13-10-08

Eindhoven, het verslag.

Vrijdagavond hadden Dirk en ik nog een beetje loslopen afgesproken. Halverwege liep het bijna helemaal mis. Ik sloeg mijn voet om, en die deed behoorlijk pijn.  Gelukkig na een paar minuten stappen ging het al beter. Zaterdag had ik nog een beetje last, maar zondag was er gelukkig geen probleem meer. Zaterdagmiddag vertrokken we rond 1 uur richting Eindhoven. Met evenveel bagage dan voor een hele week dus. Ilse liep ook en daardoor zat er heel wat loopgerief bij. Rond half drie kwamen we daar aan. Eerst de auto geparkeerd en dan eerst inchecken in het hotel. Dat ging allemaal vlot, en rond 3 uur trokken we naar de expo om de nummers af te halen. Daar kwamen we coach Mario en Peggy tegen, die net naar buiten kwamen. Het afhalen ging erg vlot en ook Jan Schockaert liepen we nog tegen het lijf. Daarna zijn we de bagage en de nummers op de kamer gaan zetten. Toen we weer buiten kwamen was Tinne en vriendin net toegekomen, met haar vliegmachien. Prachtige fiets. Ook Homer stond in de lobby. We hadden nog net  tijd om nog wat in de stad rond te kuieren. Het was prachtig weer en het was moeilijk om een plaatsje te vinden op de talrijke terrasjes.

Zo iets voor 6 uur besloten we om terug te keren naar het hotel om wat uit te pakken en ons te verfrissen. Op de weg naar het hotel kwamen we ook supermarathonner Koen VS tegen. Die ook een plaatsje had gevonden. Om 7 uur was het dan tijd om ons naar het zaaltje te begeven waar het buffet plaatsvond. Daar kwamen we ook de andere bloggers tegen. Teveel om op te noemen. Je moet maar eens naar de foto’s bij Homer of Mario kijken. Het was een gezellig samenzijn. Ook het buffet was lekker en veel keuze. Een pluim voor Mario om dit alles in goede banen te leiden. Om goed 10 uur waren we beide moe en gingen we naar ons bedje.

Zondagmorgen zaten we om 8 uur aan het buffet. De lopers waren duidelijk herkenbaar aan de banaantjes op het bord. Om 10 voor 10 was het tijd om naar het verzamelpunt te gaan. Maar blijkbaar had deze loper wat zenuwen, want de drankfles was niet goed dicht. Gevolg, gans de sportzak onder de isotone drank. Snel terug naar de kamer om de plakboel wat op te kuisen. En snel weer op weg naar de parkeergarage. Daar kwamen we iets te laat toe, maar we hadden nog ruim de tijd voor de groepsfoto.P1010216b
Ondertussen was ook loopmaat Dirk net op tijd aangekomen en we gingen richting start. Vanbij de start zat de snelheid er meteen in. Km’s van 5’10. Ik dacht : ”dit hou in niet te lang vol”. We waren met een mooi groepje. Haas Mario en Gert, Katrien, Jan S, Dirk, Vic en ikzelf. P1010224b
De eerste 20 km gingen heel snel voorbij. Met Katrien erbij wordt er veel getaterd en gelachen en zo vliegen de km’m onder ons door. Helaas moest Dirk op km 17 lossen. Hij liep wat te lang in het rood. Hij zou later spijtig genoeg uitstappen. Op km 24 ofzo moest Katrien het toilet opzoeken. Ik twijfelde even. Wachten of niet maar Gert riep al volg maar kom.  Het ging goed tot km 30. Daar begon ik steken te krijgen in de zij. Het ging van kwaad naar erger en tegen km 35 was het niet te houden. Ik moest aan de drankstandjes een paar seconden stappen. Tot dan had ik het tempo mooi kunnen volhouden. Maar daarna ging de vaart er wat uit. Gelukkig had ik Gert bij mij die me erdoor sleurde. De laatste km’s was afzien. 2 Km voor het einde kwamen de pacers van 3u45 mij voorbij. Ik moest ze laten gaan. Maar Gert bleef roepen : komaan inhalen en we lopen ze nog voorbij. Met mijn laatste krachten lukt het mij nog ook. Dolgelukkig kwam ik na 3:43:26 over de finish. Toen ik enkele maanden geleden mijn schema kreeg en zag staat “lopen aan 5’15” dacht ik dat lukt nooit. Maar dankzij Mario en zeker Gert lukte het wel. Als ik het verval de volgende keer kan beperken kan het misschien nog iets sneller. Maar voorlopig heb ik nog geen plannen. Teveel afgezien, maar wel heel tevreden.  Bedankt coach voor het weeral mooie schema en Ilse om weer regelmatig alleen te zitten toen ik veel km’s moest doen.

Wat later kwam ook Ilse over de meet na haar halve marathon. Zij deed er net 2 uur over. Wat een knappe prestatie is voor haar. Zeker een proficiat waard. Helaas hebben we elkaar aan de finish gemist want we hebben elk op een andere plaats drie kwartier staan wachten. Wat is een mens zonder gsm J

Kortom een heel tof en geslaagd weekend. We kijken al uit naar de volgende bijeenkomst. Nu eerst lekker nagenieten en voor het weekend wordt er niet gelopen. Nog wat meer foto’s vind je hier.

19:40 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Knappe prestatie Yves en ook van je vrouwtje !
Geniet nu maar na van jullie prestatie, 't is meer dan verdiend !

Gepost door: philippe | 13-10-08

Het was inderdaad een reuzegezellig weekend bekroond met een superprestatie van jullie beiden. Chapeau!

Gepost door: Harmsie | 13-10-08

Dichter en dichter Die doelstelling van 3h40 komt steeds dichter. En nu je de form te pakken hebt. Een halve op 11/11? Van Deinze-Bellem, en er komen heel wat Bloggers. De eerste traktatie is van cremke.

Gepost door: cremke | 13-10-08

dikke proficiat Dikke PROFICIAT Yves
http://myriammeke.blogspot.com/

Gepost door: Myriam | 13-10-08

Nogmaals Yves, erg veel respect voor je prestatie na zoveel blessureleed en de pijn tijdens het lopen gisteren. En vergeet het niet, ik kan nog zoveel roepen als ik wil, jij hebt het gedaan hoor!
Geef jezelf nu maar wat rust. Volgend jaar met een schema van Mario en jouw gedrevenheid zal deze PR niet lang overeind staan.
Ook een hele dikke proficiat aan je vrouwke.

Gepost door: Gert | 13-10-08

Deinze-Bellem HEb je al in het lijstje voor Deinze-Bellem toegevoegd, we zullen daar wel tijd hebben om kennis te maken.

Gepost door: cremke | 14-10-08

Nu een voor tvrouwke .... Dikke proficiat !!!!!!!!!!!! 2u das aan meer dan 10km/u zenne !!! sjiek meiske chapeau !! ps nog geen goesting om er nog 21km bij te doen ???? dat zou zeker gaan met jou doorbijtings gen :-) tot in Deinze Yves ?? zie ik staan ,ge mag hij dan wat tetteren hoor ik hou mijn mond deze keer ;-)))

Gepost door: Katrien | 14-10-08

Proficiat Mooie tijd gelopen. Knap doorgebeten. Jammer genoeg heb je naar mijn 40 km-tijd gekeken ;-)...

Gepost door: Wim | 14-10-08

knap Knappe prestatie Yves!
Proficiat!

Gepost door: Runnergirl | 14-10-08

Knap gedaan Knappe prestatie ! Chapeau !!!

Gepost door: Dirk De Groof | 14-10-08

Mooi verslag Yves. Ook fantastische prestatie van Ilse!!

Gepost door: Homer | 14-10-08

Knap gelopen en een top tijd.
Echt op doorzetten en doorbijten deze marathon snel gelopen, petje af hoor.
Geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-10-08

dikke proficiat! Wat een prachtige tijd gelopen, dikke proficiat!

Gepost door: Dirk | 17-10-08

De commentaren zijn gesloten.