28-05-08

Brussel goed verteerd

Korte update : De 20 km van Brussel heeft weinig sporen nagelaten. Gisteren ben ik nog bij de kine geweest en hij zei dat er weinig schade was. Vandaag heb ik al terug gelopen en tging weer een ietsje beter. Kheb zelfs al een paar km's wat sneller gedaan. Zonder dat dit al te veel last gaf.

We blijven op schema. Vrijdag nog een loopje en dan kan ik mei toch nog afsluiten met 100km op de teller. Dat begint er al wat beter op te lijken. Zondag gaan we de hartslagmeter nog eens aanbinden. Tzal wat geven. Voor de liefhebbers het overzichtje van vandaag;

280508

22:50 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-05-08

20km van Brussel

'k Ben bekaf maar toch nog snel een berichtje. Bedoeling was om vandaag aan km12 ofzo mee te lopen met mijn vrouw. Pas in de metro beslitste ik toch om te starten en evt. te stoppen wanneer ik pijn kreeg. Van stoppen was geen sprake. Wel heel rustig gelopen. Kheb de 20km uitgelopen in 2u03. Mijn minst goeie tijd ooit maar ik ben nooit zo gelukkig geweest.  Nu duimen dat de pees morgen niet tegensputtert.

Verder heb ik nog Edith, Gert, Katrien en Jan Schokaert tegengekomen. Morgen een wat uitgebreider verslag maar deze weblogger is tevreden om na 3 maand miserie nog eens een wedstrijd gedaan te hebben.

Update : Vandaag heb ik wel een klein beetje last maar op het eerste zicht niets ergs. Tot woensdag doen we het rustig. Maar buiten een klein beetje zwelling zal Bxl geen sporen nalaten. Km 15-16 en  17 liep ik rapper. Gelukkig was er toen een pijnscheut en een bevoorrading zodat ik daarna het terug kalmer aandeed. Snelheid zal nog niet voor morgen zijn. Nu gewoon verder rutstig opbouwen en in de 2e helft van juni eens kijken of we nog en wedstrijdje kunnen meepikken. Voor wie wil hieronder nog een overzichtje van gisteren. In het begin deed de garmin wel wat raar met die tunnels.

250508

 

22:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-05-08

2 weken te vroeg

Gisteren mocht ik nog eens de schoentjes aanbinden. In Julie haar achtertuin dan nog wel. Samen met loopmaat Dirk rond de watersportbaan gelopen. En het ging lekker. Zo'n 8km gelopen terug. Dit keer al met enkele snellere stukken er tussen. Zelfs een km aan 5'17"/km. Traag maar zeker voel ik me terug loper. Had Brussel 2 weken verder gelegen had ik wellicht op 't gemak kunnen meelopen.

Maar helaas het zal niet voor dit jaar zijn. Wel ga ik zo rond km 12 post vatten om te supporteren en vanaf daar ga ik met Ilse naar de finish lopen. Zo heb ik het gevoel er toch wat bij te horen. Kheb toch mijn nummer nog. Dit jaar zal het helaas niet in weblog outfit zijn. De firma sponsert de inschrijvingen en we hebben ons bureel in Bxl ter beschikking. Dus ik ben eigenlijk verplicht om met het firma truitje te lopen. Als alles zo blijft zal ik binnen een week of 2 bij de coach kunnen aankloppen voor een licht schema. Ik sta al te popelen om er terug in te vliegen. Voor iedereen die morgen in Bxl loopt veel succes en misschien tot morgen. Het wordt alweer een drukke dag want ik moet 's morgens eerst nog naar het zwembad helpen met de watersportdag. Onze duikclub gaat daar wat demonstraties doen.

Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

230508

230508-2

10:03 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-08

Week-end is te kort

Wat vliegt een week-end toch voorbij als je veel te doen hebt. Vrijdagavond na het thuiskomen de wekelijkse spaghetti en dan snel de auto in richting altetiekpiste. Daar rustig 7 km gelopen. Tging lekker en ik kon me niet houden om toch 2km aan 5'50" te lopen. Daarna snel terug naar huis, douchke en snel duikbril lood en palmen nemen om naar de duiktraining te gaan. De vrijdagavond was dus al voorbij.

Zaterdagvoormiddag het tuinhuis eens uitgemest ( twas nodig ), en daarna naar het containerpark gereden. Daarna met het vrouwtje om loopschoenen voor haar geweest. Ik had het al lang uitgesteld dus wee oh wee had ik nu niet geweest. Daarna nog wat kleding voor de kinderen gaan halen en om 18 uur moesten we al vetrekken om bij vrienden kaas en wijn te gaan eten. Zondagvoormiddag ging loopmaat Dirk met zijn en mijn vrouw 15 km langs de schelde dijk lopen. Hij vroeg me om anders onderweg in te pikken en een stukje mee te lopen. Sla aan het kerkhof maar in en wacht aan de dijk op ons. Ok, ik daar naartoe. Daar aangekomen had ik toch wel een klein probleem. Een zee van brandnetels en een diepe gracht van 3m breed ofzo. Twas niet het weer om een duik te nemen, dus geen risico's genomen en terug naar huis zonder lopen. Dan heb ik maar in de namiddag de schoentjes aangebonden om 11.5 km te gaan lopen. Tging vrij goed maar kvoel het toch, meer mag het voorlopig niet zijn. Na het lopen terug snel douchen en op aperitief bij mijn broer die jarig was. Het week-end was voorbij voor ik het besefte.

Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

180508

13:25 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-05-08

Druk druk

Bouwverlof begint te naderen. Gevolg, zoals gewoonlijk mega druk op het werk. Gelukkig kan ik ondertussen al terug wat lopen zodat ik wat kan ontstressen. Gisteren hebben we terug 7 km afgewerkt. Helemaal zonder pijntjes zelfs dit keer. Met al 2 km onder de 6'/km. De vooruitgang blijft traag maar het gaat beter en beter. Morgen proberen we nog eens 10 km op 't gemak. Dat gaat mijn weektotaal zo rond 36 km brengen. Daarmee is mijn weektotaal even veel km als mijn maandtotaal in maart en april.

Stiekem zit ik nog steeds op Brussel te denken. Had dit nu maar een week of 2/3 verder gelegen. Dat had starten misschien nog mogelijk geweest. Voor de rest eens een rustig week-end zonder interclub tennis. Helaas zit het weer niet mee. Dus dat wordt wat binnenhuisklusjes doen. Beetje laat maar ik heb nog een paar kiekjes van maandag in Gent ook. Van mijn vrouwtje, loopmaat Dirk, Julie en Ruthje en Philippe.

100_0384

100_0385
100_0391100_0393

10:20 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-05-08

Stadsloop Schellebelle

Wat een stralend weertje alweer. Vorige week hield ik mij bewust koest omdat ik zaterdag terug 2 matchen tennis moest spelen. Gisteren had ik daar een klein beetje last van, maar al heel wat minder dan de vorige weken. Puffen was het in elk geval wel zaterdag. Voor de rest heb ik enkel dinsdag 7 km gelopen met 2 pauze's ertussen. Met dit mooie weer heb ik wel al veel aan de wijntjes gezeten. Volgende week gaan we toch eens een keer wat meer beginnen opletten want de kilootjes beginnen erbij te komen.

Zoals ik zei stralende dag en voor mij is dit vandaag zowel letterlijk als figuurlijk. Daarnet vertrokken voor een loopje. Ik stelde mij er niet veel van voor want meestal na intensief tennissen loopt het niet lekker. Maar goed, na 2 km al een keer gestapt en dan weer verder. Ik deed er nog eens 3.5 km bij en besloot dan om nog eens 300m te stappen. Ik had na 2 km al wat last maar het was er zeker niet slechter op geworden. Zou ik dan toch mijn 7km verbreken. Terug aangezet en kunnen voortdoen tot 8.5 km. Terug wat gestapt en toen dacht ik aan de stadsloop Gent. Dat is ongeveer 10.5 km denk ik. 'k Had al iets meer last maar het was zeker nog te doen. We hebben er nog 2 km bijgelapt en na 1u9 min en 10.5 km verder stond ik weer in mijn straat. Dolgelukkig. Akkoord 3 x 300m gestapt maar zonder veel last en het is van 2 maart geleden dat ik nog eens een uur kunnen lopen heb. 1 ding weet ik wel, het wordt zweten straks in Gent. Ik kom zeker supporteren. Ook mijn vrouw en loopmaat Dirk zijn van de partij. Al kan ik terug niet meedoen, dit keer zit ik er minder mee in. Mijn dag is geslaagd. Het einde van al mijn loopellende is nu hopelijk snel in zicht. Voor iedereen die straks loopt in Gent veel succes en vergeet niet voldoende te drinken.

Voor de liefhebbers nog een overzicht van mijn ( trage ) loop van daarnet.

120508

120508-2

11:18 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-05-08

Relatieve stilte

't Is alweer een hele poos geleden dat ik nog iets gepost heb. Niet dat het slecht gaat maar super is het nu ook weer niet. Gisteren heb ik wel terug 7km gelopen in blokjes. Probleem is dat ik op zaterdag steeds competie tennis moet spelen want anders komt de ploeg een man te kort. Zaterdag is het weer van dat. Tennis betekend terug 2 a 3 dagen rusten om alles terug soepel te krijgen. Gelukkig is het wel de laatste maal zaterdag. Daarna gaan we ons terug 100% concentreren op het rustig uitbouwen van de afstand.

Met enige hartzeer ging ik vrijdag ook de nummers voor de 20km gaan afhalen. Maandag is het de 10 km in Gent. De kans zit er in dat mijn vrouw en loopmaat Dirk daar wel deelnemen. In dat geval kom ik zeker en vast iedereen aanmoedigen. En vandaag en morgen ga ik zeker eens alle blogjes lezen. Door het weinig lopen en het mooie weer heb ik veel buiten gezeten en weinig achter de pc. 't Is er dus nog niet van gekomen. De volgende post zal hopelijk niet meer zo lang op zich laten wachten.

10:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |