05-11-08

Terug prijs

Door de drukte is het er nog niet van gekomen om een postje te doen. Vrijdag vetrokken we voor een week-endje uit. Samen met loopmaat Dirk. Vrijdag werd er niet gelopen. Dirk kwam pas laat aan omdat hij een krantenwinkel heeft. Wij hadden snel zijn bungalow versiert en gezorgd voor kaas een wijn. Het was immers zijn verjaardag die dag. Zaterdag stonden stevige versnelliging op het programma. 2 x (1000-2000-3000m) aan 4'10"/km. We liepen eerst 2 km in en daarna op een betonnen strookje midden in het bos. Heel mooie omgeving. De snelle km's waren best zwaar. Ook was het frisjes en kregen we bakken regen over ons heen.

Na de eerste reeks hield ik het voor bekeken. Ik was kletsnat en tijdens de rustpauze's begon ik echt koud te krijgen. Met een beginnende verkoudheid niet aan te raden dus. In de namiddag zijn we nog lekker met de kinderen gaan bowlen. En 's avonds lekker gaan eten. Zondagmorgen was het veel beter weer. De versnellingen zaten nog in de benen en 18km zag ik niet zitten. We gingen wel zien waar we uitkwamen. Het werden uiteindelijk 10 km zalig genieten in het bos. Wel met hier en daar de nodige hindernissen onder de vorm van stevige plassen. Maar we hadden plezier. Zoals altijd was het week-end weer veel te snel voorbij. Maandag was terug een rustdag, en gisteren hebben we dan de duurloop van 18km gedaan. Duurlopen schrap je best niet. De conditiie is prima. Geen enkel probleem. Maar na 10 km kreeg ik weer last van mijn kuit. Toen ik thuis kwam zag ik dat die flink opgezwollen stond. Vandaag is het al wat beter maar het staat nog behoorlijk dik. Dat wordt dus voorzichtig zijn de komende dagen om de halva marathon niet in het gedrang te brengen. Gelukkig is het dit keer niet de achillespees. Met wat rust zal ik er wel snel vanaf zijn. Vanavond dan gaan Isle en ik naar Night of de proms. VIP plaatsen via Mobistar. Dus als 't voor niets is zeker mee te nemen.

Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de versnellingen.

011108

10:22 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

kuiten awel, ik had ook makkelijk last van stijve en ambetante kuitspieren. Heb echter een pracht van een oplossing gevonden; ik post er een dezer wel iets over (moet toch reclame maken voor mijn blog hé ;-) )

Gepost door: geert | 05-11-08

ook al Er zijn weeral verschillende blessuurkes als ik de blogs afga,tijd voor een winterstopke denk ik,ik heb er ook van,zou nogthans nog drie wedstrijdjes willen doen,als het lukt toch
grz
Patrick

Gepost door: Patrick | 05-11-08

genieten tot en met ... Amai, ge pakt het er nogal van. Weekendje weg, night of de proms. Maar ge hebt groot gelijk hoor. Ammusser u, en laat die kuit maar wat rusten...

Gepost door: Dirk De Groof | 05-11-08

Kuit Verzorg het tot in de puntjes die kuit. Zo kan je jezelf weer opgang trekken door de straten en bossen traag maar zeker op bouwen .

Gepost door: Clint | 05-11-08

Van zo een snelheid zou ik ook dikke kuiten krijgen hoor! ;) Je hebt gelijk hoor, niks forceren als het pijn doet.

Gepost door: Gert | 05-11-08

Opletten hé Yves, rusten nu en hopelijk tot dinsdag...

Gepost door: Stofke | 05-11-08

rustig aan! Goed verzorgen en rustig blijven! Dan zien we elkaar dinsdag in Deinze!

Gepost door: Julie | 05-11-08

kuit Oppassen met die kuit, hopelijk komt de halve niet in het gedrang. Geef jij die intervaltraining op voorhand in de Forerunner in?

Gepost door: Dirkjogt | 06-11-08

De commentaren zijn gesloten.