08-04-09

Rustige loopweek

fland09snr9865f
Afgelopen zaterdag ben ik met mijn fietsdebuut begonnen. De RVV voor amateurs weliswaar 75km. Om half 7 's morgens vertrokken richting Ninove. Dat bleek nodig te zijn ook want er kwam al een massa volk toe. We hadden afgesproken bij een collega van 't werk die op 7 km van de start woonde. Rond 8 uur waren we dan vertrokken. De schrik zat er wat in dat ik de muur niet ging kunnen oprijden. Gelukkig viel dit mee een alle hellingen werden genomen zonder afstappen. Het ergste vond ik nog de Paddestraat. Toch wel een km kasseien. Alles wat niet aan je fiets stevig vast zat vloog eraf. De straat lag gewoon vol met drinkbussen.

Maar 't was plezant en na een goeie 3 uur waren we aan de aankomst. Volgend jaar ga ik proberen de 140km te doen. Maar dan moet ik eerst uitkijken naar een koersfiets zodat ik wat kan trainen. Neen stoppen met lopen ga ik zeker niet doen. Maar waarschijnlijk wel af een toe eens fietsen ipv lopen. Zo voorkom ik misschien blessures aan mijn gevoellige beentjes.

De dag nadien geen spierpijn ofzo. Wel blijkbaar te lang bezweet in kou gestaan. Mijn rug zat volledig vast. Ik weet nogthans dat ik hier gevoelig voor ben. Ook vandaag nog heb ik veel last. Maar het gaat stillaan beter. Lopen zal er echter niet bijzijn voor het week-end vrees ik. Misschien zijn de scheentjes daardoor nu helemaal fit en kan ik er invliegen ter voorbereiding van de 20km. Tot slot wil ik alle lopers die dit week-end hun marathon liepen van harte proficiat wensen. Ik zag enkele knappe prestaties.

13:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

olaaaaaaaaa sjiekke foto zeg , Devolder heeft zelf geen zulke actie foto !!! hebt er duidelijk van genoten ps bedankt voor de suport ! in R'dam

Gepost door: Katrien | 08-04-09

fietsen is echt goed om af en toe eens af te wisselen met het monotome lopen. Voorkomt blessures

Gepost door: martine | 08-04-09

Vlaanderens mooiste heb je dus ook meegemaakt...mooi zo...en nu alles laten herstellen.Dat komt helemaal goed voor de 20km.

Gepost door: natalie | 08-04-09

dat gaat vlugger Yves dat is een stuk vlugger dan lopen zekers,knappe actiefoto's ook,veelzijdige sportman ben je zekers!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 09-04-09

Mooie foto .. nu nog zwemmen en je bent klaar voor een triathlon.

Gepost door: Edith | 09-04-09

debuut Wat een debuut, 75km en op zo'n parcours, amai

Gepost door: cremke | 10-04-09

De combinatie lopen en fietsen zal je loopwerk nog sneller doen gaan. Niets beter voor je basisconditie zonder je gewrichten onder druk te zetten. In plaats van een koersfiets kun je ook de aanschaf van een lichte mountainbike overwegen. Zonder verende vork maar met een starre carbonvork win je veel gewicht en heb je geen vermogensverlies. Op die manier heb je een allroundfiets voor alle omstandigheden. Ik loop tamelijk veel maar fiets nog gemiddeld een 100km per week. Ipv van mijn koersfiets betrap ik me erop altijd mijn Orbea Alma MTB te gebruiken. Op die manier kan ik ook onverharde baantjes ontdekken die dan dienst kunnen doen als loopparcours ...

Gepost door: CT | 11-04-09

De commentaren zijn gesloten.