28-12-07

Nog eens een trainingske

Gisteren nog eens een wisselloop gedaan. 9 km met 1km los en 2km aan 5'30". Eigenlijk geen al te zware training maar toch nog redelijk lastig want alweer een verkoudheid vast. 't Heeft wel deugd gedaan. Goed dikke kledij aan en eens goed zweten. Straks nog snel een paar km doen en dat de auto laden. Deze avond gaat het voor een weekje richting Oostenrijk. Loopgerief, wel dat gaat ook mee. Ik ga daar zeker een keer of 2 lopen. Toch eens benieuwd wat dat Schellebelle gedoe is van Rutje en Julie.

Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt. Verder ook het vervolgschema gekregen van coach Mario. We kunnen weer trainen tot begin maar en evt de halve marathon aan het zwin in het programma opnemen. We zien nog wel. Zo nu moet ik dringend verder de wagen inladen. Voor iedereen een spetterend oudejaar gewenst en veel succes bij het begin 2008. Dat al jullie doelen mogen uitkomen. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van gisteren.

271207
 

13:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

24-12-07

Dagje Brussel

Gisteren stond een dagje Brussel op het programma. Na een korte nacht, slechts 3 uurtjes geslapen gingen we rond 10 uur richting Atomium. Ideale voorbereiding voor een wedstrijd is dus anders. We kwamen zo rond 10u40 aan. Tijd om mezelf en Dirk in te schrijven. Werkmakker Nico was er al. Ook Julie zag ik in de verte lopen maar plots was ik ze uit het oog verloren. Er was daar al heel wat volk aanwezig. 't Was nogthans frisjes.

Na het inschrijven was het tijd om wat op te warmen en het parkoers te verkennen. We hadden het al gauw gezien. Dat wordt hier geen PR parcours. Constant omhoog en omlaag en draaien en keren. Nu ja ik was al blij dat ik onderweg niet in slaap ging vallen. Daarna gingen we richting start en klokslag 12 uur werd het startschot gegeven. De eerste 4 km bleef ik bij loopmakker Dirk. Ik ging niet te snel starten. Na zo'n 4 km ben ik dan alleen gaan lopen. Terug iets sneller. Nog een km aan 4'16 en 4'17 kunnen doen en dan kwam ik Julie onderweg tegen. Ik heb haar nog een paar honderd meter gehaasd maar ze had het lastig en ze zei "loop maar". Wel zo gedaan. Nog een tandje bijgestoken en uiteindelijk op 50'05" aangekomen na 10.5 km. Helemaal niet slecht na zo een korte nacht en weinig training. De conditie is er nog steeds en daar ben ik blij om. Volgende jaar doen we terug mee denk ik. Daarna snel ons wat opgefrist en dan wat pasta gaan eten ergens in het Brupark. Samen met de vrouwen en de kinderen. Vandaar ging het dan met de metro richting vis- en grote mark. En volk was er genoeg. je kon over de koppen lopen. Zo rond 6 uur hielden we het voor bekeken en na een geslaagde dag gingen we terug richting Schellebelle. Straks doe ik nog een herstelloopje en verder loop ik woensdag donderdag en vrijdag. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren. Let niet op de tijd en afstand. Die was 50'05" en 10.5km. Mijn Garmin zat achteraf in mijn zak en blijkbaar moet die aangesprongen zijn. Hij tekende enkele km op aan 3600 km/u. De metro is heel snel in Brussel blijkbaar :) In elk geval voor iedereen veel plezier met de komende feestdagen.

231207

12:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

19-12-07

Koud hé

snowman5
Ik hou wel van koud weer. Dus wat vorst gaat me zeker niet tegenhouden om te gaan trainen. Gisteren waren het versnellingen. 2km in en uit en 2x8x 200m aan 24sec/100m met 200m rust (wandelen). Tijdens het inlopen geen probleem. We kregen al snel warm. Maar tijdens de 200 m wandelpauzes kreeg ik toch wel koude pollekes. Die stoffenen handschoenen zijn toch wat dun. Maar we hielden vol. Tijdens het uitlopen werden de handen al terug wat warmer. Hmm welja uitlopen. Toen we begonnen uitlopen kwam er een hijger snel achter ons. Hij ging ons uiteindelijk toch voorbij en liep dan kort voor ons voeten. Dat zag Dirk en ik niet echt zitten dus tandje bij en er over. Gevolg, een gemiddelde van 5'10"/km. Veel te rap dus om uit te lopen. Gelukkig deden we de laatste paar 100m traag en stapten we nog uit ook. Daarna nog goed gestretched. Dus tzal wel niet veel kwaad kunnen.

Vanavond nog een vorstloopje van 10km. Geen versnellingen dus waarschijnlijk zonder koude handen. Dan volgt er nog een mega drukke week. Morgenavond boodschappen doen want zaterdag moet ik koken voor 16 man. Vrijdag komt de familie voor de verjaardag van onze oudste zoon. Zaterdag dan het feestje zelf. En zondag vroeg op want om 12 uur start die wedstrijd al in Brussel. Daarna gaan we met de vrouwtjes en de kinderen nog eens naar de kerstmarkt in Brussel. Maandag en dinsdag kerstdiners bij de ouders. En vrijdag vertrekken we voor een weekje ski in Oostenrijk. Dus tzal snel nieuwjaar zijn. Maar zo blijven we bezig hé :)

10:51 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-12-07

Hopelijk goed weg nu

runner
't Is alweer een hele poos geleden dat ik nog eens 2 dagen na elkaar kunnen trainen heb. Gisteren versnellingen : 5 x 1km aan 4'45" (alweer te rap) en vandaag duurloop van 12 km aan 6'/km. Fris weer maar eens je begonnen bent toch heerlijk. In elk geval heel wat beter dan dat natte gedoe van de laatste weken. Hopelijk zijn we nu terug vertrokken voor toch 4 trainingen per week. De hartslag was redelijk hoog vandaag. Maar die zal de komende dagen en weken wel terug zakken. Nu eens mijn planning doorgeven aan de coach zodat hij mijn vervolgschema kan opmaken.

Nog 5 daagjes werken en dan zijn we 2 weken thuis. Heerlijke vooruitzichten. 't Zal wel terug een heel gevulde vakantie zijn. Der is vanalles te doen. Maar daar vertel ik volgende week wel wat meer over. Oa 10 km loop in Brussel samen met loopmaat Dirk en werkcollega Nico. Ook Ruthje en Julie zullen daar aanwezig zijn. ( misschien nog wel bloggers ) Voor de liefhebbers heb ik nog een overzichtje van gisteren klaar gezet.

151207

23:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-12-07

Alweer geen training.

Zoals al aangekondigd, maandagnamiddag moeten stoppen met werken en de dokter gaan opzoeken. Met enorme keelpijn een koorts. Diagnose was snel gesteld. Keelontsteking. Proberen zonder antibiotica en enkel pijnstillers was de opdracht. Wel gisteren middag stond ik bijna bij de apotheker om die antibiotica. Amai was me dat afzien, kon vrijwel niet meer slikken of eten. Gelukkig is het na de middag stillaan wat beter beginnen worden.

Vandaag gaat het al stukken beter. Nog keelpijn maar al veel minder en bijna geen koorts meer. Dus morgen gaan we terug gaan werken. Maar trainen zal er vandaag en mogelijks ook morgen nog niet inzitten. Een heel slechte voorbereiding op mijn wedstrijd van volgende week. Gelukkig doen we daar in Brussel mee voor de fun en niet voor de tijd. Alhoewel ik toch graag een PR op de 10 had neergezet. Maar dat zal er nu zeker niet inzitten. Beter nu uitrusten ipv binnen een paar dagen weer plat te liggen. Dus hopelijk kunnen we dan vanaf het week-end weer deftig beginnen trainen.

 

15:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-12-07

Wat een weer

Rain-01-june
Zaterdag stond er voor het eerst een piramide training op mijn schema van de coach. Toen ik na de middag wou aanzetten was er plots enorm veel wind en het begon te regenen. Een blik op www.buienradar.nl leerde mij al snel dat het voor een hele poos ging zijn. Kzag dat echt niet zitten dus geen training op zaterdag.

De duurloop van zondag heb ik dan maar laten vallen en vervangen door de piramide training. Was wel een leuke training maar toch redelijk intensief. Ondertussen heb ik enorm pijn aan mijn klieren sinds gisteren. Vandaag is dat niet echt beter dus dat wordt straks een dokters bezoekje vrees ik. Ik hoop dat het meevalt want ik wil echt terug 4 a 5 keer per week lopen. En de pijn is momenteel echt niet te doen bij het slikken. Deze middag ga ik proberen van zo veel mogelijk blogjes te overlopen. Dat lukte de laatste tijd ook minder dan anders. Voor de liefhebbers nog een tabelletje van de training van gisteren.

091207

11:00 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-12-07

We zijn weer terug

 Terug vertrokken met lopen na een heerlijk week-endje skiën. Gelukkig geen benen gebroken. 't Was echt zalig daar in Ischgl. Samen met loopmaat Dirk en Dave waar ik ook al 39 jaar mee bevriend ben. Zaterdag prachtig weer gehad en een terrasje kunnen doen. Maandag was het net het tegenovergestelde. Een heuse sneeuwstorm. Maar dat hield ons niet echt tegen.

Gisteren zag ik het niet zitten om al te lopen. Slechts 4 uurtjes geslapen en dan moest ik al op om te gaan werken. Vandaag zijn we al wat meer uitgerust. Dus op naar de piste om 8 km los te lopen. Omdat ik gisteren de versnellingen niet gedaan had heb ik vandaag maar wat sneller gelopen. Misschien ook wel omdat ik regelmatig een stevige douche over mij kreeg. Morgen staat er dan een wisselloop op het programma en zaterdag en zondag ga ik ook lopen. Toch goed voor 4 trainingen deze week. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van vandaag.

051207

 

22:36 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |