26-02-09

Wel of niet ?

twijfels
Ik blijf maar twijfelen of ik nu wel of niet in Rotterdam zou lopen. Zeker na het slecht gevoel na de duurloop zondag. Dinsdag heb ik de versnellingen geschrapt. Dat zou niet verstandig geweest zijn. Gisteren dan stond er normaal 15 km aan 5'45"/km op het schema. Als alternatief heb ik er 10 en gelijkaardige snelheid gelopen op de finse piste. Gelukkig ging dat vrij goed. De grootste last is alweer verdwenen. Vrijdag trachten we de training wel volgens schema af te werken.

Zondag gaan we dan in Oostende-Brugge weer op harde ondergrond lopen. Daarna moet ik de knoop echt doorhakken. De 20km van Brussel wil ik zeker dit jaar niet op spel zetten. Dus als er zondag pijntjes zijn start ik zeker niet in Rotterdam. Hopelijk valt het zondag mee want eigenlijk zou ik graag afzakken naar Rotterdam om daar te lopen. Ondertussen heeft het krokusverlof ook positieve punten voor mij. Al heb ik dan geen verlof ik spaar meer dan een half uur auto rijden uit omdat er veel minder verkeer is. Lang leve krokus dus :)

13:13 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-02-09

Terug wat twijfels

Vrijdag nog liep ik een training met wat langere versnelligen. Vrij pittig maar het ging goed. Zaterdag is zoals gewoonlijk looprustdag. Tijd om onze afvoer eens onder hande te nemen. Want daar zit al een tijdje een lek in. Veel buisjes gedemonteerd en weer gemonteerd maar 't blijkt toch opgelost te zijn. Verder hielden we het rustig.

Zondagmorgen stond er dan een duurloop op het schema van 22 km. Snel nog eens op buienradar gekeken want het was erg grijs. Oef gelukkig weinig regen te zien. Nu weet ik uit ervaring dat zo'n gemiezer daar niet op te zien is. En prijs was het. Meer dan 2 uur mogen genieten van druilerige regen. Maar 't kon ons niet deren het liep lekker en de 2u20 min waren zo voorbij. We hadden weer ons calorietjes verbrandt. Dus die moesten aangevuld worden. Daarna zijn we nog een kleinigheid gaan eten en voor je het weet is de namiddag ook weer voorbij. Die week-ends mogen best wat langer zijn voor mij :)

Enig minpuntje. Mijn scheen deed weer wat pijn. En deze ochtend is het nog niet volledig weg. Ik ging vandaag beslissen over Rotterdam. Wel ik ga mijn beslissing nog wat uitstellen. Want ik ben niet van plan om mijn been weer helemaal om zeep te helpen. Wel zijn loopmaat Dirk en ik ingeschreven voor Oostende-Brugge van komende zondag. We gaan dit als traningsloop doen en hopen te kunnen meelopen met nog wat andere bloggers die niet teveel vlammen. 't Is dus deze week nog ffkes de kat uit de boom kijken en veel ijs leggen. Hopelijk is het vals alarm. Morgen is de volgende training en dan zien we wel.

09:35 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-02-09

Gedoemde versnellingen

Gisteren was het versnellingstime volgens het schema. Vorig week al 2 keer zwaar uitgeregend en dus geen versnellingen gedaan. Gisteren zag het er beter uit tot. Welja tot we vertrokken en daar was de regen weer. Maar we waren al onderweg naar de piste en eens vertrokken keer ik niet meer terug. De hele training regen gehad en juist na de versnellingen terug droog. Blijkbaar mag ik geen versnellingen in het droge doen. Maar bon. De training zelf dan. Die verliep redelijk goed. Enkel op het einde voelde ik mijn scheenbeen wat. Maar bij het loslopen was daar al niets meer van te voelen.

Het was wel lastig. Zolang geen snelheid gedaan en dat voel je wel aan de ademhaling. Ook Ilse had het lastig. Zij liep gewoon wat los. Deze week hoop ik terug op 4 trainingen per week te zitten. Dit week-end ga ik ook eens achter compressie kousen gaan kijken. Kheb nogal weerbarstige kuiten en dit zou toch wat moeten helpen. Tip van ons Katrientje trouwens. Waarvoor dank :) . Tzal misschien geen zicht zijn maar als het help trek ik mij daar niets van aan. Vandaag mogen de beentjes rusten en donderdag 12km wisselloop. Een training die ik altijd leuk vind. Hieronder nog een overzichtje van gisteren. 2km in en uit en 8x 600 m aan 26sec/100m

170209
                           

 

10:30 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

16-02-09

Zondag D-Day

Vrijdag was het eindelijk eens droog weer 's avonds dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de lange versnellingen te doen. Zondagochtend stond er dan weer een loopje van 18 km op het schema. We waren terug met 3. Dirk mijn vrouw en ikzelf. Het werd genieten. Droog weertje niet teveel wind en wel liepen langs de schelde enz. Geen pijntjes. Wel aan het scheenbeen toch niet. De steunzolen werken wel nog wat tegen. Gevolg een prachtige blaar. Toch maar compete gebruiken morgen bij ce versnellingen. Voor de rest was het een rustige zondag. We gingen met de kinderen bij mijn ouders naar de karnaval stoet kijken.

Verkleden moest ik niet want ik zie er zo al gek genoeg uit. Volgende zondag probeer ik 22 a 24 km te lopen. Indien dit zonder pijn of gevoeligheid lukt schrijf ik mij volgende week in voor Rotterdam. Kans dat ik daar voluit ga is vrijwel nihil. Het wordt een goeie trainingsloop voor de 20km van Brussel. Ik zie nog wel voor welke tijd ik ga. Misschien kan ik Frank Spencer of iemand anders vergezellen voor een marathon ergens kort onder de 4 uur. De 3u35 op het schema zal een doel zijn voor Eindhoven.

15:08 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-02-09

Gezocht : beter weer.

Beetje rare titel maar van mij mag het nu toch eens wat beter worden. De kou tot daar nog aan toe maar al dat vocht hangt mijn dingskens uit. Zo ging ik met volle moed dinsdag aan mijn versnellingen beginnen. Maar net voor ik wou vertrekken drash national. Ik loop al niet graag in de regen maar als je tussen de versnellingen moet stilstaan krijg je helemaal koud. Dus dan maar uitstellen tot woensdag. En wat dacht je. Stip om 19uur gingen de sluizen weer open. Om half negen was het dan over maar dan zag ik het niet meer zitten.

Gisteren hield ik het gelukkig wel droog. Een geslaagde wisselloop van 12 km. 1km loslopen en 1 km aan 5'/km. Het werd een solo training maar kheb er van genoten. Daarna snel wassen want op donderdagavond is er ook nog de traditionele tennispartij met de vrienden. Ik doe dit al 20 jaar en kga dit zeker niet laten vallen. Het werd een stevig partijtje en de spieren voelen een beetje stram aan. Gelukkig is de training vanavond niet zo zwaar. Zaterdag wordt het rustdag en zondag nog eens 18km. Als het weer zich wat koest houdt zal ik dus zeker aan de start staan in Oostende. Zei het als training. Ik ga kijken om Tinne te vergezellen op haar eerste wedstrijd sinds lange tijd. Als ik mag natuurlijk.

10:15 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-02-09

Druk week-end

Vrijdag had ik een dagje vrijaf. Maar dat was meteen ook de tijd om een aantal zaken in orde te brengen. Zo kreeg onze jongste zijn nieuwe kamer en wij nieuwe zetels. Zaterdag betekende het een paar keer naar het containerparc crossen om de dingen weg te doen die echt versleten waren. Van lopen kwam er helaas niets. Ook al omdat ik toch wat last had van mijn scheenbeen.

De extra rust heeft zijn werk gedaan want de vetloop van gisteren van 18km verliep zonder problemen. We hadden nog geluk ook want net toen we terugwaren begon het te regenen. Voor het eerst in 2 maand heb ik ook nog eens de harstslagmeter aangebonden. Ik vreesde voor het resultaal. Maar eigenlijk viel dat best mee. Ik kwam uit op een gemiddelde hartslag van 145. Dat is een slag of 5 te hoog voor een duurloop maar ik had slechter verwacht. Deze week gaan we wel proberen om de 4 trainingen af te werken en zaterdag ook te lopen. Ingeschreven voor Rotterdam ben ik steeds nog niet. Die beslissing valt binnen een week of 2. Weet iemand trouwens tot wanneer je daar kan inschrijven en of er daginschrijvingen mogelijk zijn ? Ik moet namelijk loopmaat Dirk nog overtuigen om ook mee te lopen. Dit zou zijn 3e poging voor een marathon zijn. Maar ik ben van plan om hem te hazen. Hij moet dit zeker kunnen uitdoen. Al sleur ik hem over de meet. We zien wel. Vandaag in elk geval rustdag. Morgen terug versnellingen.

13:06 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-02-09

Terug week-end

Vandaag een lekker dagje vrij genomen. Dat kwam goed uit om een aantal zaken te regelen. Lopen stond vandaag niet op het schema. Maar de vorige dagen werd er wel getraind. Dinsdag sinds lang nog eens korte versnellingen gedaan 400-800 m.

Gisteren dan een duurloopje aan 6'/km. Met tegenzin vertrokken maar uiteindelijk vlogen de 15km voorbij en was het een heerlijke training. Daarna is het normaal tijd voor een partijtje tennis. Maar deze week moest ik afzitten dus werd het een snooker parijtje. Ook wel best leuk. Deed me wat terugdenken aan mijn studenten tijd. Toen ging ik echt regelmatig gaan snookeren. Bon morgen in elk geval een wisselloop en zondag gaan we op pad voor 18 km. Toch voel ik dat ik nog wat voorzichtig moet zijn. We gaan dus niet overdrijven. Verder weinig nieuws. Enkel maar nog steeds ellende met mijn auto. Die zit ondertussen 3 weken in ge garage en kheb hem nog niet terug. Begint toch wat op mijn zenuwen te werken. Enfin hieronder voor de liefhebbers in elk geval een overzichtje van gisteren.

050209

23:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |