27-08-08

Dagje verlof

Vandaag had ik een dagje verlof genomen met de hoop op een beetje mooi weer. Mis dus. Dan maar het tuinhuis geverfd en samen met onze oudste zijn boeken voor school gaan ophalen. Tja voor velen is het bijna weer zover. Vandaag heb ik verder nog een training afgewerkt. 10 km loslopen dus ik werd gespaard door de coach vandaag. Gisteren was het iets lastiger. Wel het viel eigenlijk nog mee. 2 km en en uit en 6x 1km aan 5'15"/km. Khad wat moeite met het tempo dus sorry coach maar twas wat te rap. Hopelijk geen straftraining.

Morgen staat er dan 12km aan 5'35"/km op het schema. En dat zal na een week solo werk terug met loopmaat Dirk zijn. Maandag was ik ook bij de kinesist. Om weer vast te stellen dat de kuiten behoorlijk stijf waren. Ook was er een beetje irritatie aan het glijweefsel rond de achillespees maar nog niets om van in paniek te slaan. Oefeningen doen en de boel in de gaten houden. Ik merk trouwens dat ik op de finse piste helemaal geen last heb. Dus ik ga toch eens wat meer zachte ondergrond moeten gaan opzoeken. Misschien maar binnenkort eens terug naar het Liedemeerspark trekken. Voor de liefhebbers nog het overzicht van gisteren. Nu snel in ben want het is al laat.

260808

23:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-08-08

2 trainingen alweer

Terug 2 trainingen afgewerkt. Gisteren waren het versnellingen met 500 m loslopen ertussen. Het bleef maar regenen dus besloot ik maar om eerst naar het hoogspringen te kijken. Dikke proficiat aan Tia trouwens met haar fantastische prestatie. Ongeloofelijk, na zilver nu nog goud erbij in de atletiek.images

 Blij dat ik nog even thuis gebleven was en plots was het over met regenen. Dus tijd om op pad te gaan voor de training. 't Ging vrij vlot zonder pijntjes. Vandaag dan om 7uur opgestaan voor de vetloop. Lastig om er uit te komen maar eens je vertrokken bent is het zalig lopen zo vroeg. De eerste 5 km gingen alleen maar na 5.5 km werd ik vergezeld door mijn vrouwtje. Das altijd plezanter dan 2 u 12' alleen te lopen. Onderweg werden we nog achterna gezeten door een rotweiler die blijkbaar ergens uitgebroken was. Efkes grote paniek bij mijn vrouw maar gelukkig bleef het bij blaffen en wat rond ons lopen. Toen we hem negeerden keerde hij terug. Eerlijk gezegd, twas voor mij toch ook even schrikken.rott
We zaten immers in een bos en er was geen mens in de buurt. Na een dikke 2 uur waren we terug thuis. De hartslag viel enorm mee. Met een hartslag van gemiddeld 137 ben ik best tevreden. De conditie zit dus goed. Nu hopen dat de peesjes het houden tot Eindhoven. Deze namiddag wordt rusig relaxen en een koffie-tje gaan drinken met de fiets denk ik. Morgen ga ik dan een bezoekje brengen aan de kinesist. Ik wil toch eens de kuiten onderhande laten nemen en eens naar die achillespees laten kijken. Zo voor de liefhebbers nog een overzichtje van de 2 trainingen.

230808

240808

13:38 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

20-08-08

Onzen achiel

Gisteren was het weer versnellingsdag. De coach had 200 m op het schema gezet en eigenlijk viel de training goed mee. Het was aan 26-27''/100m en de hartslag ging vrij snel terug naar 110. Allemaal goed nieuws dus. Maar ik heb de indruk dat ik toch iets voel rond de enkels. Een gevoel dat ik ook had op het einde van mijn achillespeesblessure. Ondertussen terug begonnen met 4 a 5 x ijs per dag te leggen. Kheb geen pijn, maar kwil toch voorzichtig zijn. Als je gevoelig bent aan die pezen dan ben je op je hoede. Vanavond staat er 20km aan 5'50"/km op het schema. Een goeie test om te zien of er echt iets aan de hand is. Donderdag moet ik dan een korte wisselloop doen. 't Is geen al te lange training, maar ik ga ze schrappen zodat ik een extra dag heb om de peesjes wat meer rust te geven.

Vermoedelijk is het niets ergs maar toch het zekere voor het onzekere nemen. Antwerpen heb ik al moeten laten schieten, dus deze marathon wil ik zeker meedoen. Trouwens donderdag heb ik niet veel tijd want zowel mijn ma als mijn schoonma verjaren. Dus we hebben wat bezoekjes af te werken. Dit week-end wordt een trainingsweekend zonder loopbuddy Dirk. Hij heeft het geluk om via de nationale loterij een paar dagen naar Peking te gaan. Gelukkig zitten we nog niet aan de 30 km lopen want die alleen doen zou ik nie zien zitten.

09:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-08-08

Nog eens een postje

De laatste dagen lukt het niet altijd om zeer regelmatig te posten. Maar nu de trainingintensiteit weer toeneemt zal het er misschien sneller van komen. We hebben in elk geval niet stilgezeten deze week. Dinsdag 10 x 400 m versnellen. Woensdag 15km en donderdag 10 km aan 5'35/km. Vrijdag was het rustdag. Dat kwam goed uit want we moesten onze jongste gaan halen naar Maaseik. Een heel eind dus van van hier. Hij was daar op surfkamp geweest. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om via Mol de nieuwe weblog shirt op te halen. Mario en familie was op stap maar hij had de shirts mooi in de brievenbus verstopt. Waarvoor dank coach. Daarna zijn we eerst nog eens doorgereden naar Maastricht. Als ik zover rij,  wil ik er nog wel iets anders ook bijnemen. We zijn er enorm verschoten van het aantal winkels. En allemaal verkeersvrij. Best een aangename stad.

Gisteren was het dan terug tijd voor wat versnellingen. 2 km in en uit en 6x 1 km aan 5'/km. Maar de trainingen beginnen vruchten af te werpen denk ik. Het ging goed, heel goed zelfs. Sorry maar het ging wat rapper dan voorzien. De 3 eerste versnellingen aan 4'50" en de 3 volgende rond 4'40"/km. Khad echt een goeie dag. Niets moe en geen stijfheid in de benen. Voor de liefhebebbers een overzichtje van gisteren.

170808

Deze morgen stond er een vetloop op het schema van 18 km. De eerste training sinds lang van ongeveer 2 uur. Ik lag er pas om 1 uur in en om goed 7 uur ging de wekker al af. Pijnlijk heel pijnlijk. Maar als er gelopen moet worden moet ge lopen. Dus met lood in de benen uit bed. Maar toen ik met loopmaat Dirk vertrok ging het al veel beter. Twas zalig lopen zo vroeg. Na km 7 nog eens thuis langskomen om mijn vrouw op te pikken. Zij ging 11 km meelopen en ondertussen was ze reeds om de beloning geweest. Lekkere koffiekoeken voor na de training. :) Zij zal trouwens normaal de halve lopen in Eindhoven. We kregen nog wel regen onder de baan maar het liep lekker en een beetje water kon ons niet stoppen. Bijna 2 uur later zat de eerste langere training erop. Twas echt plezant vandaag. Er was blijkbaar in de buurt een wandeltocht en we volgenden een stuk het parcours. Door de bossen en velden waar ik nog nooit geweest was. Voor de rest van de dag zal er niet al te veel meer gebeuren vrees ik. Hopelijk komt het zonnetje er nog wat door. Aja Tinne vroeg welk buffet we meedoen in Eindhoven. Welja we zijn bourgondiers dus we nemen het buffet op zaterdag en zondag mee. Tong uitsteken

10:56 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-08-08

Dubbele training

Mijn off-day heeft me nog een paar dagen achtervolgt. Tot en met zaterdag serieuze spierpijn gehad in dijen en kuiten. Gevolg : enkel op vrijdag en zaterdag 5 km losgelopen. Meer was niet aan te raden. Voor volgende week zondag heeft de coach een wedstrijdje voorzien maar een snelle blik op de loopkalender gaf weinig wedstrijden in de buurt. En ik had geen zin om meer dan een uur in te auto te zitten naar een wedstrijd. Toen zag ik dat er in Impe zondag een wedstrijd was in samenwerking met de atletiekverening waar ik lid ben. Beslising was dus snel genomen. Je kon kiezen tussen 4.2 / 8.5 of 12.7 km. 12,7 vond ik wat veel aangezien de spierpijn van de afgelopen dagen.

Loopmaat Dirk en ik besloten dus om voor de 8 km te gaan. Het weer was goed maar er stond enorm veel wind. Ook het parcours zag er heuvelachtig uit. Ik nam dus de beslissing om niet "zot" te doen en gewoon goed door te lopen. 't Is voor mij dan ook al van februari ( 10 miles oostende-brugge ) geleden dat ik nog aan een wedstrijd kon deelnemen. ( buiten 20km die ik op vetlooptempo deed ). Na de start was al snel duidelijk dat het lastig ging worden. Eerste 2 km was volop wind op kop en regelmatig bergop. De volgende 2 licht bergaf en wind mee. Na de 1e ronde moest loopmaat Dirk lossen. Maar hij zou nooit ver achter mij lopen. De 2e ronde deed ik terug niet te zot om dan in de laatste km nog wat door te zetten. Al bij al goed voor een tijd van 40'41". En daar was ik best tevreden mee. Nu blessure vrij blijven want ik kreeg de definitieve bevestiging van Eden Crown. Hotel en buffet zijn geboekt. No way back nu voor Eindhoven.

110808

 Nadien hebben we nog samen met de vrouwen en de kinderen nog rustig een terrasje ginder gedaan terwijl we op de tombela wachten. Nogmaals een bewijs dat kleinere wedstrijden echt gezellig kunnen zijn. Ik won nog een bak nectarines en Dirk een looptruitje. Dat wordt dus veel fruit eten deze week. Onze loophonger was echter nog niet gestilt dus besloten we ipv met de wagen, te voet terug te keren. Nog 7 kilometertjes erbij op 't gemak. Alles tesamen was de dag dus goed voor 17 km. En vooral niets stijf of geen pijntjes. Geen enkel idee wat er woensdag fout was. Verder heb ik zaterdag de ganse ochtend de beide dames zitten volgen, Julie en Ruth in de dodentocht. Helaas moest Julie opgeven door weerbarstige pezen maar ik ben er zeker van dat ze het anders ook tot een goed eind gebracht had. Ruth deed de 100 km in 14u20 min geloof ik. Enorm veel respect en bewondering daar voor.

Hieronder nog een plaatje van het loopje terug naar huis na de wedstrijd.

110808-2

13:55 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-08-08

Off-day

Gisteren met volle moed weer begonnen met de trainingen. Op het programma stond er 16 km aan 5'30"/km. Helemaal geen onmogelijk opdracht. Ik wist wel dat het toch wat lastig ging zijn met het warme weer. De eerste km's gingen iets te snel en dat was voelbaar. Het liep niet goed. We zijn dan wel wat trager gaan lopen maar het liep niet rond. Zelfs niet vierkant, tging driehoekig denk ik. Nog wat stijve spieren van de autorit, last met de maag en ik kreeg de ademhaling niet onder controle. Op km 15 kreeg ik dan nog een kramp in mijn kuit, tzat dus helemaal niet mee.

Gelukkig is de marathon nog een aantal weken weg. Vanavond staat er een stevige wisselloop op het schema van 12 km en daarna zou ik nog moeten tenissen. Maar alles doet pijn van gisteren. Dus ik heb al besloten om vanavond niet te lopen en de training uit te stellen tot morgen en dan zaterdag een rustdag in te lassen. Nu nog een zware training doen is om problemen vragen aan de achillespezen. Dit week-end ga ik eens goed uitslapen en wat op de voeding beginnen letten zodat we volgende week wel alles volgens het boekje kunnen afwerken.

Morgenavond doen een aantal bloggers mee aan de dodentocht. Ook een werkcollega waagt zich aan het avontuur. Aan allen heel veel succes morgen. Ik hoop dat iedereen mag finishen. Hieronder nog een foto voor één van de Spaanse trainingen samen met mijn vrouw en loopmaat Dirk.

P1010138

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

05-08-08

We zijn terug

Gisterenmorgen teruggekomen na 18 dagen vakantie. En vandaag al terug aan het werk. Das wat minder. Straks kunnen we al naar de jaarlijkse bbq van het werk. Dus nog ffkes doorbijten. Op loopgebied is het eigelijk stiller geweest dan ik voorzien had. Al bij al toch een keer of 7 gaan lopen ginder. Maar omdat het zeer warm was en ook erg heuvelachtig zag ik het niet zitten om 4 keer per week ginder te lopen. Ook omdat ik na mijn duiken ook al niet direct kan lopen.

Voor de rest wel terug een geslaagde vakantie. Terug een dagje Barcelona gedaan en ook Cadaques. Vooral gekend via Dali. Ginder is het er echt niet van gekomen om mijn blogje te updaten. Maar vanaf nu zal dit weer regelmatig gebeuren. Vanaf morgen vliegen we er terug in. Kga in elk geval de resterende weken voor Eindhoven mij strikt aan het schema van de coach te houden. Een verder verslagje volgt nog wel deze week. Nu ga ik eerst onder de middagpauze wat blogjes doornemen. Ik heb veel leeswerk in te halen.

 

12:43 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |