27-02-08

Voet werkt tegen

illustration_arch_pain
Na mijn loopje van zondag had ik wat last van mijn rechter achillespees. Niets ergs en gisteren was het al weer zo goed als over. Op het programma stond 2km in en uit en 10x800 m aan 25"/100m. Aan de andere blogjes had ik al gezien dat het niet van de poes zou zijn. Khad een beetje pijn bij het inlopen maar na 5mins was het al over. Maar na de 5e versnelling begon het te verergeren. Na de goeie raad van loopmaat Dirk heb ik het dan maar voor bekeken gehouden en nog rustig 2 km uitgelopen. Deze morgen lijkt de schade precies nog mee te vallen. Maar kga mij koest houden en desnoods de training van donderdag schrappen want ik wil fit aan de start staan zondag. En kheb slechte ervaringen met achillespezen, kheb mijn lesje al geleerd.

Vandaag is er zowiezo rustdag en morgen 6 km met 2 km aan 4'45"/km. Maar we zien morgen wel of de voet het toelaat. Dan zondag nog eens vlammen en maandag staat er "hier beginnen we met de marathon training". Dus we gaan weer wat op de voeding en de slaap moeten letten vanaf volgende week. Maar kzie het echt wel zitten voor Antwerpen. Voor de liefhebbers nog de cijfertjes van gisteren. Al bij al toch nog goed voor 9 km.

270208

10:34 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-02-08

Oostende - Brugge

Wel desondanks de niet al te goeie weersvooruitzichten heb ik mij toch maar ingeschreven voor de 10 miles. Een afstand die ik nog nooit in wedstrijd heb gelopen. We zullen trachten het beste van te maken. 't Zal wel plezant worden want blijkbaar gaan er daar veel bloggers zijn. Ondertussen heeft het griepvirus ook toegeslaan ten huize Yves. De 2 kinderen zitten met de griep en hoge koorts. En mijn vrouw voelde zich daarnet ook al niet te lekker. Hopelijk blijf ik ervan gespaard.

Op loopgebied zijn er nog 2 trainingen afgewerkt. Gisteren een fartlek. 2km in en uit. 10x 100m berop en daarna 3 x 500m aan 4'20"/km afgewisseld met 500 m joggen. Hier ging het wat mis. Die snelle 500m gingen niet vlot. Achteraf gezien weet ik waarom. Ik liep ze aan 3'40 a 3'50 /km. Dat komt ervan, niet kijken op de garmin. Sorry coach twas onbewust veel te snel dus. Dan vandaag 16 km duurloopje. Mijn vrouw starte mee samen met loopmaat Dirk. Na een 5km gingen onze wegen uiteen. Mijn vrouw mag nog niet te lang lopen, herstelende van een kniepeesontsteking. Maar ze had geen pijn na haar 7km. Dus dat gaat de goeie weg op. Wij zetten rustig onze weg verder. Geen problemen gehad en eigenaardig genoeg net als vorige week. De hartslag zakt naarmate de km's vorderen. Hm eigenaardig. Ofwel heeft het te maken met de grote pot koffie die ik drink voor ik vertrek. Morgen rustdag en dinsdag een lastige training. 2km in en uit en 10x800m aan 25 sec. Kheb 2x gekeken jaja de coach laat ons die 800m 10x doen.

Voor de liefhebbers nog een overzichtje van deze morgen.

240208

22:50 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

22-02-08

Lastig

Gisteren stond er één van de meer gevreesde trainingen op het schema. 8km aan 4'30 a 4'40"/km. Voor mij is dat al wat minder evident om dit tempo lang vol te houden. De eerste 4 km waren dan nog tegenwind en ik was voor mezelf al aan het opmaken wanneer ik het tempo zou doen zakken. Maar na 4 km zat de wind wat meer in de rug en uiteindelijk hebben we de training toch volbracht. Khad wel niet meer gekeken of ik nog op snelheid zat. Maar dat viel blijkbaar goed mee. Had in niet voor de overweg gestaan zat ik nog iets lager. Nu was het 8 km aan 4'31"/km. Daar ben ik best heel tevreden mee. De conditie lijkt nog steeds in de lift te zitten.

Morgen mag ik dan gaan fartlekken. Niet direct mijn favoriete training maar 't is lang geleden dat ze er tussen zat. Dus tzal wel meevallen. Tussendoor moet ik ook zien dat ik een aantal nieuwe paaltjes kan betoneren voor mijn afsluiting. Wind en een overvloed aan klimop hebben hun tol geeist. Morgen beslis ik ook of ik volgende week meeloop in Oostende-Brugge. Gisteren nog geen uitsluitsel gekregen over die vervelende fluittoon in mijn oren. Kmoest me geen zorgen maken maar kmag op 13 maart wel nog eens onder de scanner. Waarschijnlijk zal daar niets te zien zijn maar hoe ga ik er dan vanaf geraken ? Enfin om af te sluiten nog een overzichtje van gisteren.

210208

09:08 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-02-08

Vandaag nog eens rust.

rust
We zijn het al gewoon. Woensdag is de laatste weken de 3e looploze dag van de week. Volgende week komt er nog eentje en dan schakelen we in een hogere versnelling. Start van de echte marathontraining en dan is het terug 5 trainingen per week. Gisteren heb ik ook loopmaat Dirk ingeschreven voor de marathon in Antwerpen. Dus voor hem ook "no way back" nu. Dat begint al een grote groep bekenden te worden die in Antwerpen meeloopt.

Gisteren dan deden we versnellingskes. Normaal samen met Dirk maar die voelde zich niet lekker. Dus dan maar solo. Eigenlijk weinig problemen. 2 km in en uit en dan 10x200m aan 25"/100m. Niet echt een lange training dus. Na een goeie 50 min stond ik al terug thuis. Vandaag blijven de schoentjes in de kast. Maar morgen wordt het zweten. Eerst naar de dokter om eens naar mijn oorsuizen te laten kijken. Kheb daar al een paar maand last van en ik wil toch wel eens weten wat dat juist is. 's Avonds trakteert de coach ons op 8 km aan 4'30 a 4'40". Das voor mijn normen al redelijk diep gaan. We zien wel wat het wordt. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de versnellingskes van gisteren.190208

09:31 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-02-08

Rustig week-end

Dit week-end eens een rustig week-end. Geen uitspattingen maar wel 2 mooie trainingen. Gisteren stonden er pittige versnellingen op het programma. 2km in en uitlopen. Daartussen 3x2 km aan 4'35"/km met 5min rust. De eerste 2 waren iets te traag. Tandje bijsteken dus. Gevolg de volgende waren natuurlijk te rap. Maar tging lekker.

Deze morgen dan een duurloop van 14 km aan 5'50". Heerlijk weertje. Volle zon en geen wind, heerlijk gewoon op den buiten gaan lopen. Heel rustig in de ochtend. 't Was echt genieten. Morgen mogen we weer rusten en dinsdag op naar de piste voor 200m versnellingen. Nu rap gaan slapen want kmoest er eigenlijk al ingelegen hebben.

170208

170208-2

23:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

14-02-08

Weinig nieuws te vertellen

De trainingen gaan rustig verder. Hout vasthouden maar voorlopig geen pijntjes ofzo. Dinsdag 9 km losgelopen met 10 keer 40sec sprint en 60 sec wandelen. Best wel leuk om te doen. Gisteren was dan de laatste looploze woensdag denk ik. Vandaag gaan we dan 8 km aan 6' doen. Morgen weer rustdag en zaterdag een pittige training met versnellingen.

Denk dat ik ondertussen door heb waarom er af en toe een extra rustdag is. Want binnen 2 weken gaat het aantalk km's drastisch de hoogte in. Als het weer zo wat blijf schrijf ik me wellicht volgende week nog in voor Oostende-Brugge. De laatste gelegenheid om nog eens voluit te gaan. Daarna beginnen we met km's vreten. Ondertussen gaat het met mijn vrouwtje haar knietjes na lang sukkelen ook beter zodat we beiden terug in Brussel zullen staan.

Was me nog niet opgevallen, maar blijkbaar ben ik ondertussen ook al een jaar aan het bloggen. Wat gaat de tijd snel. Maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier.

10:50 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

10-02-08

Leuk trainingsweek-end

Gisteren stond er een pittige training op het programma. 7 km aan 4'45". Maar ik had er echt zin in en kheb er 4'33"/km van gemaakt. Gisterenavond waren we uitgenodigd bij loopmaat Dirk om eens te gaan wiezen (kaarten dus). 't Was echt gezellig. Helaas de wijn vloeide rijkelijk en vanmorgen stond er een vetloop op het programma.

't Was lastig maar om 7u30 geraakte ik zonder problemen het bed uit. Eventjes opfrissen, loopkleren aan en dan Dirk opwachten die om 8 uur bij mij ging zijn. 8u10 niemand 8u20 nog niemand. Er was er dus eentje die er niet op tijd uitgeraakt was. Dus dan maar starten en richting Wetteren lopen. Toen ik 6km ver was en bijna aan Dirk zijn voordeur ging de gsm. Hij was wakker geraakt. Eigenlijk was ik blij want alleen is maar alleen en de volgende 9 km legden we gezaamelijk af. Fris maar voor de rest een heerlijk weertje en een leuke vetloop. Deze namiddag nog ffkes in Brugge gaan rondkuieren en nu snel bedje in want gisteren was het half 2 en nu ben ik toch wel wat moe. Morgen rustdag en dinsdag 9 km loslopen met 10 versnellingskes, relatief relax dus. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van zaterdag.

090207

22:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |