28-04-09

Agenda zit vol

Deze week zit mijn agenda tsjokvol. Gisteren mocht ik nog eens een bezoekje brengen aan de sportdokter. Neen gelukkig dit keer niet voor een aanslepende loopblessure. Wel heb ik al enige tijd last van mijn schouder. En hoe kon het anders, een peesontsteking was het verdict. Helaas dit keer geen traumeel spuit maar cortisone. Binnen 2 weken mag ik nog eens terug gaan. Gelukkig om te lopen heb ik hier totaal geen last van. Tenissen mag ik wel een paar weken vergeten.

Vanavond nog een bezoekje aan de osteopaat en daarna een looptraining met loopmaat Dirk. Vandaag staat er een lekkere wisselloop op het programma. Daar hou ik wel van. Morgenavond gaan we dan een duikje doen. En de rest van de week staat in het teken van de voorbereiding voor de plechtige communie van onze jongste. Zondag moet ik dan naar een communiefeest bij loopmaat Dirk. Maar tussendaar ga ik zeker nog een paar loopjes doen. Maandag gelukkig een dagje verlof om eens uit te blazen. Verder deed ik zondag nog een duurloopke in de regen. In Antwerpen ben ik helaas niet meer geraakt. Volgende jaar ga ik daar toch ook eens lopen. Of het de marathon wordt of de 10 miles daar moet ik nog eens over nadenken. Ik denk dat de Kennedy tunnel toch ook wel een kick geeft. Maar goed we hebben nog een jaar tijd om te beslissen. In elk geval wil ik iedereen proficiat wensen met hun prachtige prestaties in Antwerpen. Ik zag een paar schitterende PR'S.

13:18 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-04-09

Dwars door Brugge

Terug 2 trainingen kunnen afwerken dinsdag en donderdag. Dinsdag werden het lange versnellingen. 1000-1500-2000-1500-1000 m aan 4'40/km met 3mins rust ertussen. De eerste versnelling ging nog wat moeizaam maar de andere werden zonder veel problemen afgewerkt. Verder heb ik gisteren nog een tempo loopje gedaan van 8 km aan 5'20/km. Terug in het begin wat lastig maar eens we op dreef waren ging het vlot.

Ook na de trainingen weinig last van de schenen. Beetje gevoelig nog maar zeker geen pijn ofzo. Vandaar dat ik ook besliste om in Brugge mee te lopen. Dirk en ik zijn ingeschreven. Dit zal "de" test worden voor Brussel. Ik ga in Brugge dus aan 95% lopen en zien waar ik uitkom. Hopelijk kunnen waar terug wat verbroederen met andere bloggers(sters). Antwerpen laat ik voor alle zekerheid links liggen. Mogelijks kom ik wel eens af naar daar. Maar meelopen lijkt mij nog wat riskant. En ik moet in de voormiddag naar een wijnproef dus das ook niet de beste voorbereiding voor een 10 miles. Veel succes iedereen met zijn wedstrijden. Hopelijk blijft het weer wat deftig. Ik ga in elk geval vanavaond een terrasje doen denk ik.

 

12:49 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-04-09

Sportieve drukte.

Vrijdag ging ik gewoon wat loslopen. Gelukkig dat het maar 6km was want ik had flanellen benen. Zaterdag ben ik dan een testje gaan doen met de fiets. 1 uur gereden en een goeie 30km afgelegd. Zondagmorgen dan, was het tijd voor mijn duurloopje. Samen met Ilse en Dirk op pad gegaan. Rustig tempo ong. 6'/km. Het was heerlijk loopweer in het zonnetje. De km's vlogen voorbij. We liepen 15 km terwijl ik er maar 10 van plan was. En sinds lang was de scheen ook eens braaf op een loop die langer dan een uur duurd.

Na de loopdepressie week van vorige week gaat de moraal terug wat omhoog. Morgen ga ik als test eens lange versnellingen aan 4'50 /km proberen. Als dat ook zonder problemen verloopt kan ik misschien toch nog op een mooie tijd hopen in Brussel. Het worden alleszins drukke weken. De interclub tennis begint. Volgende week hebben we een plechtige communie te vieren bij ons thuis. Dan volgende maand een lang week-end naar Reims en de week erna Brussel. En ook dwars door Brugge staat nog op de kalender. Aan iedereen die zondag in Antwerpen loopt alvast veel succes gewenst. Ik kan er helaas niet bijzijn. Hieronder nog een foto'tje van mijn nieuw machien.

17e_redwhite

13:43 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-04-09

Terug iets steviger

Het was al weer een hele poos geleden maar we hebben nog eens een wisselloop op de planning gezet. Gisteren op stap gegaan voor 10 km. 1km loslopen en 1 aan 5'15/km. De rug is nog altijd niet 100% maar de scheentjes hielden redelijk stand. Enkel vandaag een ligt branderig gevoel maar geen pijn. Ik verwacht dat morgen alles weer ok is. Als we het zo kunnen blijven houden ben ik al tevreden. Zo geraak ik misschien toch nog aan wat snelheidswerk voor Brussel.

De training gisteren was echt genieten. In het begin nog wat lichte regen maar daarna droog. Het had net ervoor een defitge plensbui gedaan en er zat veel zuurstof in de lucht denk ik. De snelle km's gingen vlot zonder echt diep te gaan. We konden nog lekker tetteren. Nu 2 daagjes werken en 't is alweer weekend. Zo gaan de weken snel voorbij. Dit week-end hoop ik ook eens wat km's te fietsen. We moeten ons machien eens testen. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van gisteren.

150409

14:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-04-09

Stand van zaken

Het komt er de laatste tijd niet altijd van om zeer regelmatig te posten. Overal druk. Bijkomend nog eens mooi weer en dan zit ik meestal buiten. Werd er nog gesport ? Uiteraard wel. Zaterdag nog deed ik 10 km samen met nog een aantal andere bloggers in Kruishoutem. Neen geen echte wedstrijd maar wel een buit van 10 ename's en dat was als inzet genoeg :)

Maandag dan samen met Ilse en Dirk gelopen. Nog eens goed voor 11 km. Mijn scheenbeen gaat de komende dagen op proef gesteld worden. Gisteren liep ik de laatste 2 km al aan 4'20 /km om eens te testen. Amai. Er is nog werk aan de winkel. Pijn heb ik gelukkig niet. De snelheid gaat met het oog op Brussel nu stillaan opgedreven worden. Of het been het gaat houden weet ik niet. Maar mijn besluit staat vast. Deze morgen ben ik mijn nieuw stalen ros gaan halen. 1 looptraining zal vervangen worden door een fietstraining. Toch zal ik zeker nog 3x per week blijven lopen. Ik hoop hiermee de blessure last wat te minderen. Lukt dit niet dan staat mijn besluit vast en stop ik met marathons lopen. Uiteraard zal ik blijven lopen. Daarvoor doe ik het te graag. Maar het zal dan eerder kortere wedstrijden zijn. En af en toe eens een halve. Ik loop ongeveer 2,5 jaar en daarvan heb ik 8 maanden in de lappenmand gelegen. Teveel dus.

Hopelijk geraak ik nu met iets minder trainingen van mijn blessures af en ik hoop nog steeds in Eindhoven te kunnen vlammen. We gaan de komende weken zien wat het geeft. Volgende training staat morgen op het programma. Het zal een wisselloop worden van 10km. Als alles heel blijft mag de coach binnen 2 a 3 weken een mailtje verwachten.

20:32 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-04-09

Rustige loopweek

fland09snr9865f
Afgelopen zaterdag ben ik met mijn fietsdebuut begonnen. De RVV voor amateurs weliswaar 75km. Om half 7 's morgens vertrokken richting Ninove. Dat bleek nodig te zijn ook want er kwam al een massa volk toe. We hadden afgesproken bij een collega van 't werk die op 7 km van de start woonde. Rond 8 uur waren we dan vertrokken. De schrik zat er wat in dat ik de muur niet ging kunnen oprijden. Gelukkig viel dit mee een alle hellingen werden genomen zonder afstappen. Het ergste vond ik nog de Paddestraat. Toch wel een km kasseien. Alles wat niet aan je fiets stevig vast zat vloog eraf. De straat lag gewoon vol met drinkbussen.

Maar 't was plezant en na een goeie 3 uur waren we aan de aankomst. Volgend jaar ga ik proberen de 140km te doen. Maar dan moet ik eerst uitkijken naar een koersfiets zodat ik wat kan trainen. Neen stoppen met lopen ga ik zeker niet doen. Maar waarschijnlijk wel af een toe eens fietsen ipv lopen. Zo voorkom ik misschien blessures aan mijn gevoellige beentjes.

De dag nadien geen spierpijn ofzo. Wel blijkbaar te lang bezweet in kou gestaan. Mijn rug zat volledig vast. Ik weet nogthans dat ik hier gevoelig voor ben. Ook vandaag nog heb ik veel last. Maar het gaat stillaan beter. Lopen zal er echter niet bijzijn voor het week-end vrees ik. Misschien zijn de scheentjes daardoor nu helemaal fit en kan ik er invliegen ter voorbereiding van de 20km. Tot slot wil ik alle lopers die dit week-end hun marathon liepen van harte proficiat wensen. Ik zag enkele knappe prestaties.

13:04 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-04-09

Lekker loopweertje

rvv2009c
Zondag een loopje gedaan van 11 km op een rustig tempo. Gisterenavond dan ben ik samen met Ilse en loopmaat Dirk een toerke gaan doen van een dikke 8km. We hebben het tempo de laatste 3 km iets opgedreven naar 5'30/km. Verre van snel maar 't is alweer een tijd geleden dat ik dat tempo liep. Gelukkig dit alles zonder last. Volgend week probeer ik misschien eens een tempo loopje.

Voor ik het vergeet wil ik in elk geval alle marathonners (-sters) dit week-end een PR en een prachtige wedstrijd toewensen. Mijn gedachten zullen bij jullie zijn. Geloof me, het is met pijn in het hart dat ik verstek moet laten. Maar meelopen zou niet verstandig geweest zijn. Voor het week-end viel er plots een andere activiteit uit de kast. Een vriend belde mij op of ik met hem zaterdag niet de ronde van vlaanderen wou rijden. Weliswaar "slechts" de 75 km en 6 hellingen. Maar voor een totaal onervaren fietser als mij is dit al redelijk stevig. Maar eigenlijk waarom ook niet. Ik hapte direct toe. Wel nog snel iemand gezocht met een koersmachien. Ik kan de fiets van ex blogger Epo Tom gebruiken.

Vanavond gaan we zijn machien eens testen. Vooral de klikpedalen worden een uitdaging denk ik. Zaterdag heb ik wel al eens 25 km gereden met een andere fiets zonder klikpedalen. Ik haalde toch nog 26-27 km/u gemiddeld. Als dat zaterdag lukt ben ik al tevreden. Het is iets wat ik nog nooit gedaan heb maar 't is eens iets anders. De conditie is wel goed maar ik heb geen fietsbenen. We zien wel 't is per slot van rekening vooral voor de fun dat we meerijden. Zondag volgt er nog wel een verslagje.

10:25 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |