22-12-08

Congé

De riem ligt er hier af. 2 weken verlof voor mij. Gisteren heb in na een weekje nog eens gelopen. 5 km rustig door 't bos. En vooral geen pijntjes. Het scheenbeen liet zich niet voelen. Ook achteraf niets van last. We zijn dus stillaan weer aan de beterhand. Morgen doe ik nog eens 5 km. Tot aan nieuwjaar gaan we zo rust aan verder doen. Als alles goed blijft evalueren kunnen we dan na nieuwjaar weer stillaan terug beginnen opbouwen. Volgens de doktor zitten we dan zo tegen eind januari terug op volle kracht. Juist op tijd om met de voorbereiding van Rotterdam te beginnen.

Het jaar loopt zo terug tegen zijn einde aan. Een jaar met toch wel wat blessure leed voor mij. Dikwijls ook een lange tijd uit omdat ik niet snel genoeg naar mijn lichaam wilde luisteren. Maar kheb er uit geleerd. Ik ben veel voorzichtiger geworden. 2009 ga ik heel goed luisteren. Ik volgend jaar zeker wat meer wedstrijden kunnen lopen. In het voorjaar zal dat normaal Rotterdam, Brugge, Gent en de 20km van Brussel worden. Mogelijks hier of daar nog een kleinere wedstrijd ook. Nu nog wat verder werken. Want ja voor mijn eerste dag verlof zit al op het werk bezig. Gelukkig ben ik er na de middag al vanaf.

09:54 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

15-12-08

Kalmte

Jullie hebben het wellicht al gemerkt het is hier redelijk rustig. Ik heb gewoon een beetje last van mijn rechter scheenbeen. Niet zo erg maar daardoor wordt er voorlopig niet echt doorgetrained. Zoals eerder al eens aangehaald, ik wil geen risico's nemen met oog op de voorjaarswedstrijden. Zondag werd er slechts 5 km gelopen in het bos. Samen met Ilse en Dirk. Het was wel zalig lopen. Lekker droog en er lag eigenlijk minder modder dan ik gedacht had.

Deze week zal er ook niet zoveel gelopen worden. 't Is gewoon een mega drukke week. Morgen snel een keertje naar de sportarts. Woensdag naar de controle arts voor een medisch attest voor mijn duikbrevet en donderdag rapport gaan afhalen van onzen oudsten. Dus ik tracht toch ergens een gaatje te vinden om een paar km te doen. Daarna is het bouwverlog. Wat dus wil zeggen 2 weekjes lekker thuis. Na nieuwjaar zal het dan ver tijd zijn om aan het marathon schema van Rotterdam te beginnen. Tot binnenkort.

13:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-12-08

Stevige wisselloop

Gisteren nog eens een lekker korte maar stevige training. Loopmaat Dirk belde me voor de training op of we nog regen gingen krijgen. Snel eens naar buienradar gaan kijken. Bah dat valt goed mee. Een klein buitje dat niet echt onze kant opkwam. Om kwart na zeven stonden we klaar om te vertrekken. Bedoeling was een wisselloop van 1km traag en 1km rap op het gevoel. Niet echt wat op mijn schema staat coach maar ik leg het binnenkort wel uit.

We waren nog maar 10 minuten vertrokken en het begon al te regenen. Ik kon het weten maar blindelings op buienradar vertrouwen is niet altijd een goeie beslissing. Maar niet getreurd we waren al goed warmgelopen en ik zat er niet echt mee in. Er werden uiteindelijk bijna 8 km gelopen. Kort maar krachtig. Met een paar versnellingen aan zo'n 4'20/km. De laatste mocht ik van Dirk alleen doen dus besloot ik om nog maar eens goed door te trekken. Goed voor een kleine 4' /km. Voldaan kwamen we terug thuis aan. Echt een training waar ik nog eens goed van genoten heb. Vanavond rustdag. Ideaal om na het werk eens voor een kerstboom te gaan kijken. Ik vind het nog altijd wat vroeg maar als je langer wacht dan heb je er gewoon geen meer. We laten hem dan wel tot vrijdag buiten staan. De versiering is voor in 't week-end. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

091208

11:27 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-12-08

Nog eentje

Het (loop)jaar is alweer bijna ten einde. Er gaat normaal nog 1 wedstrijdje gelopen worden voor de feestdagen. Dat zal zondag 21/12 zijn in Deerlijk. Waar ik normaal de 5km ga lopen. Nog een goed voluit gaan. Ook al omdat ik nog nooit een 5km wedstrijd gelopen heb. Tussen kerst en nieuwjaar ga ik een weekje pauze inlassen om alle spiertjes en peesjes eens volledige rust te geven. Doe ik dat niet dan verwacht ik terug problemen in het voorjaar.

Na nieuwjaar gaan we dan terug voluit voor 20km van Brussel en normaler wijze de marathon in Rotterdam. Er werd uiteraard dit weekend ook nog gelopen. Zaterdag solo een wisselloop en zondagvoormiddag een duurloop met loopmaat Dirk. Zondag was het zalig weer om te lopen. Lekker fris, geen wind en volle zon. Meer moest dat niet zijn. In de namiddag werd er vooral zetelatleet gespeeld. Vandaag een rustdag en dinsdag vliegen we er weer in met versnellingen.  Tot later.

13:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-12-08

Terug van weg

Sinds dinsdagmorgen zijn we terug van een plezante short-ski. Het was redelijk vermoeiend. Donderdagavond vertrokken en weinig geslapen dus. En maandagnacht om 3 uur terug thuis. Weer weinig geslapen dus. Dinsdag trainen was dus uit den boze. Maar twas geslaagd. Veel sneeuw. Ideaal om te skiën. En optreden gezien van Leona Lewis en Gabriella Cilmi. Gisteren zijn we er dan wel weer ingevlogen. 10 km aan 5'45/km met 2 km aan 4'40/km. Het begin was wat stroef maar daarna liep het op wieltjes.

Vandaag wordt het een avondje tennis en morgen gaan de loopschoentjes weer aan. Ik wil binnenkort een 10 km lopen nog voor het einde van het jaar. Maar waar, dat staat nog niet vast. De onderdale jogging is één van de mogelijkheden. We zien nog wel. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren en nog enkele sneeuwfoto's van Ischgl.

041208

foto1

foto4

foto5

16:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |