30-10-07

Laatste post.

301007
Voor de marathon uiteraard. Morgen zal er niet veel tijd zijn want dan moet ik koffers pakken enz. Zonet nog een laatste loopje gedaan om de laatste koolhydraatjes te verbranden. En vanaf nu lekker volsmullen de komende dagen. Donderdagmorgen moeten we om 6 uur ten laatste op de luchthaven zijn en om 8u20 zijn we weg. Richting Big Apple. Toch heb ik nog wat twijfels, gaat het wel lukken enz. Ik ga ook een pronostiekje opstarten. Wie mijn tijd het best kan voorspellen krijgt een lekkere fles wijn op één van de volgende evenementen. Om jullie een hint te geven. Ik gok zelf zo rond de 4 uur. New York is niet plat dus met 4 uur zal ik best tevreden zijn. Vermoedelijk is er in het hotel ook internet. Dus als ik kan zal ik van ginderuit trachten mijn eerste indrukken te posten. Alvast bedankt aan iedereen die mij tot hiertoe op mijn blog aangemoedigd heeft. En hopelijk ben ik volgende woensdag terug met een big smile.

19:38 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (44) |  Facebook |

28-10-07

Laatste vetloop

seven

Nog juist een week te gaan. Gisteren stond er nog een redelijk stevige training op het programma. 3km in en uit en dan 3 x 5 km tegen 5'10"/R5min. Meteen ook de laatste stevige training. Deze morgen dan een vetloop gedaan van 15 km. En 'k moet zeggen het ging lastig. Ook de hartslag lag zeker 10 slagen te hoog. Komt misscihen ook door het feit dat ik al een nacht of 2 onrustig slaap. Hopelijk slaap ik de komende dagen beter. Vanaf vandaag waag ik me ook aan het Saltin dieet. Dat wil zeggen tot dinsdag bijna geen koolhydraten. Enkel wat kip, kalkoen en yogourt en platte kaas en wat soep. En dagelijks appelsienen en appels. Dan vanaf woensdag vliegen we erin. De kast zit al vol lekkers.

Voor de rest van de dag ga ik me rustig houden en toch nog wat proberen te rusten. De maandteller staat ondertussen ook al op 315km. En voor de Dublingangers veel succes vandaag. En voor de liefhebbers hieronder de cijfertjes van vanmorgen.

281007

10:29 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

25-10-07

Minder dan 1 week

Nog minder dan een week te gaan voor de grote trip naar the big apple. Na de extra rustdag van dinsdag stond er gisteren 10km een 5'40" op het programma. En vandaag dan 20 km aan 6'20". De pijntjes aan de knieën en de kuit zijn zo goed als verdwenen. 'k Heb niet veel meer gevoeld dus nu houden zo. Zaterdag nog een training van 21 km met 3 x 5 km aan 5'10". En dan beginnen we aan ons koolhydraat arm dieet voor een dag of 3.

Te starten met een vetloop op zondag. 't Is mijn eerste keer dat ik zoiets doe dus we zien wel wat het geeft. Nog 3 dagen werken. De zenuwen nemen toe. Man man hoe kun je zo zenuwen hebben voor een loopwedstrijd zou ik vroeger gedacht hebben. Ik weet nu beter. Verder weinig nieuws te melden. Na haar kniepees ontsteking ( lopersknie ) is Ilse nu ook terug vetrokken met lopen. Al is het nog maar 15 mins. Maar het is zonder enige last dus geen paniek ze kan de friendshiprun, de zaterdag voor de marathon meelopen. Voor de liefhebbers nog de cijfertjes. Hartslag was een ietsje te hoog, voor de rest een relaxte training.

251007

22:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-10-07

Extra rustdag

goofyfloat
Zoals ik al zei had ik na zondag wat last in de kuit. Maar maandag was het nog niet veel beter en omdat de pijn laag zat dacht ik weer aan mij achillespees. Bijna paniek en met een bang hartje naar de kine. Kzal eens kijken zei hij. Toen taste hij in mijn kuit en amai da was dus de plaats waar het fout zat. Gelukkig dus geen achillespees. Na de kuiten los te maken en wat stretchen en rekken mocht ik naar huis. Deze morgen voelde het al veer beter aan. Maar op aanraden van de kine en mezelf ook eigenlijk, vond ik het verstandig om toch nog een dag te wachten voor de volgende training. Dat wordt dus morgen 10 km op de finse piste.

Geen onnodige risico's meer nu. Om toch niet volledig stil te zitten vandaag, zal ik een uurtje op de home trainer werken. Zo kan ik ondertussen nog wat lezen over NY enzo. Want ik moet stillaan wat beginnen plannen wat we ginder allemaal willen gaan bekijken. Ook eens gaan nadenken welke tijd ik denk neer te zetten. Zodat ik begin volgende week een pronostiekje op mijn blog kan zetten. Nog 5 dagen werken, ik tel ze met plezier af.

 

19:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-10-07

Laatste lange.

Zaterdagavond moesten we naar een verjaardagsfuif van een vriend. Ik was van plan om tegen 1 uur in mijn bed te liggen, maar twerd uiteindelijk 2 uur. Dus niet direct ideaal voor mijn langste duurloop op zondag. Daardoor had ik met loopmaat Dirk afgesproken om toch maar in de namiddag te lopen. Een andere vriend die kinesist is, stelde voor om mijn slechtste knie in te tapen. Wat ik dan ook gewillig liet doen 's morgens. Om 13u45 waren we dan klaar om te vertrekken. Ikzelf met veel vragen. Gaat de knie het houden, kan ik 3u30 lopen ?

Na 10 km dacht ik, dit wordt lastig. Maar naarmate de km's vorderden ging het beter en beter. Enkel wat last onderaan de kuit. Maar met wat rust is dat zo weer weg. Voor de rest geen pijntjes. Ook beide knieën waren heel braaf. Wat me toch geruststelde. Ook deze morgen, in tegenstelling tot mijn andere 28km lopen, helemaal geen stijfheid. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Deze week kunnen we beginnen afbouwen. De week begon in elk geval goed. Een zwaar ongeval op de E17 en anderhalf uur in de file gestaan. Aan de andere kant mag je dan wel blij zijn dat je erzelf niet tussen zit. In elk geval vandaag op loopgebied rustdag en morgen lange versnellingen. Voor de liefhebbers de cijfertjes van gisteren nog eens.

211007

09:37 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-10-07

Spanning stijgt.

fifteen
Vooraleerst iedereen bedankt voor de felicitaties. Nog 15 dagen te gaan en dan is het zover. 't Begint nu echt te kriebelen. Temeer omdat er vandaag een  info namiddag was van het reisbureau, over wat we kunnen verwachten. Goed nieuws, het winteruur gaat daar in op de nacht voor de marathon. Dat wordt dus een extra uurtje rust. Want om 6 uur 's morgens worden we al in de lobby verwacht. Ook zijn er enkele geplande uitstappen die we zeker gaan meedoen. Mijn borstnummer is 18529 en ik start in het blauwe vak. Als ik het goed zie dat loop dat vak bovenaan de Verazano bridge. Ik zou daar graag wat foto's van nemen maar hoe ik dat ga regelen weet ik nog niet.

Verder is er ook nog getrained. Donderdag versnellingen aan 5'10" en vandaag lange versnellingen ( 4km ) aan 5'10". Samen goed voor 31 km. 'k Heb ook een bandje gekocht voor de knie. Die was iets braver vandaag. Morgen is het dan de finale test over 32 km. Daarna gaan we stillaan minderen in afstand. Vanaf volgende week goed uitrusten om fris aan het avontuur te beginnnen. Als de knie morgen ook braaf is zie ik het wel zitten.

 

 

18:18 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-10-07

Druk druk

Dinsdag ging ik 8 km op de atletiekclub lopen. 'k Had afgesproken met loopmaat Dirk zo rond 18u45 maar dat was buiten onze lotus notes en exchange server gerekend. De ene crashte 's morgens en de andere toen ik net naar huis wilde gaan. Ons bedrijf zonder mail das onvoorstelbaar. Dus proberen van de handel terug in orde te krijgen. Dat lukt slechts gedeeltelijk en zo was het 8 uur eer ik naar huis kon. Nog wat eten en het was al snel kwart voor negen. Maar ik moest toch nog wat frustraties weglopen van de afgelopen dag. Dus ben ik toch nog aangezet voor een kort loopje van 5 km.

Gisteren was het dan tijd voor een wisselloop van 25 km. 5km aan 6' en 5km aan 5'25". Het was toch nog best een lastige loop tijdens zo een drukke werkweek. En na 20 km liet de knie zich weer gevoelen. Deze morgen heb ik er weer geen last meer van maar het wordt toch dringend tijd dat ik wat rust kan nemen. De knie zal dus nog 2 weekjes geduld moeten hebben. Deze avond versnellingen van 1 km aan ietsje sneller dan marathon tempo. Aan 5'10" dus. Het wordt een beetje vroeger naar huis want vanavond heb ik bezoek. Ik stap vandaag namelijk op tram 4. Vrijdag ook nog een wisselloop en zondag mijn langste duurloop van 32km. Dan is het stillaan afbouwen geblazen. Voor de liefhebbers nog de cijfertjes van gisteren. Hartslag was wat aan de hoge kant.

181007

09:12 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |