30-09-08

't Is herfst

Boy_in_rainVandaag mochten we nog eens 20km afdraven. Aan 6'/km. We zijn al een tijdje verwent geweest met het mooie weer maar vandaag was het zover. Toen ik moest vertrekken regen en wind. Met veel tegenzin ben ik dan maar vertrokken. Maar kmoet zeggen het viel mee. Al gauw vergat ik de regen en het werd een plezante training. Iets rapper dan voorgeschreven door de coach. Aan 5'50/km. De enkel zeurde al wat minder dan zondag. Voor de rest liep het wel lekker. Na bijna 2 uur waren we terug thuis. De laatste km nog een lekkere stortvlaag als cadeau. Morgen nog een training aan de atletiekbaan en donderdag normaal gezien terug met loopmaat Dirk. Die zou dan uit de lappenmand moeten verrijzen. Hopelijk heeft hij geen last meer van zijnen achiel. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van vandaag.

300908

22:12 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-09-08

We zijn er klaar voor ?

readyGisteren heb ik mij beperkt tot 8 km loslopen, met 3 km aan marathon tempo. De week was al zwaar genoeg. Vandaag stond er dan een 32km duurloop op het programma. Eentje die ik eigenlijk vorig week al moest doen, maar door in het begin van de maand 9 dagen niet te lopen lag de planning wat dooreen. Deze morgen om half 8 opgestaan. Twas hier een echte erwte soep. Je zag geen 100m ver door de mist. Om half negen gelletjes, energie drankjes etc in de gordel en weg voor mijn langste training. Het water liep van mijn gezicht. Ook al omdat ik een vestje aanhad en door de enorme vochtigheid. Maar tliep wel lekker. Geen zuchtje wind. Na 10 km kreeg ik het gezelschap van Ilse. Zij ging vandaag 15 km meelopen. Net gepast om de sleur van het alleen lopen te doorbreken. Zo kon ze mij ook eerst nog bevoorraden met wat verse drank. Het bleef heel mistig. Ook heb ik mijn hartslagmeter aan de kant gegooid. Die doet de laatste tijd raar en ik krijg teveel stress van naar die hartslag te kijken. Het gevoel was goed en tis dat wat telt. Op km 25 stapte zij terug uit. Haar knie waar ze wat last van had was vandaag braaf. Dus ook voor haar ziet het er goed uit voor Eindhoven. Ik nog een solo doen van 7 km. Het begon ondertussen al wat lastiger te worden. Maar het voelde beter aan dan de 30 van maandag. Na 3u21 minuten was ik er vanaf. 280908
Toch heb ik nog lichte last van de enkel. Uitlopen in Eindhoven zal geen probleem zijn als de enkel geen kuren krijgt. Een PR daar vrees ik voor. Daarvoor heb ik teveel trainingen gemist, met al die blessures. We zien wel wat het wordt. Deze namiddag gaan we nog een beetje in de tuin werken en voor de rest wat luieren in de zon. Veel zal er niet meer gedaan worden. Ik ben vooral blij dat het zwaarste werk erop zit. Hieronder zie je nog mijn spaghetti parcours van deze morgen. En toeval of niet net toen ik de garmin afduwde kwam de het zonnetje er door.

 280908-2

 

15:03 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

25-09-08

Nog eentje te gaan

Gisteren stond er een iets kortere training op het programma. Een wisselloop van 12km. 1km loslopen en 2 km tegen 5'30"/km. Het werd een solo tocht van hier naar de atletiekclub. Daar trainde mijn vrouwtje met de groep mee zodat ik met de wagen kon terugkeren. Vandaag moest loopmaat Dirk naar de sportarts. Zoals ik al vreesde een lichte ontsteking van de achillespees. Niet te erg. Dus hopelijk met nog een paar dagen rust is Eindhoven nog steeds mogelijk.

Het betekende wel dat ik terug alleen op pad mocht. Terug voor een lange. 25 km duurloop. Al bij al gingen de km's nog vlot voorbij. Maar als je pas om 6 uur thuiskomt van het werk en daarna moet je nog 2u40 lopen wel dan is het al snel laat als je in je zetel kan ploffen. Zondag komt er nog een lange van 32 km. En dan heb ik een week van 110 km erop zitten. Daarna kunnen we stillaan beginnen afbouwen naar Eindhoven. Nog even op de tanden bijten dus. En hopelijk kan mijn buddy snel weer aanpikken. Tzou zonde zijn om nu te moeten afhaken. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren. Morgen alweer vrijdag en dus week-end. Joepie. En eindelijk nog eens een rustig week-end. Niets speciaals op de agenda en volgende week ook niet. Das lang geleden.

240908

22:46 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-09-08

De eerste is binnen

Dit week-end zaten we met 2 bevriende koppels in Parijs. Zondagavond gingen we daar immers naar het optreden van Madonna. Het was prachtig weer. Dus we konden niet anders dan enkele terrasjes te doen. Helaas heb ik wel wat gezondigd. Maar vanaf deze week gaat de riem toe. Gezond eten tot aan Eindhoven. Zaterdag hebben we alles te voet gedaan. De voetjes hebben het geweten. Gelukkig zonder gevolgen voor mr Achiel, die bleef braaf. Op zondag hebben we iets leuk gedaan. Paris a velo. Blijkbaar staan er in Parijs om de 300m fietsen. Die kan je mits je creditcard te gebruiken als borg, overal nemen. Op deze manier hebben we echt een heel stuk van de stad gezien. Ook veel plaatsjes waar ik nog niet geweest was. Op de Champs-Elysées dacht ik : hier moet het toch ook indrukwekkend zijn om de marathon te lopen. Ik denk dat ik Parijs bovenaan het verlanglijstje ga zetten. 's Avonds was het dan tijd voor Madonna in het indrukwekkende stade de France.210908
De show was geweldig. Alles liep mooi afgelijnd. Misschien iets te, maar twas een prachtig spektakel. Alleen zingen kan ze nog steeds niet, maar dat wist ik al. Al bij al was het toch een prachtig optreden. Tegen 3 uur 's nachts waren we terug thuis. Moe maar voldaan.

Deze morgen was ik pas om half tien wakker. En voor mij is dit heel zeldzaam. Na 2 korte nachten voelde ik me echt nog moe. Ook van al dat stappen. Maar ik had een 30-tiger op het programma gezet die ik normaal zondag moest doen. Owé als dat maar goed komt. Ik zag het helemaal niet zitten. Maar als je een marathon doet zit er weinig anders op. Snel nog een boterham en we waren weg. Heerlijk zonnetje en de km's gingen snel voorbij vond ik. Nog belangrijker geen pijntjes. Op km 24 had ik met Ilse afgesproken. Zij ging nog een stukje meelopen. ( zie kleine lus linksboven) Maar eigenlijk was de pijp toen bijna uit. Gelukkig staat opgeven niet in mijn woordenboek dus die 30km moesten eraan geloven. 3u 10 min later stond ik terug thuis. Blij dat het gedaan was want op het einde was het afzien. Ook vooral door de gemiste trainingen van de vorige 2 weken. Eindelijk de eerste 30-ger. Zondag hoop ik er 32 te doen. Als dat ook lukt, zit het uiteindelijk toch nog redelijk goed voor Eindhoven. Morgen rustdag, en van vanaf woensdag wordt het schema van de coach weer tot in de puntjes gevolgd. Voor de laatste 3 weken. Hieronder zie je nog een kaartje van de training van vandaag. Vanavond zal deze sporter snel en goed slapen denk ik. Morgen helaas terug aan het werk.

220908-2

220908

 

19:54 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-09-08

Beterschap

paris
Er is toch terug wat gelopen geweest. Woensdag stond er een wisselloop van 15 km op het schema. Maar ik wou niet te hard van stapel lopen en hield het bij 12km. Maar na 10 begon ik terug wat last te krijgen. Enige twijfel begon weer toe te slaan. Gisteren dan ben ik wel gaan tennissen, maar voor de rest een looprustdag. Vandaag dan de volgende test. Bedoeling was met loopmaat Dirk 20 km rustig te gaan lopen. En het ging goed heel goed zelfs. Ik heb een kleine 22km gelopen aan een rustig tempo. 6'30"/km. Maar het liep lekker. Sinds lang geen enkel pijntje. Khad zelfs zin om nog verder door te lopen. Maar het verstand zei toch : "rustig opbouwen".

Zondag kan er niet gelopen worden. Dus de volgende duurloop zal voor maandag zijn. Dan probeer ik een 30-tiger te doen. Als alles goed meezit doe ik dan vanaf woensdag terug voort met het vertrouwde schema van de coach. De reden waarom er niet kan gelopen worden is dat we naar het optreden van Madonna gaan kijken in Parijs. En omdat dat toch een eind rijden is hebben we er een week-endje van gemaakt. Morgenvroeg zijn we er mee weg. Beetje sight seeing en zondagavond het concert. Vandaar kan ik er helaas ook niet bij zijn op de weblogloop zondag. Het zal alweer mooi weer zijn en dankzij Mario zal dit terug een geslaagde dag worden. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van woensdag.

170908

23:41 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-09-08

Stillaan aftellen

26
Nog 26 dagen te gaan naar Eindhoven toe. En ik mag mijn post herbeginnen want bij posten bleek de pagina plots onbeschikbaar :-( Na 8 dagen van niet lopen mogen we vanavond nog eens onze stal verlaten. Op het schema staan wel versnelling maar op doktersadvies ga ik het voor de eerste training op 10 km loslopen houden. Als alles in orde blijkt starten we morgen weer met het schema.

Zondag moest ik wel op de tanden bijten. 's Morgens stond Ilse al klaar om samen met loopmaat Dirk een lange duurloop te doen. Menig mens zou blij zijn dat hij in zijn nest kan blijven liggen maar ik had toch echt liever gaan lopen. 't Zag er heerlijk loopweer uit. Onderweg pikten ze ook nog Dirk zijn vrouwtje op die voor een kortere afstand ging. Na een dikke 2 uur kwam ze terug thuis met een dikke smile. 21 km gelopen zei ze fier. Dus ze lijkt bijna klaar voor de halve. Dirk had wat last van de Achilles. Hopelijk valt het wat mee. 't Zijn toch vervelende pezen. Vanavond geef ik wel nog een korte update hoe de training verlopen is.

Update : Net terug van een loopje van 6 km. Geen pijntjes te bespeuren. Morgen doen we een poging met de wisselloop die op het schema staat. Misschien iets ingekort. Voorlopig ziet het er goed uit. Toch maar voorzichtig blijven.

10:19 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-09-08

Korte update

Sinds zondag werd er slechts 7 km meer gelopen op woensdag. Woensdag kreeg ik na een paar km al terug last dus ben ik onmiddellijk gestopt. Vandaag wordt er ook niet gelopen. Enkel wat op de home trainer vanavond. Momenteel is het geïrriteerd gevoel in de voet zo goed als weg. Maar toch wacht ik best op het verdict van de dokter morgenvroeg. Ik hoop dat die goed nieuws heeft. Ik laat morgen wel iets weten.

UPDATE 13/9 : net terug van de sportarts. Geen ontsteking van de peesjes te zien. Enkel een overbelasting van de kuit. Goed strekken, warm houden en wat laten masseren. Dinsdag mag ik al terug starten met de training. Zij het de eerste dagen wat rustig. Al bij al goed nieuws dus. Meteen nog snel ingeschreven dus voor de voorinschrijvingen sluiten.

Voorlopig startnummer: A6196 voor mij en voor mijn vrouw A6200
voor de halve marathon. Ook meteen loopmaat Dirk ingeschreven.

 

09:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |