28-06-08

Let's jump

Woensdag 8km losgelopen en gisteren moest de training uitgesteld worden. Reden fata morgana in Wetteren. Eén van de opdrachten is 500 jumpende ouders vinden. Donderdag was mijn vrouw naar de repetitie geweest en er was met moeite 100 man. Lichte paniek dus en dus besloot ik maar om gisteren ook de beentjes te gaan strekken. We waren niet alleen. Amai ik denk dat er zeker 700 a 800 jumpers waren. 't Was echt plezant, de meesten hadden het nog nooit gedaan. Echt een mooi gezicht. Mensen van alle leeftijden. Mensen die ik in geen jaren meer gezien had. De ster zal dus vermoedelijk wel binnen zijn. Maar dat weten we pas straks met zekerheid.

Er zat dus niets anders op dan deze morgen de loopschoenen aan te trekken voor 8 km. Heerlijk. Alles liep vlot, voor de eerste keer niet gestopt. De lichte motregen nam ik er graag bij als verfrissing. Deze namiddag gaan we naar Wetteren afzakken om te zien hoeveel sterren we binnenhalen. Morgenvroeg staat er dan een duurloop op het programma. Ik denk zo'n 12 a 13 km te doen. Dat is dan meteen ook de laatste zelfverzonnen training. Vanaf dinsdag starten weer met het schema. Hieronder nog een paar sfeerbeelden van gisteren en een overzichtje van de training. Aja het hotel in Eindhoven is ondertussen ook geboekt. No way back dus.

gina l

 

volk
280608

12:59 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-06-08

Stilte maar toch bezig

Zoals op vele blogjes is het ook hier wat rustiger de laatste dagen. Maar kheb zeker geen plannen op te stoppen met bloggen of lopen. We zijn de afgelopen dagen blijven lopen. Vrijdag samen met loopmaat Dirk en mijn vrouw 8 km. Gisterenmorgen dan een duurloop van 10 km. Hier en daar een beetje sneller gelopen zodat we op 5'42"/km uitkwamen.

Gelukkig waren we al voor 9 uur op pad want het was echt warm. In de wind was het nog goed te doen maar uit de wind in de zon. Amai. Puffen. Maar geen pijntjes en tliep lekker. 's Avonds nog lekker bbq gedaan. En zaterdag ook al gaan uit eten dan. Weer veel te veel gegeten en gedronken. Vanaf vandaag gaat de knip erop. Er moet 2-3 kilo af de komende weken. Deze week is trouwens ook de laatste week zonder schema. Vanaf volgende week gaan we van start met de opbouw naar Eindhoven. Maar ik ga zeker blijven opletten met de korte versnellingen. Als je op een goed jaar 5 maand in de prullenbak gelegen hebt dan let je op met elk pijntje. In elk geval we gaan er met volle moed invliegen. Voor de liefhebbertjes nog een overzichtje van gisteren.

220608

09:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-06-08

Terug wat meer tijd op zaterdag

Sinds half april was het op zaterdag interclub tennis. Maar zaterdag verloren we de halve finale. Uiteraard had ik graag de finale gespeeld maar mijn tuin zal tevreden zijn. Eindelijk heb ik volgend week-end eens wat tijd om alles eens in orde te zetten. Tzal nodig zijn ook.

Er werd uiteraard ook nog gelopen ook dit week-end. Vrijdag gewoon rustig 8km op Vlierzele. Gisteren stond er dan een duurloop op het programme. De coach raad aan om niet meer dan 10 km te doen. Wel 't zijn er 12 geworden. En kheb er van genoten. Slechts 1 korte stop gedaan van 150m en verder geen pijntjes. Ook het weer zat mee. Niet teveel wind en af en toe de zon. De drash national was voor na de middag blijkbaar. Vandaag rust en morgen nog eens en niet te snel wisselloopje. Ik was eerst van plan om voor de marathon van Eindhoven pas 's morgens naar daar te rijden. Maar kga deze week toch eens kijken om toch al van de zaterdag aan te zetten. Eden Crown is niet duur en dan zijn we op ons gemak. En dan maar hopen dat we blessure vrij blijven tot in oktober. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

150608

150608-2

09:01 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-06-08

Lichte versnelingskes

Ik had maandag een mailtje gestuurd naar de coach voor een nieuw schema. En wat dacht je woensdag zat het schema al in de mailbox. Wat een service. Alweer 1000 x merickes. Je bent een droomcoach Mario. Het schema is opgemaakt richting marathon Eindhoven. De countdown op m'n blogje is al aangepast. Met veel nieuwsgierigheid het schema geopend om eventueel gisteren al te starten. Maar het schema begint pas op 30/6. Ontgoocheling ? Helemaal niet. Want anders ging ik er waarschijnlijk veel te bruut invliegen.

Nu heb ik nog 3 weken om rustig verder de pees los te maken en dan met volle moed te starten. Ook tijdens mijn verlof in Spanje staan er een paar leuke trainingen op. Dat wordt zweten samen met loopmaat Dirk. We zijn terug klaar voor een verse start. En dat heb ik ook aan jullie allemaal te danken. Aan iedereen die mij de afgelopen weken/maanden met positieve reacties en mailkes moed gegeven hebben. Een dikke merci. Het gaf mij moed om door te zetten als ik soms wat een dipje had. Voor de die-hards nog een overzichtje van de versnellingen van gisteren.

110608

13:28 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-06-08

Eindelijk nog eens afgezien.

Misschien een beetje een rare titel maar het afzien deed deugd. Vrijdag was het kletsnat en zag ik het niet zitten om na het werk nog te gaan lopen. Gisteren moest ik terug tennissen dus moest het vandaag gebeuren. Eerst nog lekker bbq gedaan. Misschien niet direct de beste maaltijd voor een loopje maar we gingen er voor. De eerste 3-4 km gingen nog rustig zo net onder de 6'/km. Daarna ging het alleen maar sneller. Om te eindigen met een km aan 4'38". Het was afzien maar het deed deugd. Ook al vooral omdat er geen pijntjes waren.

Ik heb afgelopen week al enorm veel ijs gelegd dus misschien helpt dit wel. Nu nog ffkes afwachten tot morgen. Krijg ik geen reactie dan gaan we de coach een mailke sturen. Rustig terug beginnen op schema trainen. Hopelijk komt het toch nog goed voor Eindhoven. Ik zou daar echt willen lopen. Vorig jaar was de sfeer daar gewoon super. Ondertussen blijft het wel razend druk op twerk. Nog 5 weekjes werken en dat 3 weken congé. 't Kan er niet vlug genoeg zijn voor mij. Hieronder nog een overzichtje van mijn loopje van deze namiddag.

080608

22:35 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-06-08

We zitten niet stil

Dinsdag samen met mijn vrouw gaan loslopen. Zo'n 5.5 km rustig aan. Ik had de hartslagmeter nog eens aangedaan ook. Dat viel nog enigsinds mee. Maar vanals ik rapper dan 6'/km liep, ging hij toch pijlsnel omhoog. Nog veel werk aan de winkel dus. Gisteren was het dan tijd om met loopmaat Dirk op de piste enkele rondjes te doen. Kheb hier en daar toch terug al wat sneller gelopen zodat het gemiddelde eindelijk boven de 10 km/u uitkwam. Blijft nog altijd opletten want na 2 dagen geen ijs meer te leggen stond mijn voet alweer dikker. 6 x coldpack per dag is dus de boodschap.

Vanavond zal het in elk geval rustdag zijn. Straks nog snel naar de winkel lopen, om wat lekkers te gaan halen om klaar te maken vanavond. Vandaag zijn we 16 jaar getrouwd, en dan is de traditie dat ik een lekker menu klaar maak. Ik beslis nooit op voorhand wat. Gewoon naar de winkel gaan en daar inspiratie opdoen. Tennis zal er daardoor vandaag ook niet bijzijn. Voor de verandering eens een avond thuis zonder verpichtingen zal ook deugd doen. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de laatste 2 trainingen.

030608

040608

13:45 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-06-08

Vetloopje

Vrijdag nog een 8km gelopen. Daardoor is de teller van mei toch nog net boven de 100 km geraakt. Deze maand hoop ik aan 150 km te geraken. Zaterdag was het dan terug tennis time. Met de junior veteranen zitten we in de eindronde van de interclub. We wonnen alweer dus volgende zaterdag mogen we nog eens aantreden voor de kwartfinale. Gelukkig beperk ik mij tot 1 wedstrijd want ik heb de indruk dat ik meer last heb van tenissen dan van lopen.

Dat was ook gisteren zo. Redelijk vroeg opgestaan voor een zondag. Zo rond 8 uur vertrokken voor een vetloopje met loopmaat Dirk. Na een km of 7 kreeg ik toch wat last en zijn we voor alle zekerheid recht naar huis gelopen. Maar twas terug plezant en we kwamen uiteindelijk op 9 km uit. Voor de rest van de dag is het zetelatleetdag geweest. Meestal plannen we iets maar dit keer is er na het ochtendlopen niet veel meer gebeurd. Gelukkig kwam het zonnetje erdoor waardoor we buiten nog een wijntje konden drinken. Meer moet dat eigenlijk niet zijn voor een zondag. Eens thuisblijven kan ook deugd doen. Vandaag staat er ook niet veel op het programma. 5 km loslopen. Morgen dan terug kine en woensdag ga ik nog eens trachten hier en daar een kilometerke wat rapper te lopen. Zonder te overdrijven. Deze week ga ik eens testen wat ik wel of niet kan en als het meevalt mag de coach zich volgende week aan een mailke verwachten. Hieronder nog het parcours van zondag. Het lijntje linksonderaan was alweer een veldwegel die we insloegen die doodliep. Voordeel is wel, ik denk dat we ondertussen alle onverharde baantjes in de buurt kennen. Maar soms loop het eens fout zoals gisteren en moeten we terugkeren Tong uitstekend

020608

11:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |