28-03-09

Hopelijk is het einde in zicht.

Gisteren stond een bezoekje aan de zolenarts op het schema. Eigenlijk niet zoveel nieuws geleerd. Hij kon wel bevestigen wat ik een paar weken geleden van de orthopedist hoorde. Steunzolen hadden onvoldoende steun. Paar weken geleden zijn die toen aangepast. Volgens hem zou de steun nu zeker voldoende moeten zijn en zijn nieuwe zolen zeker nog niet nodig. Maar duurd wel enkele weken met de aangepaste zolen eer de last over is. Dus binnen 2 a 3 weken zou ik pijnvrij moeten zijn. Daar was hij zo goed als zeker van. Mocht ik wel nog last hebben dan zou dat minder prettig nieuws zijn want dan moet ik een botscan moeten laten nemen. Maar we hebben dus goeie hoop dat het einde in zicht is.

Blijven lopen mag ook. 3 tal keer per week een uurtje duurloop mag geen probleem zijn. Dus we doen rustig voort zoals we bezig zijn. Hopelijk kan ik dan in de 2e helft van april eens wat tempo loopjes doen naar Brussel toe. Er staat binnenkort nog een kleine uitdaging op het programma maar daar vertel ik de binnenkort wel wat meer over.

10:27 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

23-03-09

Een update.

Er was weinig activiteit op mijn blogje te bespeuren de laatste tijd. Maar ik had er even geen zin meer in nu Rotterdam ook niet doorgaat. Er werd wel nog gelopen. 2 korte loopjes van 6 a 7 km tussen de 5 a 6 min/km en een rustig loopje van 10km.

Gisteren was het dan weglogloop in Oostende. Daar ging in eerst de 30 km doen. Maar dat was gezien de blessure uitgesloten. Daarom opteerde ik om samen met Ilse aan te sluiten voor 15km. Er stond veel wind. We liepen de dijk af met de wind in de rug. En we kwamen achter de duinen terug. Daardoor hadden we eigenlijk bij het teruglopen ook weinig wind. En als extra nog een mooi zonnetje. Op km 7 stond de bevoorradig klaar met allerlei lekkers. Ik kon echt ontspannen lopen. Geen pijn te bespeuren. Het werd dus echt nog eens genieten van het lopen voor mij. Ondertussen nog wat bijpraten met een aantal bloggers die ik een tijdje niet meer gezien had. En enkele nieuwe mensen terug leren kennen. Daarna was een een aperitiefje gevolgd door een stukje zalm of een steak. Voor die prijs hoor je mij niet klagen. Het was in orde. Aangezien onze oudste zoon examens heeft gingen we om 14 uur terug richting huis. Een geslaagde uitstap. Met veel dank aan Veerle en Philippe voor de prachtige organisatie. Knap gedaan zulle.

Deze week blijf ik ook wat kortere loopjes doen. En vrijdag gaan we hopelijk meer nieuws hebben ivm de steunzolen. Tot dan blijft het bij voorzichtig lopen. Ik voel dat de conditie eigenlijk nog best meevalt. Dus eens ik terug wat beter kan trainen denk ik wel terug snel op mijn normaal niveau te zitten. Volgende post zal wel iets sneller zijn terug :)

13:17 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

09-03-09

Rotterdam

't Is hier al een paar dagen stil maar er werd ondertussen wel nog gelopen. Donderdag een training van 15km en gisteren dan een duurloop van 25km aan 6'15"/km. Op conditioneel vlak geen enkel probleem. De 25km gingen snel voorbij en vandaag niets stijf ofzo dus dat zit wel goed. Het been. Wel dat is toch nog steeds niet 100%. Nu niet dat ik direct veel pijn heb ofzo maar na 10 a 15 km begint de gevoeligheid weer op te spelen.

Vanavond hopelijk meer zekerheid na een bezoekje aan de sportarts. Ik moet toch ook dringend eens bespreken om verder te zoeken naar de echte oorzaak van dat scheenbeen gedoe. Als ik meer nieuws heb edit ik mijn post nog wel. In elk geval na een hele dag piekeren gisteren heb ik het dan toch maar gedaan. Ik ben ingeschreven voor Rotterdam. Net voor het afsluiten van de inschrijvingen. Meelopen zit er dik in maar of het voor een 20 a 25 km wordt of voor de hele afstand dat weet ik nog niet. In elk geval ik zal mijn best doen om te helpen enkele mensen onder de 4 uur te laten aankomen.

Update : Helaas Rotterdam zal niet voor mij zijn. Er is nog altijd wat ontsteking te zien. Veel beter dan eind december maar nog niet volledig weg. Ik zou wel kunnen lopen in Rotterdam maar er is teveel risico dat het de onsteking weer gaat verergeren. Wat ga ik wel doen. Zo snel mogelijk een nieuwe loopanalyse en nieuwe zooltjes aanschaffen. Ik mag wel rustig blijven lopen. Zoals eerder al verteld Brussel en Eindhoven zijn mijn hoofddoelen en ik neem geen enkel risico.

 

13:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

04-03-09

We trainen verder

Op zich goed dus. Ik had na de 10 miles wel vooropgesteld om nog een bezoekje te brengen aan de sportarts. Dat zal ook gebeuren maar ik kan pas volgende maandag gaan. En de inschrijving voor Rotterdam eindigen zondag. Beetje dilemma dus. Ook gisteren werd de training volgens schema afgewerkt. 16 km aan 5'45"/km. Ilse liep ook mee. En tegen de wind had ze het knap lastig. Maar ze hield het de vooropgestelde 10 km vol. Voor mij was er terug wat lichte last maar na de training en ook vandaag is daar niets meer van te voelen. In de runners stond toevallig een artikel over shin splints. De bijhorende oefeningen probeer ik nu ook te doen. Kheb de indruk dat dit toch wel een positieve invloed heeft.

Enfin zondag gaan we voor een duurloop van 25 km. Gaat dit zonder pijn achteraf dan schrijf ik mij nog snel in. Aan goesting om mee te doen ontbreekt het niet. Ik wil gewoon geen hypotheek op mijn voorjaar leggen. Ik heb al 2 jaar alle voorjaarswedstrijden aan mijn neus zien voorbij gaan en dit jaar wil ik dit niet nog eens tegenkomen. Volgende training is voor donderdag. Een lekkere wisselloop. De favoriet van vele lopers. Eens kijken hoe dat gaat. Ondertussen ben ik ook ingeschreven voor 20km van Brussel. Dit is mijn eerste echte doel dit jaar. Ik zou daar graag zo rond 1u35 lopen. Beentjes verzorgen en de boel heel houden dus.

09:05 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-03-09

Oostende - Brugge

Zaterdag zijn we eindelijk aan onze Herzog kousen geraakt. 't Is geen zicht maar hoplijk ontlast het mijn kuiten wat. In elk geval moet ik het aantrekken nog wat leren. Ik zweet meer om die kousen aan te dan als om te lopen.

Gisteren kon ik ze meteen testen. We hadden met een hele bende weblog en facebooklopers afgesproken in Brugge voor Oostende-Brugge 10 miles. Toen we om goed 9u30 ginder aankwamen stond er ons al een hele groep op te wachten. Uiteraard stond Katrien al van ver te zwaaien. Verder ook Tinne voor wie dit het eerste wedstijdje was in een jaar. Een grote dag voor haar. Ook Bart, Veerle, Kristof, Herman, Chris, Roadrunnerke, Ilse, Berry, Vincent en Kenneth. Indien ik er nog vergeten sry. Het wordt echt moelijk om iedereen te onthouden. De familie weblog/facbook lopers is een serieuze bende aan het worden. Beetje later zaten we op de bus richting Oostende. Daar aangekomen leek het mij toch wat fris. Die 14°C waren ver te zoeken. Gelukkig na het startschot kreeg ik vlug warm. We liepen het eerste stuk aan ong. 6'/km. Naar het einde toe eindigden we op 5'30/km. Maar iedereen was mee. Onderweg werd er weer heel wat afgetetterd en die 16 km waren veel te snel voorbij. Al bij al een heel geslaagde dag. Ook Tinne legde de afstand af zonder al te veel pijn. Proficiat Tinne. Jouw geduld wordt eindelijk beloond. Knap hoe jij bent blijven volhouden. Jouw smile aan de finish sprak boekdelen. P1010336
Ik kijk al uit naar de weblogloop binnen 3 weken. Achteraf zijn Dirk en ik nog met vrouw en kinderen iets gaan eten naar Brugge.

En het scheenbeen hoe is het daarmee ? Wel dat was toch een beetje gevoellig maar vandaag is er helemaal niets meer van te voelen. Ik wil nu echt eens zekerheid dat het niet tussen de oren zit. Dus straks effe naar de sportarts bellen om eens te laten kijken of er nog iets van ontsteking te zien is. Het zal daarvan afhangen of ik later deze week mij nog voor Rotterdam inschrijf. Loop ik Rotterdam niet dan loop ik zeker in Antwerpen de 10 miles. Hieronder nog een fotoken van gisteren. De rest vind je hier.

P1010333klein

11:50 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |