30-09-07

Verlost van virussen

Na een goede nachtrust vrijdag, stond ik gisteren weer klaar om aan mijn training in het Liedermeerspark te beginnen. Ik voelde meteen dat de benen terug waren. Geen slap gevoel dus. Was het daardoor, kweet het niet maar na een stevige opwarming moest ik 3 x 3 km doen aan 5'10". Mijn eerste km durf ik zelf niet te vermelden of de coach gaat vloeken. Er staat nogthans op mijn scheme "Hou je aan de snelheden". Dus in het vervolg ga ik meer opletten. Na wat trager te lopen kwam ik na 3 km nog uit op 4'38" /km gemiddeld. Veel en veel te rap dus. Gelukkig waren de andere wat trager. Alhoewel ze nog te rap waren. Onderweg Philippe nog tegengekomen die ondertussen ook aan zijn laatste voorbereidingen voor Eindhoven bezig is. Hopelijk heeft hij geen last meer ondertussen van zijn knieval. Voldaan kon ik terug 15 km aan mijn teller toevoegen.

Deze morgen dan om 7u30 vertrokken met loopbuddy Dirk voor een vetloop van 20 km aan 6'30". Dus glaasje water op en we waren weg. Het ging bij beiden lekker. Heerlijk weertje en nog heel rustig onder weg zo op een zondag ochtend. Dit keer heb ik me wel braaf aan het tempo gehouden. De benen waren een beetje vermoeid op het einde maar voor de rest ging het echt lekker. Ook de hartslag viel mij reuze mee. Deze namiddag nog wat relaxen of een uitstapje doen. We zien wel. En morgen is er rustdag. 't Zal nodig zijn want dinsdag staan die versnellingen weer op het schema. Voor het eerst heb ik afgelopen maand de 200 km grens doorbroken. Voor de liefhebbers nog de cijfertjes van vandaag.

300907

11:00 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-09-07

Slappe benen

Training van woensdag ( 10 km aan 5'45") viel zwaar tegen. Na 5 km waren mijn benen volledig leeg. Zonder enige aanleiding. Na 3 mins rust toch nog 4 km verdergelopen en dan maar gestopt. Hartslag was te hoog en het zweet brak me uit. Gisteren was het dan tijd voor wisselloop van 15 km. Ik voelde mij iets beter dan woensdag maar nog altijd wa slapjes. Dan, voor ik ging vertrekken kreeg ik wat last van de keel en mijn neus begon te lopen. Snel even mijn temperatuur genomen en 't was 37°C. Wat voor mij wil zeggen dat er toch wel iets aan het broeden is. Ik heb namelijk bijna nooit koorts. Ik heb dan maar mijn training aangepast en het bij 9 km loslopen gehouden. Goed ingeduffeld. De Rhinathiol pilletjes bovengehaald en een goeie hete grog gemaakt voor het slapen. Vandaag voel ik me toch nog altijd slapjes. Dat wordt dus vanavond eens heel vroeg het bed induiken. Het is zeker niet het moment om nu ziek te vallen. Hopelijk kan ik morgen terug mijn trainig afwerken zoals voorzien. Vlug nog een overzichtje van mijn loopje van gisteren. Duidelijk aan mijn hartslag te zien dat er toch iets is. Hij zit aan de hoge kant.

280907

08:51 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-09-07

Leuke training

Gisteren stond er 2 km inlopen en dan 4 x (5x300m aan 26s/100m) en 2 km uitlopen. Goed voor terug 13 km. Op het einde van de training voelde ik toch dat de spiertjes nog een beetje stram waren van zondag. Maar deze morgen is dat alweer verdwenen. We hadden geluk want bij aankomst op de piste, amai wat een stortvlaag. Maar toen we gestreched hadden werd het droog. Vanavond staat er 10 km aan 5'45" op het programma en morgen een wisselloop van 15 km.

Ondertussen tellen we verder af. Nog 39 dagen te gaan voor de marathon. 'k Probeer vanaf nu toch ook wat op mijn eten te letten. Dus gisteren lagen er lekkere witte kruidenworsten op de pan te blinken. Maar mis poes. Voor mij was het een stukje kalkoen. Achja we hebben het er voor over en het smaakte ook natuurlijk. Zo en nu snel terug aan het werk en hopelijk vanavond geen drash national. Training van gisteren ga ik er niet opzetten wegens te lange lijst.

08:50 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-09-07

Prachtige dag !

Vandaag was het de weblogloop in Mol. Bedoeling was om daar een 18km te gaan lopen. Maar na toestemming van de coach zijn het er uiteindelijk bijna 29 geworden. Meteen mijn langste loop ooit. Mario had prachtig weer besteld en om 9 uur druppelden alle webloglopers stillaan binnen in het zilvermeer. Elastimam en Homer, Philippe en An, coach Mario en Peggy, Tinneke, Jetty en haar man, Maurice, onze nieuweling Gert, Julie en Maarten, Ruthje en Koen  Petra en Eric, Sally en loopmaat Dirk. Hopelijk ben ik niemand vergeten. Na de traditionele groepsfoto gingen we dan op weg voor wat een prachtige natuurloop zou worden. Spijtig dat het voor ons zover is maar dit is wel echt een prachtige streek om te fietsen en te lopen. Na 12 km zat het er voor sommigen op en gingen we met de rest door.  En na 16 km waren er al heel wat die richting douches gingen, ook mijn vrouwtje.

We gingen met een zevental voort. Ruthje, Mario, Philippe, Gert, Sally, Edith en mezelf. Weeral vooral bos en zandwegen. En ook de Mario heuvel waar hij zijn fartlecs doet. Toen kwamen we zo na 25.5 km door aan het Zilvermeer. Met algemene toestemming deed Mario er nog een lusje bij. Maar dat laatste stukje zand was een kuitenbijter. En de laatste 800 m waren er uiteindelijk 1500 ofzo. Maar het is de coach vergeven want het was een gezellige loop in een prachtige omgeving. We hebben veel kunnen bijpraten over onze doelstellingen en trainingen. Zo na 3 uur en een kwart kwamen we aan. Na een lekkere douche was het dan bbq time. Na nog wat nakuieren op het terras in het zonnetje hebben we nog snel eens rond het domein gelopen met de kinderen.

De beentjes begonnen nu toch stijf aan te voelen. Maar daarnet na nog een heerlijk badje ging het alweer beter. Toch eens benieuwd wat het morgen gaat geven. ( gelukkig is het een rustdag :-) ) Samengevat een mega geslaagde dag. Volgende keer zijn we er zeker weer bij. Nogmaals een dikke proficiat voor Mario voor de perfecte organisatie. Voor een paar sfeerbeelden moet je maar eens bij Homer gaan kijken. Hieronder nog een overzichtje dat helaas niet volledig is wat ik duwde af voor een rood licht. En zag pas na 4 km dat ik niet terug de timer gestart had :/ . Gelukkig was ik niet alleen want Mario had hetzelfde voor. De luchtfoto heb ik ffkes bij Ruthje gaan halen. Waarvoor alvast dank :)

230907-2

230907

20:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

22-09-07

Liedermeerspark goed bevonden

Vandaag start de echte marathontraining met een wisselloop van 15km. 5km aan 6' , 5km aan 5'45" en 5km aan 5'30". Omdat bij ons op de atletiekpiste de finse piste + sintel maar 1200m is ging ik eens andere oorden opzoeken. 15 minuutjes rijden en ik zat in het Liedermeerspark. Helaas hartslagmeter vergeten. Na een eerste verkenningsrondje ( paar keer misgelopen :-/ ) had ik het goede toerke van ongeveer 3 km gevonden. De 15 km zonder problemen afgewerkt zonder pijntjes. Op het einde van mijn training Philippe nog tegengekomen, maar die was net begonnen, dus na een kort gesprekje was hij ( te rap :=) ) weer weg. Ik ga hier zeker nog terugkomen voor loopjes van 15km of minder. Strakjes op tijd in bed want morgen moeten we vroeg op om richting Mol te rijden. Ik zal daar de 18.5 km lopen of misschien 20 maar niet meer. Kga toch maar voorzichtig opbouwen. Morgen volgt er wel een uitgebreid verslagje van de weblogloop aldaar. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van daarnet.

220907

220907-2

19:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-07

Batterijtjes opladen

Wat een rustig weekje momenteel. Maandag 5km losgelopen en vandaag 7km losgelopen. Heel ontspannend en relaxed. Alle dagen al op tijd in bed gegaan en een beetje op mijn eten beginnen letten. We zijn er klaar voor. Laat de km lopen maar komen. 't Wordt nu echt tijd dat ik wat langere afstand kan doen. Nu NY maar 6 weken vooruit is. Morgen en overmorgen is terug rust ( we zijn het niet meer gewoon) en vanaf zaterdag is het dan zover. 15 km in blokken van 5 km en zondag vetloop in Mol. Wel eerst vet eraf en dan lekker bbq-en Cool.

Zaterdag ga ik denk ik het Liedermeerspark eens gaan lopen. Kwestie van eens af te wisselen. En zo eens te zien waar onze Philippe zijn km's traint. Voor de liefhebbers nog de overzichtjes van de loopjes van deze week.

170907

190907

20:51 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-09-07

Geprobeerd maar te vlug opgegeven

Vandaag stond er 10km op het programma met als opmerking "en nog eens alles geven". Wel, ik vloog er in met een eerste km aan 4'. Blijkbaar was dat toch wat te hoog gegrepen. Na 5km (met tegenwind) zag ik het niet meer zitten en heb ik maar uitgelopen. Achteraf natuurlijk met spijt dat ik niet doorgebeten heb. Maar we zullen na de marathon wel eens voor een PR op 10km gaan. In elk geval was het wel mijn snelste 5km ooit.

Tot zover dus de weerstandstraining. Tot vrijdag loop ik slechts 2x 5 km los en vanaf vrijdag gaan we km's vreten. Dan start de echte marathon training. Deze namiddag wisten we niet wat te doen. We zijn dan maar eens de trein opgesprongen en een terrasje en wandeling gedaan in Mechelen. 't Was echt zalig weer. Komende dagen moet je dus niet teveel loopnieuws verwachten. Zaterdag is de eerste echte training en zondag gaan we naar Mol voor de langverwachte weblogloop. Voor diegenen die willen hieronder een overzichtje van mijn ochtendloop. Waarvan ik nog altijd baal dat ik niet doorgelopen heb. Schreeuwen

160907

Loopmaat Dirk kan hier klikken voor zijn 5km.

20:10 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |