30-10-08

Even uitblazen

vacation
Gisteren was de laatste werkdag van de werkweek. Nog vlug een biertje gedronken met de collega's na het werk. En dan snel naar huis om te eten en te trainen. Om 19 uur stond Dirk aan de deur voor ons loopje van 12km aan 5'30/km. Amai wat was dat. Khad flanellen benen. Mogelijks van  het bier ? (eigenlijk waren het er 3 :x ) Ik had echt geen kracht in de benen. Maar toch doorgebeten en wat later stonden we aan de atletiekpiste waar Ilse met haar groep aan het lopen was. 1 Voordeel de alcohol was er op het einde blijkbaar uitgelopen.

Vandaag dan trap afschuren en vernissen. Denk dat ik met dat afschuren 1kg stof ingeademd heb. Nu nog vernissen en vanavond zien dat we niet op de natte trede terten of tis een plakboel. Morgen vertrekken we voor een week-endje naar het Vennebos. Eigenlijk niet zover van Eindhoven. Samen met loopmaat Dirk en gezin. Dat gaat daar best gezellig worden. En 't schijnt daar mooi te zijn om in het bos te lopen. Zondag doen we daar onze duurloop van 18km. Tzal hier dus wel een paar dagen stil zijn. Tot laterz.

19:17 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

29-10-08

Korte werkweek

Vandaag is het woensdag en eigenlijk al terug vrijdag. De bouw ligt morgen en overmorgen stil. Dat wil zeggen dat den dezen een lekker lang week-end heeft.Stoer

Morgen heb ik wel thuis wat werk. De trap moet afgeschuurd worden en terug vernist worden. Daarna volgt een lekker gezellig week-end. Morgen vertel ik daar nog wel wat over. Gisteren werd er ook nog gelopen. Een stevige tempo loop. 10 km aan 5'/km. De eerste km's gingen wat moeizaam maar daarna viel het nog mee. Heerlijk weertje om in te lopen. Lekker fris maar geen wind en droog. Daar hou ik wel van. Vandaag worden het 12 km aan 5'30/km en morgen en overmorgen wordt er niet gelopen. Nu dringend weer verder werken. Mijn bureau is van al het werk van de afgelopen dagen een ware puinhoop. Dus dat wordt vandaag opruimen zodat de boel terug wat proper is tegen het week-end. Voor de liefhebbers nog de cijferkes van gisteren.

281008

09:00 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-10-08

Nieuwe plannen

Wat staat er dit jaar nog op de planning ? Wel vooraleerst op 11/11 de halve marathon Deinze - Aalter. Op het einde van het jaar nog eens 10 km in Brussel. Miischien nog een andere 10 km loop tussendoor. Het voorjaar zal in het teken staan van de marathon van Rotterdam. Als de beentjes goed blijven wil ik deze wel meedoen. Verder ook nog dwars door Brugge en 10 km in Gent. In het najaar zien we wel wat het wordt. Maar Eindhoven zie ik wel terug zitten. Zo kan Ilse daar ook een halve lopen.

Er werd deze week getraind ook. Gisteren een leuke fartlec. Met stukken aan 4'10"/km. Das voor mij al redelijk stevig. Maar tging lekker. Deze morgen vroeg uit de veren. Om half acht had ik afgesproken met loopmaat Dirk en met mijn vrouw voor een vetloop van 12 km. Gelukkig viel het uur mee door de uursverandering. Er stond veel wind en er waren er een paar die het lastig hadden. Na 1u12 min stonden we terug thuis voor een lekkere koffiekoek :) Deze namiddag zal het rustig zijn. Misschien een wandeling in het bos en koffietje met een pannenkoek. Meer moet dat niet zijn voor een zondag. Morgen rustdag en dinsdag vliegen we er weer in. Nog een prettige zondag. Voor de liefhebbers nog de cijfertjes van gisteren.

251008

15:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-10-08

Versnellingskes

rabbit
Na lange tijd was het vandaag en gisteren nog eens tijd voor de versnellingen. Gisteren 3 km in en uitlopen en 10x200m aan 24'/100m. Vandaag mochten we dan genieten van 10km wisselloop. 1km loslopen en 1 km aan 4'40"/km. 't Ging vandaag vlotter dan verwacht. De 10 km waren zo voorbij. 't Is eens weer wat anders dan die lange lopen van de laatste weken. Vrijdag heeft de coach zo nog een stevige training gepland. Op het werk is het razend druk. Die stevige loopjes doen echt deugd na een dag vol stress.

Verder is er weinig te melden. Wel wil ik toch nog de Amsterdammers proficiat wensen met hun resultaat. Ik zag bij sommige bloggers fantastische PR's. Volgende wedstrijd voor mij wordt naar alle waarschijnlijkheid de halve marathon op 11/11. Als ik blessure vrij blijf kom ik aan de start. Een PR wordt het zeker want ik deed nog nooit een halve :). Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van vanavond.

221008

22:38 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

20-10-08

Nieuw schema

Vooraleerst wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de steun de afgelopen weken voor de marathon. En voor de felicitaties ook voor m'n verjaardag. Dit maakt het bloggen nu zo echt plezant. We steunen elkaar om door de moeilijkere momenten te komen.

Ondertussen is de rust na Einhoven over. Gisteren stond een eerste duurloopje van 12 km op het programma. Met niet al te veel zin zijn we daar in de namiddag mee gestart. Met een zware kop van de dag ervoor. Maar het liep goed. Het zonnetje scheen en het was prachtig weer. De koppijn was snel over en samen met loopmaat Dirk genoten we van elke km. Hier en daar een stukje door het bos gelopen. Er waren enorm veel wandelaars en kastanje rapers op de been blijkbaar. 1u10 min later waren we terug. De batterijtjes waren weer opgeladen. Morgen zijn het korte versnellingen. En dat is ook alweer een tijdje geleden. De komende weken tracteerd de coach ons op een paar stevige snelheidsnummers. Eens benieuwd of we daar klaar voor zijn.

08:44 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-10-08

Rustig

relaxed
De afgelopen dagen heb ik mij heel koest gehouden. Om te beginnen had ik wat last met mijn maag maar dat begint te beteren. Tot woensdag wat stijfheid gehad maar dat is ook helemaal weg. Wat mij het meeste zorgen bezorgde ? Wel dat was den achilles die woensdag redelijk dik stond. Paniek sloeg weer toe. Maar de kine zei om mij nog geen zorgen te maken en mij de volgende dagen kalm te houden. Vandaag voel ik in elk geval niets meer. Ook de zwelling is zo goed als weg. Straks ga ik dus voor het eerst sinds Eindhoven eens loslopen. Morgen misschien een duurloop. Dat is meteen ook de start van het nieuwe schema. En de coach heeft er weer een ambitieus schema van gemaakt. Ik ga nu nog niet teveel details prijsgeven. Eerst zien dat we de komende weken blessure vrij doorkomen. Dan zien we wel of de de hoge doelen waarmaken. Ik schrijf vanavond nog wel een update hoe het met den achilles was vandaag. Nu mag ik beginnen koken voor 17 man. Dus er is nog wat werk aan de winkel vandaag.

Update : zonet nog 5 km's gaan lopen. Kon het niet laten om 1 km eens goed door te geven. Toch nog een beetje last maar tvalt wel mee. Normaal morgen doen we onze duurloop zoals voorzien op het schema. ( ge moet iets doen om de drank er uit te lopen :)

181008

09:08 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-10-08

Eindhoven, het verslag.

Vrijdagavond hadden Dirk en ik nog een beetje loslopen afgesproken. Halverwege liep het bijna helemaal mis. Ik sloeg mijn voet om, en die deed behoorlijk pijn.  Gelukkig na een paar minuten stappen ging het al beter. Zaterdag had ik nog een beetje last, maar zondag was er gelukkig geen probleem meer. Zaterdagmiddag vertrokken we rond 1 uur richting Eindhoven. Met evenveel bagage dan voor een hele week dus. Ilse liep ook en daardoor zat er heel wat loopgerief bij. Rond half drie kwamen we daar aan. Eerst de auto geparkeerd en dan eerst inchecken in het hotel. Dat ging allemaal vlot, en rond 3 uur trokken we naar de expo om de nummers af te halen. Daar kwamen we coach Mario en Peggy tegen, die net naar buiten kwamen. Het afhalen ging erg vlot en ook Jan Schockaert liepen we nog tegen het lijf. Daarna zijn we de bagage en de nummers op de kamer gaan zetten. Toen we weer buiten kwamen was Tinne en vriendin net toegekomen, met haar vliegmachien. Prachtige fiets. Ook Homer stond in de lobby. We hadden nog net  tijd om nog wat in de stad rond te kuieren. Het was prachtig weer en het was moeilijk om een plaatsje te vinden op de talrijke terrasjes.

Zo iets voor 6 uur besloten we om terug te keren naar het hotel om wat uit te pakken en ons te verfrissen. Op de weg naar het hotel kwamen we ook supermarathonner Koen VS tegen. Die ook een plaatsje had gevonden. Om 7 uur was het dan tijd om ons naar het zaaltje te begeven waar het buffet plaatsvond. Daar kwamen we ook de andere bloggers tegen. Teveel om op te noemen. Je moet maar eens naar de foto’s bij Homer of Mario kijken. Het was een gezellig samenzijn. Ook het buffet was lekker en veel keuze. Een pluim voor Mario om dit alles in goede banen te leiden. Om goed 10 uur waren we beide moe en gingen we naar ons bedje.

Zondagmorgen zaten we om 8 uur aan het buffet. De lopers waren duidelijk herkenbaar aan de banaantjes op het bord. Om 10 voor 10 was het tijd om naar het verzamelpunt te gaan. Maar blijkbaar had deze loper wat zenuwen, want de drankfles was niet goed dicht. Gevolg, gans de sportzak onder de isotone drank. Snel terug naar de kamer om de plakboel wat op te kuisen. En snel weer op weg naar de parkeergarage. Daar kwamen we iets te laat toe, maar we hadden nog ruim de tijd voor de groepsfoto.P1010216b
Ondertussen was ook loopmaat Dirk net op tijd aangekomen en we gingen richting start. Vanbij de start zat de snelheid er meteen in. Km’s van 5’10. Ik dacht : ”dit hou in niet te lang vol”. We waren met een mooi groepje. Haas Mario en Gert, Katrien, Jan S, Dirk, Vic en ikzelf. P1010224b
De eerste 20 km gingen heel snel voorbij. Met Katrien erbij wordt er veel getaterd en gelachen en zo vliegen de km’m onder ons door. Helaas moest Dirk op km 17 lossen. Hij liep wat te lang in het rood. Hij zou later spijtig genoeg uitstappen. Op km 24 ofzo moest Katrien het toilet opzoeken. Ik twijfelde even. Wachten of niet maar Gert riep al volg maar kom.  Het ging goed tot km 30. Daar begon ik steken te krijgen in de zij. Het ging van kwaad naar erger en tegen km 35 was het niet te houden. Ik moest aan de drankstandjes een paar seconden stappen. Tot dan had ik het tempo mooi kunnen volhouden. Maar daarna ging de vaart er wat uit. Gelukkig had ik Gert bij mij die me erdoor sleurde. De laatste km’s was afzien. 2 Km voor het einde kwamen de pacers van 3u45 mij voorbij. Ik moest ze laten gaan. Maar Gert bleef roepen : komaan inhalen en we lopen ze nog voorbij. Met mijn laatste krachten lukt het mij nog ook. Dolgelukkig kwam ik na 3:43:26 over de finish. Toen ik enkele maanden geleden mijn schema kreeg en zag staat “lopen aan 5’15” dacht ik dat lukt nooit. Maar dankzij Mario en zeker Gert lukte het wel. Als ik het verval de volgende keer kan beperken kan het misschien nog iets sneller. Maar voorlopig heb ik nog geen plannen. Teveel afgezien, maar wel heel tevreden.  Bedankt coach voor het weeral mooie schema en Ilse om weer regelmatig alleen te zitten toen ik veel km’s moest doen.

Wat later kwam ook Ilse over de meet na haar halve marathon. Zij deed er net 2 uur over. Wat een knappe prestatie is voor haar. Zeker een proficiat waard. Helaas hebben we elkaar aan de finish gemist want we hebben elk op een andere plaats drie kwartier staan wachten. Wat is een mens zonder gsm J

Kortom een heel tof en geslaagd weekend. We kijken al uit naar de volgende bijeenkomst. Nu eerst lekker nagenieten en voor het weekend wordt er niet gelopen. Nog wat meer foto’s vind je hier.

19:40 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |