31-08-07

Training aangepast

Door Fré zijn vraag van : "interval - tempoloop - wisselloop - wedstrijd is dat niet wat veel ?" ben ik toch eens gaan nadenken. En inderdaad eigenlijk heeft gij gelijk. Dus de training aangepast en ipv een zware wisselloop 3 km los 5x 60sec doorlopen/30sec rust en 3 km uitlopen.  Eigenlijk nog een leuke training. 't Was wel solo want loopmaat Dirk zat vast in de fille en kon er niet op tijd geraken. Daarna nog een partijtje tennis gespeeld dus de avond was weer goed gevuld.

Vandaag neem ik uiteraard rust en morgen eens kijken of we in Wetteren beter kunnen doen dan 2 jaar geleden. 10 km binnen de 47'30". Lijkt makkelijk maar we moeten 6x de "benedenstraat" doen. En we lopen ze niet naar beneden maar wel naar boven. 6x een venijnige klim dus. 't Is een goeie heuveltraining.  Mijn maandrecord gaat er ook aan met 189 km in augustus. Maar de komende 2 maanden zal dit niet anders zijn. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

300807

 

09:15 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-08-07

Versnellingskes

sprinter

Gisteren stonden enkele pittige versnellingen op het programma. 2km in en uit en daartussen 10x400m aan 24sec/100m. 't Ging vrij vlot moet ik zeggen. Wel het ik een licht branderig gevoel aan het scheenbeen. Toch maar in de gaten houden, en op tijd rust nemen indien nodig. Ik kan mij momenteel geen blessures veroorloven. Dus dat wordt preventief ijs en flexiumgel.

Vandaag staat er 14 km aan 5'45" op het programma. Omdat ik toch ook op wat zachte ondergrond wil lopen, gaan Dirk (loopmaat), en ik naar de piste lopen. En daar de resterende 7km ofzo afwerken. 14km rondjes lopen zie ik ook nie zitten. Dus de vrouwen met de wagen en wij te voet naar de atletiekpiste. Morgen dan nog een pittige training 12km met 1km rustig en 1 km aan 4'40 /km. En dan eens doorgeven zaterdag op de wedstrijd in wetteren. Een 2-tal jaar geleden liep ik daar een dikke 47 min op 10km. Eens benieuwd waar ik nu sta. Er zit wel een stevige heuvel in, die verchillende malen moet genomen worden. Dus kheb meteen een heuveltraining ook. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren. ( en ook voor loopbuddy Dirk die graag de cijfertjes nog eens ziet) Cool280807

14:41 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-08-07

Moe

boot
Zaterdag duurloopje gedaan van 15 km tegen 6' km. Ik zet er vanavond de cijfertjes wel eens bij. 't Ging niet slecht maar toch wat vermoeide benen. 's Avonds dan naar Nieuwpoort gereden om daar te overnachten want gisteren ben ik gaan duiken op de Noordzee. Amai, blijkbaar waren het daar St. Bernardus feesten ofzo. Wat een lawaai, eigenlijk maar een paar uurtjes kunnen slapen en om 4u20 moest ik er alweer uit voor een dagje Noordzee.

Gans de dag op dat bootje gezeten en rondgezwalpt. Wel 2 lekkere wrakduiken gedaan. Van de spaghetti van 's middag had ik maar weinig geniet. Na 5 minuutjes heb ik hem aan de visjes gegeven (als je me begrijpt Eten in mond ).

Gelukkig was de maag daarna terug prima. 's Avonds dan nog eens in de file gestaan. (daarvoor alleen al ga in niet graag naar de kust in de zomer ) Uiteindelijk was ik pas rond 11 uur thuis. Dus die rustdag van vandaag zal goed van pas komen. Want vanaf deze week gaat het km aantal per week stillaan de lucht in. Deze week 50 en volgende week 56. Maar kheb er zin. We gaan er invliegen. Dit week-end geen tijd gehad dus voor de blogjes te lezen maar dat doe ik zeker deze avond. Nu nog snel een kop koffie gaan halen om de dag door te komen.

250807

10:59 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-08-07

Fartlec

Gisteren mocht ik nog eens fartlekken. 2km inlopen 10x100m heuvel oplopen, 1km loslopen, 3x1km aan 4'"40 en 2km uit. 't Was een heerlijke training. En ook de hartslag deed het goed gisteren. Mijn 2 km inlopen was aan een hartslag van 139. Kan misschien ook liggen aan het feit dat ik de laatste tijd wat vroeger in mijn nest kruip. In elk geval daarna nog een lekkere tennispartij gespeeld met loopmaat Dirk. De avond was dus helemaal gevuld met sport.

Vandaag rustdag en de duurloop van zondag moet verschuiven naar morgen. Want zondag ga ik met een boot op de Noordzee gaan duiken. Dus lopen zal er niet inzitten. Volgende week staat er een stevige trainingsweek op het programma. En zondag doen we een wedstrijdje tijdens de kermis in Wetteren. De dagen gaan weer te kort zijn en ik zou dringend gras moeten afrijden en laminaat leggen. Kvrees dat ik na New-York eens wat gas ga moeten terugnemen met lopen. En wat zag ik deze morgen, ongeloofelijk maar de zon schijnt. Hopelijk nu voor een paar dagen. Voor de geïntresseerden een overzicht van gisteren.

230807

 

 

08:44 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-08-07

't Kon beter

Vandaag stond er 5 km aan 4'50" op het programma. Maar ik ging eens voluit gaan om te testen. Wel voluit gaan 10 minuten na een stevige maaltijd is dus geen goed idee. 't Was al afzien vanaf km 1. Nog wat tegenwind ook want ik liep geen lus. 't Was richting ouderlijk huis omdat mijn moeder verjaarde (toevallig is mijn schoonma ook vandaag jarig trouwens) en ik kon dus op de tanden bijten. Uiteindelijk uitgekomen op 22'24 maar km 3 en 4 waren niet goed genoeg vond ik. Dus binnen een week of 2 probeer ik nog wel eens om de 5km aan 4'20" te doen.

Die dekselse hartslag moet echt nog naar beneden. Morgen mag ik alweer rusten dus geen probleem ivm recuperatie. En donderdag lekker fartlekken op de brug en wat versnellingen. Verder weinig te melden. De lijst met Belgische deelnemers aan NY is aangepast en blijkbaar gaan we daar met zo'n 260 Belgen zijn. Valt eigenlijk nog mee. Ik dacht dat het er minder gingen zijn. Hieronder nog een overzichtje van de training van daarnet.

210807

21:49 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-08-07

Week-endje weg

't Is een paar dagen geleden dat ik nog iets gepost heb maar 'k heb niet stilgezeten. Wel een paar dagen weg geweest maar braafjes het schema van de coach gevolgd.

Vrijdag was rustdag en dat heb ik ook gedaan daar in Nederlands Limburg. Zaterdag stonden versnellingen op het programma. 1km inlopen dan 5x 20/40 1km los 5x 30/30 1 km los 5x 40/20 1 km los en dan 2 x 1km aan 4'40". Het ging echt super lekker. De laatste 2 km deed ik respectievelijk aan 4'15" en 4'04". Sorry coach maar het liep zo goed dat ik me niet kon houden. Zondag dan een duurloopje gedaan van 16km. 't Moest een vetloop worden maar ik zag het niet zitten om na de gourmet van zaterdagavond om 7 uur te vertrekken, dus ben ik pas na het ontbijt vertrokken. Vandaag rustdag en morgen een kort tempo loopje. En nu helaas weer aan 't werk.

  200807

09:25 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-07

Beetje verkouden

Blijkbaar een verkoudheid opgelopen op het mosselfeest van zondag. Na de mossels toch nog 's avonds vertrokken voor de duurloop van 15km. Samen met mijn vrouwtje, en de kinderen op de fiets. 't Is in elk geval veel plezanter dan alleen te moeten lopen. Na 7 km ging het licht uit bij Ilse en liep zij terug tot bij mijn ouders om zo toch een 9 km gedaan te hebben. Ik had dus nog 8 km solo te doen. De mossels begonnen ondertussen ook te zwemmen in mijn maag met serieus wat maagzuur tot gevolg. Maar de 15km werden gehaald zonder veel problemen.

Maandag was een rustdag en gisteren stonden 200-400-800 m versnellingen op het programma. Man man wat een wind gisterenavond. 2km ingelopen maar op de piste zat veel volk en mijn garmin was niet ingesteld. Dus zo goed als mogelijk wat versnellingen gedaan op de sintelpiste. Maar toen het begon te regenen was de fun er snel af. Alle versnellingen werden dus niet afgewerkt maar kheb nog 3km uitgelopen met hier en daar een versnellingske in zodat ik aan 8km kwam. Dus toch nog een goeie training. Deze voormiddag was het dan 8 km aan 5'30". Dat ging heel vlot ondanks weer veel wind. Maar die hartslag moet toch nog 5 a 10 slagen naar beneden. Zo direct taart met koffie gaan eten. De taart ga ik overslaan denk ik, en het bij koffie houden. Er mogen nog een paar kilo's af.

80
Nog 80 dagen te gaan. Het aftellen is begonnen en ik begin nu stillaan echt uit te kijken naar NY. Voor de freaks en de coach nog een overzichtje van de training van deze ochtend.

150807

 

14:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |