07-11-07

Verslag van mijn eerste marathon

Donderdagmorgen 1 november. Om 4 uur het bed uit. Eindelijk was het zover. Tijd om naar de Big Apple te vertrekken. Stipt op tijd kwam loopmaat Dirk ons oppikken om richting Zaventem te rijden. Ons geduld werd al meteen op de proef gesteld want het vliegtuig vertrok met meer dan 45 min vertraging.

Na een dikke 8 uur vliegen kwamen we aan in Newark. Alles ging vrij vlot en een uurtje later zaten we al op de bus richting Expo-center in Manhattan. Al meteen was de impossante skyline van Manhattan te zien. (foto1)

Toen pas drong het  tot ons door. We are here. Het afhalen van de nummers ging enorm vlot. Gewoon naar het standje van je nummer en hup je kreeg je zak met nr. en  een t-shirt. (foto2). We kuierden hier nog een klein uurtje rond langs diverse standjes. Garmin, New Balance, massage bats er was vanalles te vinden. Daarna ingechecked in het hotel en nog een klein toerke met gids rondgewandeld om wat restaurantjes en winkeltjes in de buurt te tonen.We waren bekaf en om 20 uur plaatselijke tijd hielden we het voor bekeken. Eigenlijk waren we al 21 uur wakker. En mijn verkoudheid ging ook niet over. Vrijdagmorgen gingen we dan in groep de start verkennen. Daarna waren we vrij en was het richting Epire state building etc. Amai wat een zicht. (foto 3). Alweer een vermoeiende dag maar we konden al veel bezoeken.

Zaterdagmorgen al om 7u30 in de lobby voor de friendship run. Na de toespraak aan  het gebouw van de Verenigde naties en rustig en kleurijk loopje van 3 km door Manhattan samen met Ilse,  kwamen we ook Clint en Koen tegen die woensdag al aankwamen.(foto 4+5)Tegen 10 uur was dat al afgelopen. Snel nog een koffieke bij Starbucks Coffee en nog want rondslenteren.(foto6)

 

In de namiddag dan een boottocht gedaan op de Hudson rond Manhattan. Oef niet rondlopen dus. ’s Avonds dan vroeg in bed want om 4u30 liep de wekker al af. Om 5u25 moesten we in de lobby zijn om naar de bussen te gaan die richting Staten Island reden. Amai wat een bedoening. Honderden meters bussen die aan en afreden. Ook hier liep alles vlot en rond 7 uur stond ik aan de start. Amai. Nog 3 uur wachten dus.

Een plekje zoeken in het gras, plastiek op de grond en nog wat uitrusten (foto7 ). Gelukkig was ik goed gekleed. Muts, fleece, lange broek en vest. Want het was toch frisjes. En wat doe je dan met je kleren voor de start hoor ik je vragen. Wel, iedereen krijgt een zak met je nr op. Die vul je op met je overtollige kledij en evt vestje t-shirt ofzo, voor na de race. Alles gaat in de bruine ups bestelwagens en dan aan de start ga je naar jouw bestelwagen en haal je je zak weer af. Goed gezien. Alhoewel bij ons het een enorm gedrum was om op tijd je materiaal af te geven. Stipt op tijd werden we verzocht naar ons startplaats te gaan. De zenuwen namen toe en verrek, ‘k had hoofdpijn. (die is trouwens niet meer overgegaan die dag)

Paar minuutjes later dan, boem het startschot en het traditioneel New-York New-York weerklonk uit de speakers. Meteen de eerste hindernis van de dag. De Verazano brug. Impressionant wel. En te weten dat er onder jou ook nog eens zoveel lopers bezig zijn. (foto8+9) Na de brug liepen we Brooklyn binnen en hier begon het al. Enorm veel volk en sfeer. Kinderen die klaar stonden om de handjes te klappen, bandjes die speelden. Ja hier en daar aan een kerk praise the lord etc. Geweldig gewoon. (foto10).

Na Brooklyn kwam Queens aan de beurt waar iets minder volk stond, maar naar ons normen toch nog altijd redelijk wat. Dan de Queensboro bridge over en deze vond ik echt lastig en lang. Maar ondertussen waren we halfweg en begon ik het al wat lastig te krijgen. Maar daarna draaiden we first avenue op. Ongeloofelijk wat een massa gekke Amerikanen. Zover je kon zien gewoon rijen dik. Alsof het hier een etappe van de Tour de France was. Hier stond ook Ilse om mij een banaantje aan te rijken. Die ik kon gebruiken trouwens (foto11). Vanaf hier, km27, werd het steeds lastiger. Maar het publiek stuuwde je voort. Come on, you’re looking good. En voor ik het wist zat ik in de Bronx. Welcome to the Bronx stonden ze op de brug te schreeuwen. Km 30 ging voorbij en gelukkig had de man met de hamer maar een kleintje meegebracht voor mij. De benen kregen het zwaarder van brug op brug af maar het ging nog. Na de Bronx dan richting Central park. Ook hier weer enorm veel volk. En terug come on. Only 5 miles to go. Het werd nog lasting. Ik was echt blij met het geroep van die Amerikanen of ik was efkes gestopt want ik had bijna krampen. In central park was het ook alles behalve plat. Altijd maar op en af. Nooit echt steil maar altijd op en af. 3u51’30” later stond ik aan de finish. Moe maar dik tevreden. (foto12) Kon het sneller mits beter uitgerust te zijn. Denk het wel. Maar dat was niet belangrijk, ik zat onder mij vooropgestelde 4 uur en het was genieten ondanks de pijn op het einde. De NY city marathon. Als je het ooit kunt doen en zekere aanrader. Kwa parcours misschien niet de mooiste, maar kwa sfeer en volk niet te evenaren denk ik. 40000 lopers aan de start en tussen de 1 en 2 miljoen toeschouwers.  

En bijna iedereen was blij. Ik zag zelfs dinsdag nog veel mensen met hun medaille om de nek door de stad lopen. Een geweldige loopervaring en een prachtige 6-daagse reis. Iedereen die mij steunde met mailtjes sms-jes reakties enz. Heel veel dank hiervoor. Het heeft echt geholpen om door te zetten. Ook zeker een bedankje voor coach Mario. Voor het schema dat me zover geholpen heeft. Zonder dat schema was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen. Bedank voor het werk dat je er allemaal insteekt coach.

En uiterraard ook een thx voor mijn vrouwtje die mij steunde. Ik was de laatste tijd veel op de baan en op de piste. De komende weken gaan zeker wat rustiger zijn nu. En niet te vergeten loopmaat Dirk, die de lange duurlopen iets minder lang deed duren. Met 2 is veel plezanter dan alleen 3 uur op pad gaan.

Ga ik nog marathons doen ? Ja zeker wel maar ’t zal bij eentje per jaar blijven. Dus ik denk dat Eindhoven mijn volgende doel wordt.

Foto1

skyline

Foto1nrafhalen

Foto2

empire

Foto3
clint

Foto4
friendship1

Foto5
starbuck

Foto6
liggende lopers

Foto7
brug

Foto8
zicht brug

Foto9
brook

Foto10
banaan

Foto11
medaille

Foto 12

20:40 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Kippevel !! Yveske , ewel ik krijg hier gewoon kippevel van ,wat een verhaal en een prestatie ! Chapeau jongen ! dikke proficiat !! en euh ...dat traktaatje waar is da ergens ???? ;-)))

Gepost door: katrien | 07-11-07

geen woorden voor Prachtig verslag Yves en mooie foto's. Je zou voor minder goesting krijgen om NY ooit te lopen. Nogmaals proficiat, je hebt die medaille dubbel en dik verdiend! En nu lekker nagenieten.

Gepost door: Julie | 07-11-07

super! super verslag Yves en ik ben stikjaloers! ;-) prachtig hoe je deze marathon hebt volbracht, dikke proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 07-11-07

Prachtig!!! Dat moet echt geweldig geweest zijn!
Zalig verslag om te lezen, prachtige foto's.

PROFICIAT!!!

Gepost door: Tinne | 07-11-07

Jetlag Nogmaals chapeau Yves! Niet evident om zo knap een eerste en toch pittige marathon te lopen. Vergeet trouwens de inpakt van de jetlag niet. Nee, super hoor!

Gepost door: Gert | 07-11-07

New York Je deed het goed die aankomst was loodzwaar.Heb geen woorden om het allemaal uit teleggennergens ter wereld kan men dat evenaren. Twas de max he daar . ik voelde me kiplekker om snel telopen 3u08m48s

Gepost door: kj | 07-11-07

New York (CLINT) Je deed het goed die aankomst was loodzwaar.Heb geen woorden om het allemaal uit teleggennergens ter wereld kan men dat evenaren. Twas de max he daar . ik voelde me kiplekker om snel telopen 3u08m48s WAS EEN FOUTJE. Koen was voor vertrek bezig met mijn pc. en vergat zijn naam uit te doen vandaar ..

Gepost door: CLINT | 07-11-07

Weblog-M-Klassement Van Harte, een paar prachtige foto's van deze geweldige Marathon. Mooi verslag om te lezen. Heb je toegevoegd in het Weblog-M-Klassement.

Gepost door: Bjorn Paree | 08-11-07

NY Mooi verslag, heb kippevel van het lezen, het moet een geweldige ervaring zijn, geniet er verder nog van .. De foto's zijn schitterend.

Gepost door: Edith | 08-11-07

Kiekevelleke ! Ja man, dat moet echt nie normaal geweest zijn ! Die sfeerbeelden spreken boekdelen. Als ik foto 11 en 12 vergelijk, zijn het precies 2 verschillende mensen. Dat moet toch echt afzien zijn ! Echt proficiat met je prestatie, gewoon klasse man ! Geniet er nog maar lang van, en van je nieuwe vrije tijd met Ilse, want ik denk dat ze uw naam al niet meer weet ;-)

Gepost door: Epo | 08-11-07

geweldig je hebt daar een geweldige prestatie neergezet . Wees er maar zeer fier op !! En het is nog niet zo slecht hoor om er maar 1 per jaar te lopen . Je moet doen wat je lichaam kan verdragen . en de trage opbouw is nog de beste . En nu rusten he !!!!

Gepost door: mario | 08-11-07

verslag Leuk verslag, alsof we het allemaal konden meebeleven. De uitslag was natuurlijk al lang gekend bij ons. Een dikke proficiat voor deze knalprestatie!!

Gepost door: Dirk | 08-11-07

New York !!! HEEL LEUK VERSLAG YVES ! Leuk je in levende lijve gezien te hebben, spijtig was het maar van korte duur. Ik dacht nog even na de Marathon af te spreken om iets te gaan drinken maar twas er niet meer van gekomen. Anyway, toch een hele dikke proficiat met je prestatie hoor ! Twas een echte "kuitenbijter"
;-)

cheers en tot volgende...

Gepost door: kj | 08-11-07

Schitterende prestatie. Mooi verslag. Mooie fotos. Nog iets?

Gepost door: Homer | 08-11-07

Proficiat Schitterende prestatie!!!
Tot binnenkort.
Dirk

Gepost door: dirk | 08-11-07

zalig ... ik krijg onmiddellijk zin om me voor te bereiden op een marathon... helaas zit dat er nog niet in --- tijdsgebrek om voldoende te kunnen trainen ---
maar... jouw verslag deed me terugdenken aan mijn eerste 20 km van Brussel.
lopen brengt zoveel moois in de mens naar boven.
Gefeliciteerd... en we nemen het je niet kwalijk als je met je medaille slaapt hihi

Gepost door: Els | 08-11-07

Een heel plezant verslag !! En dat je toch genoten hebt ondanks de zere kop en al de pijnlijke momenten , kan je goed lezen hoor !
Heb je nog ergens mooie foto's ? Ik vind deze al zo mooi!
gr

Gepost door: Jetty | 08-11-07

Om stil van te worden Fantastisch om al jullie verslagen te lezen! Zo geweldig. Mooie foto's Yves, je verslag is zo beeldend dat ik er bijna zelf liep....
Over een tijdje moeten we maar weer een lange duurloop in Mol doen, kunnen we even bijkletsen.

Gepost door: Petra | 09-11-07

NYC Mooi verslag, Yves.
Het enhousiasme druipt ervan af ...
NYC marathon staat ook al een tijdje op ons verlanglijstje.
Bij leven en welzijn treden we nog wel eens in je voetsporen.

Gepost door: frank spencer | 09-11-07

En ???? ... AL AAN'T AFKICKEN NU ?...

Gepost door: Devil Els | 09-11-07

NY Ik heb nog steeds last in mijn kuiten ,moregn is het volledig genezen . 1week na de marathon ik ging als een bezetene. Vandaar mijn 3u8m48s

Gepost door: CLINT | 10-11-07

Super Nu pas je verslagje gelezen en je hebt duidelijk van die 42km genoten zeg. Dikke proficiat met je knappe prestatie en de fantastische ervaring, dat pakken ze je niet meer af !

Gepost door: philippe | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.