11-05-09

Dwars door Brugge

Gisteren heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen in 6 maand tijd. 's Morgens moesten we nog op aperitief bezoek voor moederkesdag. Om 10 voor 1 vertrokken we richting loopmaat Dirk. Onderweg echter merkte ik op dat mijn steunzolen nog in mijn andere loopschoenen zaten. Dus ik mocht al terugrijden. Daarna snel Dirk opgehaald en richting Aalter gereden. Daar moest ik nog een collega oppikken. Ik ging proberen nog tegen 2 uur in Brugge te zijn om de andere bloggers te zien. Maar dat was zonder de werken in Beernem gerekend. Ook in Brugge was het razend druk. Uiteindelijk waren we om 14u30 ter plaatse. Bij de start zag ik wel nog Herman.

Om 3 uur stip was dan de start. ( startschot niet gehoord trouwens) We stonden redelijk naar achteren. En dat hebben we geweten ook. Onmogelijk om op eigen tempo te lopen de eerst 5km. Zo goed als we konden liepen we van links naar rechts om volk in te halen. Was het dit of was het de wijn maar de eerste km's liepen enorm moeilijk. Ook het warme zonnetje deed zijn best. Alhoewel ik hier normaal niet veel last van heb. Na de eerste bevoorrading ging het gelukkig beter met het volk. Het was prachtig weer en in Brugge stond er enorm veel volk te kijken. Uiteindelijk kwam ik aan in 1u11'10" op de garmin voor 14.7 km. Al bij al nog een redelijke tijd met de beperkte trainingen. Mijn doel om in Brussel onder de 1u40 te lopen bijft dus haalbaar. Al zal het dan zonder aperitief voor de wedstrijd zijn :)

's Avonds moesten we dan nog bij mijn ma om lekkere piza's te gaan eten. Een drukke maar geslaagde dag. Het scheenbeen is iets gevoeliger vandaag maar dat valt ook allemaal mee na 15 km volle belasting. Maar volledig weg is het toch ook nog niet. Rustig verder opbouwen blijft de boodschap.

13:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

MOOI Knap gelopen hoor voor uw eerste in lange tijd. Proficiat...uw tijd mag er ook zijn hé na een moeizame eerste 5 km.

Gepost door: natalie | 11-05-09

schone moyenne de vooropgestelde 5 min/km waren in het begin bijna niet te halen,dus heb je toch nog mooi versneld in de laatste 5km,na de 1e bevoorading had ik een gaatje dicht te lopen en na de 2e moest ik je laten gaan(den dave me zen stomme match hé)maar ben toch tevreden met 1.13.49,
ook mooi gelopen van ilse trouwens,dacht dat ze meer last van de warmte zou hebben.tt morge.

Gepost door: paperman | 11-05-09

mooie tijd Brussel haal je zeker wel! Dit was alvast een geslaagde generale repetitie, inclusief het aanschuiven bij de start ...

Gepost door: geert | 11-05-09

Je bent er weer bij Yves. Ik hoop je in Brussel te zien, maar ik vrees dat het moeilijk wordt daar ik samen met een 60-tal anderen voor Artsen Zonder Vakantie loop en we op voorhand ergens moeten samenkomen.

Gepost door: Gert | 11-05-09

Helemaal niet slecht! Een zeer behoorlijke tijd voor je eerste wedstrijd. En wijn in de benen zal inderdaad wel moeilijk lopen. Brussel wordt geen probleem, als je wat verstandig loopt en ook traag start.

Gepost door: Fré | 12-05-09

Mooie wedstrijd gelopen en zoals je zelf zegt, rustig blijven opbouwen en niets forceren...

Gepost door: Stofke | 12-05-09

knap knappe prestatie met weinig training hoor Yves,en die sportdrank(wijn) helpt dat:-),anders moet ik dat ook eens proberen,maar ik zal dan waarschijnlijk enkele km's teveel lopen zig zaggend:-)

Gepost door: patrick aerts | 13-05-09

De commentaren zijn gesloten.