30-07-07

We zijn terug

site2Deze nacht aangekomen uit het warme spanje. 't Zit er weer op voor een jaartje. Uiteindelijk heb ik maar 2x per week gelopen ginder. 20 km in 2 weken dus. Niet veel maar de rust heeft deugd gedaan en de trainingshonger is groot. Pas rond 3 uur in bed gekropen na 10 uur auto rijden en deze morgen er om 8 uur al terug uit.
Maar de zin in lopen was groot en ik wilde mijn 12 km aan 6'/km afwerken. Wonder bij wonder, maar na weinig slaap en 2 weken geen echte training ging het echt lekker. We gaan er dus weer met volle moed invliegen nu.  Morgen wellicht niet want dan is het de eerste werkdag die bij ons op 't werk traditioneel afgesloten wordt met een bbq. Vanaf nu ga ik toch trachten een beetje op de voeding te letten ook. De laatste weken hebben we lekker genoten dus het vet moet er terug af nu.
site1'k Heb helaas nog geen tijd gehad om de blogjes door te nemen maar morgen ga ik zeker zoveel mogelijk de blogjes doornemen. Zaterdag al de eerste wedstrijd in Lokeren, waar ik de 12 km ga lopen samen met een werkcollega die in de organiserende atletiekclub zit. Een supertijd mag ik wel niet verwachten denk ik na 2 weken rust. Maar 't is een goeie training. Nu nog wat relaxen en vroeg in bed vrees ik.

19:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-07-07

Berichtje uit Spanje

Eigenlijk nog maar 1 keer 30 mins gaan lopen met loopmaat Dirk.

Vanavond ga ik nog eens een toerke doen. Overdag is het hier 30C dus veel te warm om te lopen. Na volgende week zal ik best wat vetloopjes doen want ik vrees dat de ijscrême etc hier het gewicht doet toenemen. Maar we lopen ze er wel weer af. Helaas heb ik hier nog geen tijd gehad om de andere blogs eens door te nemen maar dat ga ik dit week-end eens doen.

Verder is het echt een rustvakantie en regelmatig eens een vroege duik op de medas eilanden. Das hier echt een mooie duikplaats.

Zo nu terug het strand op en nog een duikje in de zee nemen.

 

17:09 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-07-07

En nog eens alles geven

Dat stond er op het schema van Mario voor Zondag. Helaas dan zit ik al in Spanje en das mij te heuvelachtig en te warm om een PR te proberen. Dus dan maar deze ochtend proberen de 47'20" van Zulte te verbeteren. Stiekem hoopte ik aan 4'30" te kunnne lopen. Maar helaas der was toch wat wind en km 7 8 en 9 deden mij de das om. De laatste km nog eens uit mijn sloffen geschoten aan 4'14" maar 't was te laat. Maar toch dik tevreden want ik kwam uit op een 45'16" wat nog steeds een dikke 2 min sneller is dan op wedstrijd 3 weken geleden in Zulte. ( en dat was maar 9.94 km :) )

Dus in Augustus gaat die 45 min grens voor 10 km eraan. Zeker weten coach.

Zo nu dringend beginnen met alles klaar te zetten voor Spanje. We vertrekken vanavond en kheb nog heel wat te doen. 't Zal dus 2 weekjes rustig zijn op de blog en op loopgebied want het schema schrijft rust voor. Enkel 3 x per week max 5 km en daar ga ik mij aan houden. De batterijen opladen en begin augustus vliegen we er met volle overtuiging terug in. De voet doet het trouwens ook steeds beter en beter. Aja ik zal zeker nu en dan wat vanuit Spanje posten ook. Tot binnen een week of 2. Voor de liefhebbers een overzichtje van de ochtend loop. De hartslag heb ik eraf gelaten want die stond rond de 212 en op 't einde zakte hij af dus kmoest hem uitdoen ook nog.

120707

 

11:29 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

08-07-07

Halve marathon

De fartlek van zaterdag helaas overgeslaan. Twas te druk gewoon hier, verjaardagsfeestje etc. Dan vandaag vroeg de coach 18 km duurloop.

Wel 't was eindelijk nog eens mooi weer deze morgen en weinig wind. Na 4 km pikte loopmaat Dirk in en we waren weg. 't Liep echt lekker bij beiden. Gelukkig had ik wat drank mee want warm was het. Uiteindelijk is het 21 km geworden ipv 18. Mijn eerste halve marathon is een feit. En aangezien het rustig was aan 6'15" was de hartslag ook laag. Wel 146 gemiddeld over 21 km is laag voor mij :). Morgen rustdagje en laatste werkdag. 't Zal wel rustig zijn daar want de meesten zijn al op congé. Nog een glaasje wijn nu en dan op tijd in mijn bedje want die 21 km heeft toch wat energie gevergd. Voor de liefhebbers nog het overzichtje van deze morgen.

080707

 

20:20 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-07-07

Spierpijn

Ik moet de coach weer gelijk geven. Loop de training niet te rap zegt gij altijd. Woensdagmorgen ging het wel maar na mijn duurloop van 15 km 's avonds toch redelijk wa stramme spieren. Dus gisteren ipv 3 reeksen van 1km los en 2 aan 4'30" het maar bij 2 reeksen + 1km uitlopen gehouden. Deze morgen is het gelukkig al veel beter. 't Is nodig want morgen moet ik terug fartlekken op hellingen. In de namiddag met 10 kinderen van 10 jaar naar "Shrek the third". Onze kleinste wordt er 10 morgen vandaar. Dus met 10 van die rakkers gaan we weten wat te doen zaterdag. Vandaag is officieel mijn laatste werkdag voor het verlof (joepie). Maar helaas mag ik maandag ook nog eens komen omdat ik anders te weinig verlofdagen heb voor naar NY te gaan. Maar het zal hier rustig zijn dus da valt wel mee. Kzal maar al beginnen met mijn bureau hier wat te beginnen opkuisen.

10:25 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-07

Wat een weer

Gisteren tussen de stortbuien heen mijn intervaltraining gedaan. 1 km in en uit daarna 10 x 20/40 loslopen en 10x200m aan 50sec/200m rust. Na de 20/40 reeks moesten we 5 minuten stoppen want weeral een hevig onweer boven de atletiekpiste. Daarna voortgedaan met de 10x200m. 't Ging gewoon super vlot. Ipv 200m aan 50sec. heb ik ze allemaal aan 44sec gedaan en na 100 zat de hartslag al terug onder de 110. Sorry coach voor de te snelle training maar tliep zo lekker. Vandaag een duurloopke van 15 km en morgen wisselloop 1 km los en 2 aan 4'30"/km. De coach laat mij er blijkbaar nog eens stevig invliegen voor ik volgende week donderdag met vakantie (ook op loopgebied) ga.

Kijk er nu toch stillaan naar uit om uit dit verwaterde land te vertrekken. Als het weer het toelaat doe ik volgende week donderdag eens een aanval op mijn PR op 10 km. Bij het opzoeken blijkt dat mijn oude ronde van 10km slechts 9.16 km was. Dus heb ik blijkbaar in Zulte met 47'20" een PR gelopen zonder het te weten. Zo nu snel verderwerken want tis hier altijd razend druk net voor de vakantie.

13:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-07-07

Tijdje geleden...

dat ik nog een berichtje poste maar tis nogal druk geweest de laatste dagen.

Wat niet wil zeggen dat ik niet gelopen heb want ik heb braafjes de trainingen van de coach allemaal afgewerkt. Zoals gisteren wisselloop van 500m loslopen en 500 aan 2'15". Dit gedurende 8km. 't Was vrij lastig maar wel plezant. Dan gisterenavond volk ontvangen en iets teveel aan de drank gezeten. Hoofdpijn was het verdict deze morgen. Na 2 pijnstillers toch vertrokken voor de duurloop van 15km aan 6'15" en tot mijn verbazing ging het nog vlot ook. Na anderhalf uur lopen voelde ik me fitter dan toen ik opstond. Waar lopen al niet allemaal goed voor is :-)

Morgen krijg ik een dagje rust van de coach. Misschien het moment om wat tuinwerk af te werken. (als 't weeral niet regent ) Voor de liefhebbers nog wat cijfertjes van vandaag en gisteren.

Training van gisteren :

300607

                                  

                                          Training van vandaag :

010707

010707-2

19:37 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |