15-01-09

't is van de voeten

Misschien een beetje een rare titel die wat meer uitleg vereist. Vorige zondag was ik weer klaar voor een bosloopje van een km of 6. Doch na 3 km begon ik weer wat last te krijgen onderaan het scheenbeen en mocht ik verder uitbouwen wel vergeten. Ik ga zeker niet verderlopen als ik iets voel. Kheb mijn lesje al geleerd. De moed zakte alweer diep in de schoenen. Na 2008 waar ik 3/4 van mijn trainingen met weinig of veel pijntjes mocht afleggen begon 2009 weinig belovend. Kan u verzekeren dat ik snak naar eens een langere periode te kunnen lopen zonder iets te voelen.

Ik besloot dus om dan maar 2 dagen rust te nemen en goed ijs te leggen. Ook de oefeningen op de trap zijn opgestart. Gisteren heb ik dan nog een poging gedaan. Gelukkig verliep het beter. 6,5 km kunnen lopen zonder pijn. Alhoewel op het einde ik toch precies iets voelde. Maar op den duur voel je overal wel iets. Zondag zal dus wel een slechte dag geweest zijn. Ondertussen staat mijn besluit al vast. Ik ga naar die rechtervoet laten kijken. 't Is niet normaal dat ik aan die rechterkant zoveel sukkel desondanks heel wat minder km's in 2008. Zonet naar mijn orthopedist gebeld. Maandag mag ik al eens gaan om naar mijn steunzolen te laten kijken. Hij gaat ze eventueel aanpassen. En als de voetstand echt niet goed meer is laat ik zo snel mogelijk een loopanalyse terug doen in het ASZ in Aalst. Maar ik ben er van overtuigd dat de grootste misirie veroorzaakt wordt door mijn rechtervoet. Duimen nu maar dat dit inderdaad de oorzaak is zodat ik na nieuwe of aangepaste zooltjes eindelijk terug eens hardloper kan zijn. Tot dan blijft het voorlopig bij korte loopjes.

11:26 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Ortho jammer dat die pijn jouw loopplezier blijft vergallen. Hopelijk kan de orthopedist je op de goede weg helpen.

Gepost door: harmsie | 15-01-09

Spijtig Wat een loper lijden kan...kan er van meespreken van blessures...hopelijk brengt maandag uitsluitsel. Sterkte.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 15-01-09

geluksbrenger Ze zullen je daar wel helpen :-) doe een guluksbrenger mee naar daar en toon het aan niemand . Kwaaltjes zijn nooit veraf ook nie bij mij

Gepost door: Clint | 15-01-09

niet plezant zo op eieren moeten lopen he Yves,doch dat komt wel in orde maar ik begrijp je best hoor,maandag weet je reeds meer,we zullen duimen!!

Gepost door: Patrick | 15-01-09

blessures Ik sukkel ook al een tijdje met de linkerknie.Ieder keer als ik loop behandel ik de knie met ijs ;dit kan soms wonderen doen.Het kan ook zijn dat de demping bijna weg is uit je schoenen.Dit ervaar ik telkens mijn schoenen 750 kilometer hebben ,wat nog niet zo veel is.De steunzolen spelen ook een belangrijke rol.Deze die ik nu heb ,moest ik al na 4 maanden laten aanpassen.Allee veel moed en hopelijk geneest de blessure vlug(want een loper die nie kan lopen....).

http://johanbeton.skynetblogs.be

Gepost door: Johanbeton | 15-01-09

scheentjes jaja ik weet er alles van...na de lange loopstop zijn men schenen ook overgevoelig...ook de beenvliezen...ijs ijs en voorzichtig!
Het beste daar he Yves!!!

Gepost door: Tinne | 15-01-09

miljaarkes ! Sorry voor het taalgebruik , maar je zou voor minder , hopelijk helpen de zooltjes , ik ben ook wel licht gevoelig aan scheen been ,maar sinds ik die (lelijke) Hertzog compressie loop kouzen draag ,niks meer van zwaar of gevoelige scheenbeentjes ,zou je dat niet ook proberen ?

Gepost door: Katrien | 15-01-09

Hopelijk vlug terug pijnvrij Yves...

Gepost door: Stofke | 15-01-09

Steunzolen doen soms wonderen , al hou ik nog even de boot af . Ik ben bang voor andere kwetsuren veroorzaakt door de aangepaste loophouding . Bij ons Peggy heeft het allesinds geholpen .
Soms zit het ook wel tussen de oren he ! denken dat je iets voeld .....In elk geval hoop ik dat de problemen vlug opgelost worden .

Gepost door: coach mario | 16-01-09

mijne lekkere wil gewoon niet toegeven dat steunzolen helpt of is zelf te lui om afspraken te regelen . :-) Maar van dat oppassen voor andere kwetsuren is wel waar hoor . Ik voelde de éérste weken ook overal wel iets !
Veel succes met je trainingen !!

Gepost door: peggy | 18-01-09

Niet wanhopen zie : http://podologie-website.be/
Sinds ik bij Walter Houben en Veerle D'haese mijn steunzolen haal heb ik geen enkel (voet)probleem meer...
Proberen !7XXGY

Gepost door: Marnix | 18-01-09

Doemme, Ik weet dat het frustrerend is om altijd wel iets te voelen ! Echt, ik weet wat dat is. Maar idd. zie wel dat het niet tussen uw oren blijft hangen, want dan ben je nog verder van huis... Ben eens benieuwd naar het vervolg ... Hopelijk geen of weinig last.

Gepost door: Dirk De Groof | 18-01-09

De commentaren zijn gesloten.