10-09-08

Lichte twijfels

Dit week-end zaten we aan zee. Het weer viel eigenlijk wat tegen maar we hebben ons toch geamuseerd. Zaterdag ben ik direct bij aankomst eerst mijn training gaan doen. Maar dat was een dikke tegenvaller. Ik liep eerst richting Koksijde. Man man wat een wind. Die 2 km inlopen ging nog. Maar dan 3 x 3 km op het nat zand aan 5'15"/km was onmogelijk met die wind. Dus ze zijn wat trager afgewerkt geweest. Zaterdagavond dan nog lekker gaan eten maar toch niet teveel gedronken, want de volgende morgen stond er 28 km op het programma. Loopmaat Dirk reed daar speciaal 100 km voor, om hem samen te kunnen doen.

Om 9u15 stonden we klaar om te vertrekken. Mijn vrouwtje ging ook een stuk meelopen als voorbereinding op de halve. Op vraag van Katrien kan ik melden dat de trainingen voor haar vlot verlopen. Op zondag doet ze een stuk van mijn duurlopen mee en op woensdag en vrijdag loopt ze mee met een groep van de atletiekverening. Dus die halve gaat zeker lukken. Ik denk dat het doel zo rond de 2 uur zal liggen. Om verder te vertellen van zondag, we vertrokken zonder regen en er was gelukkig minder wind. Onderweg werden we dan wel regelmatig natgemaakt door een stevige bui. Maar eens ik weg ben maakt me dit ook niet zoveel uit. Na 16 km stapte Ilse uit en liepen Dirk en ik nog 12 km verder. De laatste km's waren toch nog redelijk zwaar maar ze werden zonder probleem afgewerkt. Sinds zondag heb ik niet meer gelopen. De vervelende achiel laat zich weer voelen. Ik wil geen risico's nemen en kheb meteen een afspraak gemaakt bij de sportarts. Helaas mag ik pas zaterdagmorgen gaan. Ondertussen ga ik mij kalm houden zodat ik zondag hopelijk weer klaar ben voor de 30km loop. Vanavond ga ik ook nieuwe schoenen halen. Mijn saucony's hebben slechts 500 km maar de binnenzijde van mijn hielen zijn alweer afgesleten. Dus wat de verkoper ook zegt ik stap weer over op mijn eerste paar. Dat waren er van New Balance. Nooit klachten gehad en kheb er ruim 1000 km mee kunnen doen. We zullen ze vanavond eens inlopen. Gewoon wat loslopen om te zien of de voet al beter is na 2 dagen rust. Normaal was het 25 km maar dat ga ik uistellen. Valt vandaag mee dan doe ik ze evt morgen wel. Anders is het wachten op het verdict van de sportarts. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van dit week-end.

060908

070908

10:44 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Achiel Op het strand lopen is heel belastend en waarschijnlijk is dat de verklaring voor de kuren van Achiel. Hopelijk kun je er snel weer tegenaan.

Gepost door: Harmsie | 10-09-08

achiel Je moet eens als man tot pees tegen Achiel spreken en zeggen dat het nu wel genoeg geweest is he :-) Hopelijk kan de sportarts je verder helpen. Van die schoenen... mijn Brooks hebben ook "amper" 700 km op de teller staan maar 'k ben ook aan nieuwe toe. Ga ook terug naar New Balance, nooit problemen mee gehad!

Gepost door: Julie | 10-09-08

Strand Als je echt op het strand hebt gelopen zou Harmsie wel eens gelijk kunnen hebben.
Misschien even extra wat rusten en die pees goed verzorgen en hopelijk ben je er even snel terug vanaf.

Gepost door: Gert | 10-09-08

Strand vs peesjes Je gaat nu wel zeggen wat een vergelijking ... juist met paarden , vroeger toen we trainden gingen we regelmatig in de duinen en op strand gaan inrijden voor meer spieren aan te maken bij jonge paarden , het eerste wat de dierenarts afrade was dit te doen als er bij waren met gevoelige pezen , heel gevaarlijk voor blessure , misschien ook voor de mens hé :-) @ Ilse die halve gaat zeker in de "sjakos" zijn ,gelijk je mooi je trainingen afwerkt
ps en dat zuipende kwam van z...nat!! hoor Yveke :-)

Gepost door: Katrien | 10-09-08

Nieuwpoort Ik hou het ook bij de uitleg van Harmsie.
Op het strand lopen is inderdaad heel belastend, maar met wat rust gaan de klachten vanzelf weer over.
Mooi plaatje, dat toerke Nieuwpoort-Koksijde heb ik zelf al meerdere malen afgelopen.

Wat de schoenen betreft : ik zweer bij Asics Gel Kayano en hou het altijd bij hetzelfde type.
Nog nooit geen problemen mee gehad.
Dus ik zou niet veranderen.

Veel sukses met je dertiger !

Gepost door: frank spencer | 10-09-08

Hopelijk goed neuws bij de arts en bij de kust altijd veel wind, ik weet er alles van!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-09-08

achieltje Yves, je geeft mij goede raad maar wees jijzelf nu ook voorzichtig met je achieltje hé!!!!!

Gepost door: patrick aerts | 11-09-08

De commentaren zijn gesloten.