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-06-07

Versnellingskes

Gisteren stonden versnellingen op het programma. 4x 100-200-400-200-100 m met 100m rust en 1km in en uit en 800m tussen de reeksen. 't Is een van mijn favoriete trainingen en tging lekker. Alleen blijft die hartslag voorlopig aan de hoge kant. Joepie 't is weer week-end. In de krant van gisteren zitten snuisteren en jawel het artikel van de webloglopers stond er in. Mario en Julie worden echte bv's. Op hun site kan je trouwens ook terecht voor meer info betreffende "make a wish". Wat dat is kan je ook zien door op het icoontje rechts te klikken. 'k Heb in elk geval besloten om mijn steentje bij te dragen en indien Mario de 3.4 km achteruitlopen in Zulte volgende week zondag tot een goed eind brengt, zal ik uit eigen zak 30 euro storten. Morgen zal ik vroeg uit te veren moeten want om 9 uur vertrek ik richting Oosterschelde voor een duikje en na het duiken mag ik niet lopen, dus de 6-8 km tegen wedstrijdtempo zal ervoor moeten gelopen worden. Prettig week-end voor iedereen.

10:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-06-07

(te) Stevige training

Vandaag was het weer tijd voor een wisselloop. De voet heeft deugd gehad van de 2 rustdagen. Ik deze middag mijn workout in de garmin gestoken. We gingen dat eens uittesten daarnet. Het leek mij al vrij snel te gaan volgens mijn hartslag. Maar khad het wat lastig met de garmin, twas veel "slow down" of  "speed up". Maar kheb het volgehouden. Daarnet ffkes de gegevens ingelezen en blijkbaar was het vooral "to fast" dus ik moet nog een manier vinden om wat efficienter met dat ding te werken. Voor de coach en de geïnteresseerden, zie tabelletje onderaan. Morgen alweer rustdag maar kga wel een partijtje tennissen. Vrijdag staat er dan weer versnellingen van 100-200-400-200-100 aan 26sec/100 op het programma. Vooral die 400m gaat lastig zijn denk ik. We zien wel. 't Staat nu ook wel vrijwel vast dat ik in Zulte ga meelopen volgende week. En goed nieuws want coach Mario gaat het vervolg van mijn schema maken voor New-York. Doel 3u30 a 3u45. Maar ik vrees dat dit voor mijn eerste wat hoog gegrepen is en NY is niet vlak. Als ik 4uur haal ben ik al tevreden, we zien wel hoe de trainingen de komende weken gaan. Aja kheb ze een tjidje bewaard maar nu moesten ze er aan geloven, de chocolade muizen van Julie. Hmm ze waren lekker. Nogmaals bedank Julie. :)

130607

 

22:34 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |