30-01-09

Hoefkes nog eens uitgeslagen

speedy-gonzales
Dinsdag stonden er versnellingen op het schema. Ik heb ze iets aangepast omdat ik toch nog wat voorzichtig wil zijn met korte sprintjes. Het was goed voor 7 km loopplezier. Gisteren dan had de coach een mooie wisselloop op het schema gezet. Dit is echt één van mijn favoriete trainingen. Niet mega zwaar en ze zijn voorbij voor je het weet. Zoals gewoonlijk terug afgesproken met Dirk en Ilse liep ook mee. Zij sloeg soms een versnelling over. Zo deden wij 12 km samen. 500 mloslopen en 500 m aan 5'/km. Het was meer dan 2 maand geleden dat ik nog eens een snelheidstraining deed. En kheb er van genoten. Ook als was het weer redelijk fris. Maar gelukkig gene wind. Dirk en ik hebben der altijd last van. De wind zit altijd tegen juist als ge een versnelling moet doen. :)

Gisteren dus gelukkig niet. Zaterdag terug een snellere training en zondag mogen ( of moeten ) we terug uit de veren voor een vetloop van dit keer 15km. Nuja moeten. 't Is lastig opstaan maar eens ge weg zijt is dat vlug vergeten en ben ik blij dat ik buiten ben. Zo op een zondagmorgen is het altijd rustig. Naarmate de training vorderd zie je meer een meer beweging komen buiten. Dat is wel leuk. Deze week kom ik op 45km en dat is ongeveer de helft van mijn maandtotaal. De kans dat ik Oostende - Brugge loop wordt in elk geval groter. Voor iedereen een lekker week-end gewenst. Profiteer ervan.

09:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-01-09

Luie zondag

Wel de zondag starte wel niet lui. Deze week kreeg ik van de coach mijn nieuwe aangepaste schema. Waarvoor alweer veel thx Mario. Hij heeft toch nog redelijk wat rust ingebouwd zodat mijn scheentje rustig kan opbouwen. Vandaag was het dan zover om na dik 2 maand nog eens iets te lopen dat op het schema staat. 't Was meteen een lekkere vetloop.

Ilse en ik stonden voor 8 uur al klaar om samen met loopmaat Dirk aan onze 12km vetloop te starten. Het werd net klaar en de straten waren wit aangevroren. Heerlijk decor dus voor een ochtendloop. Goed aankleden en weg waren we. De km's vlogen voorbij, het beentje bleef braaf en voor we het wisten stonden we terug thuis. Geslaagde eerste training dus. Voor de rest is er vandaag weinig gebeurd. Rustige zondag, wat op de pc tokkelen enz. Morgen is er een rustdag en dinsdag sinds lang gaan we wat versnellingen doen. Morgen mag ik om mijn aangepast zooltjes gaan ook. Rotterdam zit er nog steeds in maar ik denk niet dat ik daar een PR ga kunnen halen. We zien wel. Anders kan ik misschien iemand hazen die voor 4 uur gaat. Voor de liefhebbers een overzichtje van deze morgen. Kga binnenkort de hartslagmeter ook eens aanbinden. Maar vermoedelijk gaat die nog veel te hoog zitten.

250109

16:02 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

21-01-09

Barack time

barack
Gisteren zat ik ook eventjes naar tv te kijken. De eedaflegging van Barak Obama. Wat een menigte en een gekte. Ook hier kan je geen tv opzetten radio beluisteren of krant openslaan of het gaat over Barack. Ik ben eens benieuwd of er nu inderdaad echte change gaat komen in de USA. Het ziet er veelbelovend uit. Afwachten dus. Slechter dan Bush kan in elk geval niet. Maar bon dit is een loopblog.

Gisteren werd er weer gelopen. Weliswaar met de oude zooltjes. Terug 8km en terug zonder pijntjes. Nu en dan zelfs een paar honderden meter wat sneller gelopen. Aan 5'25"/km. Het blijkt nu toch stillaan echt beter te gaan. Voorzichtig begin ik ook het schema van de coach onder de loep te nemen. Maar ik vrees dat dit te fors gaat zijn voor mij. Coach je mag je aan een mailtje verwachten. Nog een weekje echt voorzichtig blijven en dan gaan we toch stillaan echt beginnen trainen. Zondag ga ik alvast een vetloopje plannen. Tzal geen 18km zijn zoals op schema maar hopelijks toch een stuk of 12. De moed komt er weer in en dat zie je ook aan het aantal posts hier. Stillaan komt er terug wat meer beweging in het bloggen. Volgende training zal voor morgen zijn.

13:20 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-01-09

Een nieuwe start ?

Zondagmorgen gaan we de laatste weken op pad voor een duurloopje. Maar man, man wat een hondeweer. Gelukkig hebben we de training uitgesteld en na de middag was het droog. Eindelijk nog eens kunnen genieten van een training. Voor het eerst in 7 weken nog eens 9 km kunnen doen. En vooral zonder pijn.

Vandaag had ik dan afspraak met de persoon die mijn eerste steunzolen gemaakt heeft. Met die zolen heb in ook nooit last gehad. Toen ik mijn nieuw paar liet zien, die niet hij maar een collega maakte zag hij al direct hoe laat het was. Aan de wreef ontbrak een extra steun die in de vorige zolen wel zat. Volgens hem zeker een mogelijke oorzaak van de scheenbeen problemen. Hij ging de zooltjes aanpassen en volgende week kan ik dan weer met extra steun lopen. Goed nieuws dus en hopelijk zijn we dan weer weg om er echt in te vliegen. Ik kijk er al naar uit om wat frustratie eruit te lopen. Deze morgen een dom ongeluk gehad met de wagen en dat gaat me vrees ik veel centjes kosten. Tis een twijfel geval voor de verzekering dus de kans bestaat dat ik zal mogen ophoesten. Gelukkig ben ik wel heel gebleven. Maar twas verschieten.

Hieronder nog een overzichtje van het parcours van zondag.

180109

22:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-01-09

't is van de voeten

Misschien een beetje een rare titel die wat meer uitleg vereist. Vorige zondag was ik weer klaar voor een bosloopje van een km of 6. Doch na 3 km begon ik weer wat last te krijgen onderaan het scheenbeen en mocht ik verder uitbouwen wel vergeten. Ik ga zeker niet verderlopen als ik iets voel. Kheb mijn lesje al geleerd. De moed zakte alweer diep in de schoenen. Na 2008 waar ik 3/4 van mijn trainingen met weinig of veel pijntjes mocht afleggen begon 2009 weinig belovend. Kan u verzekeren dat ik snak naar eens een langere periode te kunnen lopen zonder iets te voelen.

Ik besloot dus om dan maar 2 dagen rust te nemen en goed ijs te leggen. Ook de oefeningen op de trap zijn opgestart. Gisteren heb ik dan nog een poging gedaan. Gelukkig verliep het beter. 6,5 km kunnen lopen zonder pijn. Alhoewel op het einde ik toch precies iets voelde. Maar op den duur voel je overal wel iets. Zondag zal dus wel een slechte dag geweest zijn. Ondertussen staat mijn besluit al vast. Ik ga naar die rechtervoet laten kijken. 't Is niet normaal dat ik aan die rechterkant zoveel sukkel desondanks heel wat minder km's in 2008. Zonet naar mijn orthopedist gebeld. Maandag mag ik al eens gaan om naar mijn steunzolen te laten kijken. Hij gaat ze eventueel aanpassen. En als de voetstand echt niet goed meer is laat ik zo snel mogelijk een loopanalyse terug doen in het ASZ in Aalst. Maar ik ben er van overtuigd dat de grootste misirie veroorzaakt wordt door mijn rechtervoet. Duimen nu maar dat dit inderdaad de oorzaak is zodat ik na nieuwe of aangepaste zooltjes eindelijk terug eens hardloper kan zijn. Tot dan blijft het voorlopig bij korte loopjes.

11:26 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-01-09

Fris aan de vis

Gisteren nog een training afgewerkt. Weer een km bij dus 7 km gelopen. Daarvoor gingen we naar de atletiekbaan van VS. De boomschors was hard bevroren en met sneeuw bedekt. De thermometer gaf -13°C aan. Mijn koudste loop ooit. Ook mijn Ilse en loopmaat Dirk mochten ervan genieten. Toch vond ik het best heerlijk. De piepende sneeuw onder onze voeten. Normaal loopt daar op dinsdag toch wel zo'n 100 man. Gisteren waren er slechts een 10-tal zotten. Inclusief mijzelf dus.

Het enige groepje dat ook aan het lopen was maakte het na hun training. Iemand had blijkbaar een thermos gluhwein meegebracht. En we mochten zelfs ook meedrinken. Voor de rest geen pijntjes dus voorlopig loopt het nog steeds goed. Enkel een aantal bevroren onderdelen. Morgen of vrijdag doen we er nog een km-tje bij. Ook zijn we in blijde verwachting van een nieuw schema. Eens benieuwd wat het gaat worden. Binnenkort beginnen we wel terug wat cijfertjes te posten ook. Tot binnenkort.

08:36 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-01-09

We leven nog

Vooraleerst voor iedereen de beste wensen voor 2009. Dat al jullie dromen en doelstellingen mogen uitkomen. Je zal het wel gemerkt hebben, het is hier zeer stil geweest de afgelopen 2 weken. Reden : weining gelopen en op het laatste moment nog gaan skiën tot oudejaarsavond en daarna heel druk gehad met allerhande dingen. Ondertussen kreeg het been wat extra rust.

Vandaag was het dan de eerste werkdag van het nieuwe jaar en hopelijk ook een nieuwe start op loopgebied. Gisteren heb ik alvast al de eerste pasjes gezet. Een kort loopje van 6 km. Helemaal zonder enige last. Maar de eerste dagen wordt hier zeker niet zot gedaan. Morgen terug rustig 6 a 7 km en zo de komende 2 weken opbouwen naar 10 a 15 km. Als alles goed gaat starten we dan met een nieuw schema richting Rotterdam. Verder nog grote plannen hier ten huize want ook mijn vrouwke zou graag in Eindhoven eens een marathon lopen. Een halve is voor haar geen enkel probleem. Dus dat zou een nieuwe uitdaging zijn. Ze gaat de komende maanden zien of ze in augustus start met een marathon schema. Tot zover de eerste update. Vanaf nu zal het blogje weer regelmatig bijgewerkt worden. Zowel op blog en facebook gebied heb in een enorme leestachterstand. Die gaan we trachten deze week weg te werken. Tot binnenkort.

16:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |