11-08-08

Dubbele training

Mijn off-day heeft me nog een paar dagen achtervolgt. Tot en met zaterdag serieuze spierpijn gehad in dijen en kuiten. Gevolg : enkel op vrijdag en zaterdag 5 km losgelopen. Meer was niet aan te raden. Voor volgende week zondag heeft de coach een wedstrijdje voorzien maar een snelle blik op de loopkalender gaf weinig wedstrijden in de buurt. En ik had geen zin om meer dan een uur in te auto te zitten naar een wedstrijd. Toen zag ik dat er in Impe zondag een wedstrijd was in samenwerking met de atletiekverening waar ik lid ben. Beslising was dus snel genomen. Je kon kiezen tussen 4.2 / 8.5 of 12.7 km. 12,7 vond ik wat veel aangezien de spierpijn van de afgelopen dagen.

Loopmaat Dirk en ik besloten dus om voor de 8 km te gaan. Het weer was goed maar er stond enorm veel wind. Ook het parcours zag er heuvelachtig uit. Ik nam dus de beslissing om niet "zot" te doen en gewoon goed door te lopen. 't Is voor mij dan ook al van februari ( 10 miles oostende-brugge ) geleden dat ik nog aan een wedstrijd kon deelnemen. ( buiten 20km die ik op vetlooptempo deed ). Na de start was al snel duidelijk dat het lastig ging worden. Eerste 2 km was volop wind op kop en regelmatig bergop. De volgende 2 licht bergaf en wind mee. Na de 1e ronde moest loopmaat Dirk lossen. Maar hij zou nooit ver achter mij lopen. De 2e ronde deed ik terug niet te zot om dan in de laatste km nog wat door te zetten. Al bij al goed voor een tijd van 40'41". En daar was ik best tevreden mee. Nu blessure vrij blijven want ik kreeg de definitieve bevestiging van Eden Crown. Hotel en buffet zijn geboekt. No way back nu voor Eindhoven.

110808

 Nadien hebben we nog samen met de vrouwen en de kinderen nog rustig een terrasje ginder gedaan terwijl we op de tombela wachten. Nogmaals een bewijs dat kleinere wedstrijden echt gezellig kunnen zijn. Ik won nog een bak nectarines en Dirk een looptruitje. Dat wordt dus veel fruit eten deze week. Onze loophonger was echter nog niet gestilt dus besloten we ipv met de wagen, te voet terug te keren. Nog 7 kilometertjes erbij op 't gemak. Alles tesamen was de dag dus goed voor 17 km. En vooral niets stijf of geen pijntjes. Geen enkel idee wat er woensdag fout was. Verder heb ik zaterdag de ganse ochtend de beide dames zitten volgen, Julie en Ruth in de dodentocht. Helaas moest Julie opgeven door weerbarstige pezen maar ik ben er zeker van dat ze het anders ook tot een goed eind gebracht had. Ruth deed de 100 km in 14u20 min geloof ik. Enorm veel respect en bewondering daar voor.

Hieronder nog een plaatje van het loopje terug naar huis na de wedstrijd.

110808-2

13:55 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Goed te lezen dat de pijntjes weggebleven zijn. Op naar Eindhoven!

Gepost door: Harmsie | 11-08-08

Zorg dat je nu heel blijft voor Eindhoven en dan kan je daar hopelijk de vruchten plukken na veel blessureleed.

Gepost door: Gert | 11-08-08

Prachtig die "off-day" ingewisselt voor een prachtige training

Gepost door: Katrien | 12-08-08

Dat gaat goed en dan ga ik je in het zelfde hotel in Eindhoven zien en lijkt mij super tof!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-08-08

tot in Eden Crown hotel Yves dank zij jou heb ik erg veel gevonden en geregeld in club VOLH Beveren, piste alle dagen open,prijs 45€ , mag in alles mijn schema volgen en het beste nog,elke zondagmorgend kan ik meelopen voor lange duurloop met de groep marathonlopers -4uur !!!Nog bedankt voor je tip

Gepost door: patrick aerts | 12-08-08

ondanks de offday toch een knappe wedstrijd gelopen hoor! Hou het nu maar voorzichtig en pijnvrij tot Eindhoven!

Gepost door: Ruthje | 13-08-08

na regen komt zonneschijn

Gepost door: coach mario | 13-08-08

10 miles Oostende Brugge... Da was nog eens wa he!
Ik zit hier gewoon met ne grote smile aan die wedstrijd te denken!
ALLES KOMT GOED!
Geniet van je trainingen vr Eindhoven.
Ik zie je daar.
Heb je buffet op zaterdag of zondag?

Gepost door: Tinne | 16-08-08

De commentaren zijn gesloten.