30-05-09

20km

Morgen is 't weer zover. Voor de 6e keer doe ik mee aan de 20km van Brussel. 't Wel 3 jaar geleden dat ik zonder blessure aan de start sta. We kunnen en gaan dus proberen vlammen. Gevolg de dag voor de wedstrijd heb ik weer zenuwen. Nu 't is niet dat ik echt inzit met mijn tijd. Maar 't is sterker dan mijzelf. Altijd zenuwen voor een wedstrijd. Bij het tenissen was dat ook al zo vroeger. Maargoed we kijken er naar uit. En samen met 12 werkcollega's en een aantal vrienden gaat dat zeker tof worden morgen.

Donderdag heb ik mijn laatste rustige training van 6km afgelegd. Vandaag houden we het rust. Beetje in de tuin werken en van 't mooie weer genieten denk ik. Of het morgen genieten wordt valt nog af te wachten. Ik hou wel van warm weer om te lopen maar 25° is toch al redelijk veel om 20 km te lopen. Veel drinken wordt weer de boodschap. Ik hoop van niet maar ik vrees dat de ambulances morgen in Brussel weer gaan lawaai maken. Minder getrainden die met dit weer vollen bak gaan dat is meestal een slechte combinatie. Hopelijk valt het wat mee. Morgen zorg ik wel voor een uitgebreid verslagje. Indien ik in tijds aan de start geraak kom ik zeker nog eens tot aan het ontmoetingspunt voor de web(facebook)lopers. Aan iedereen die dit week-end loopt veel succes gewenst.

 

09:30 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-05-09

Prachtig week-end en oproep voor 20km van Brussel

Beginnen met de oproep. Ik ben nog op zoek naar een nummer voor de 20km van Brussel. Mocht iemand nog een nummer heben of iemand kennen die een nummer heeft gelieve mij een seintje te geven. Ik heb er nog één nodig voor een collega die voor het eerst meeloopt en geen nummer meer had omdat alles onmiddelijk uitverkocht was. EDIT : nummer is ondertussen gevond waarvoor dank aan Philippe.

champagne

Dan het week-end. Woensdagnamiddag vertrokken we voor een lang Week-end naar Centerparcs lac D'Aillette. Dat ligt in de buurt van Reims. Ik ging 's morgens met de fiets naar het werk. Dat was makkelijker omdat we dan van hieruit konden verder rijden. Anders moest ik eerst terug naar huis en dan langs hier terugkeren. Mijn trip heeft 8 km geduurd ipv 35. Na 2 lekke banden mocht ik Ilse al opbellen om mij naar het werkt te voeren. Maar dat kon mijn goed humeur niet bederven en kort na de middag kwam zij mij dan ophalen en reden we richting Reims. Het weer was prachtig en het is een heel mooi park. Met heel mooi gekleurde huisjes aan het water. Wel was het in het zwembad regelmatig druk. Vrijdag staken we even door naar Epernay. Daar hebben we eerst Mercier bezocht en dan 2 lokale champagne boeren. Voor 13 a 14 euro had je een goeie champagne. Voor die prijs was er wel nog een plaatsje over in de wagen om een aantal flessen mee te nemen. Onze voorraad is dus weer aangevuld. We gingen oa binnen bij Casters in Damery. Zeker een aanrader. Goeie champage en de vrouw des huizes is Belgische. We werden in het nederlands ontvangen. Heel vriendelijke mensen en onze glazen werden rijkelijk gevuld met verschillende soorten champagne. Het zat er echt vol met Belgen.

Uiteraard met de 20km in zicht werd er ook nog gelopen. 3 trainingen in totaal. Een korte snelle loop van 6 km doorheen het park op donderdag. Zaterdag een 10km samen met Ilse door het park. Best wel lastig want het is er zeker niet vlak. Gisteren dan gingen we 18km lopen. We liepen het park uit en merkten al onmiddelijk dat we gingen zweten. Het was om 9 uur al best warm in de zon. We liepen de bossen in, achter het meer omdat we dachten dat het daar wat vlakker ging zijn. Maar dat was lekker misgedacht. Amai. De ene helling na de andere die de Tervurenlaan in het niets deden verbleken. Gevolg. Met 16 km hielden we het voor bekeken. Al bij al een zeer geslaagd week-end dat veel te snel voorbij was. Nu aftellen naar zondag toe.

10:29 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-05-09

Weekoverzicht

't Is alweer enkele dagen stil geweest hier. Maar er werd wel gelopen. Dinsdag een herstelloop van 7km op de finse piste op Vlierzele. Donderdag wolkbreuk dus toch maar verstandig de training uitgesteld. Gelukkig want ffkes later begon het zelfs te bliksemen. Mooi om naar te kijken maar nie om in te lopen. De training werd dan maar vrijdag afgewerkt.

We vertrokken nog in de regen maar gaandeweg kwam de zon er zelfs door. We hebben een blokkenloop gedaan. Blokjes van 3km. 4 stuks. Een overzichtje vind je hieronder.

150509

Vandaag was het dan de bedoeling om een duurloop te doen van 18km. Maar deze morgen was de goesting om dat te doen ver te zoeken. Maarja met de 20km zo dicht bij mag er niet geschrapt worden. Na enkele km hadden Ilse Dirk en ik hetzelfde gevoel. Het liep ongeloofelijk lekker. De km's vlogen voorbij en uiteindelijk klokten we af op 22km. Zonder pijntjes en nog relatief fris. De trainingsarbeid begint vruchten af te werpen. Volgende week gaan we met de familie naar Center Parcs. Tegen Reims. Voor het lang week-end. En vrijdag naar Epernay lekkere champagne gaan proeven. Ook de loopkledij gaat mee en ik hoop er toch een paar mooie loopjes in de natuur te kunnen doen. Voor de rest van de avond wordt het relaxen nu.

 

170509

19:39 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-05-09

Dwars door Brugge

Gisteren heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen in 6 maand tijd. 's Morgens moesten we nog op aperitief bezoek voor moederkesdag. Om 10 voor 1 vertrokken we richting loopmaat Dirk. Onderweg echter merkte ik op dat mijn steunzolen nog in mijn andere loopschoenen zaten. Dus ik mocht al terugrijden. Daarna snel Dirk opgehaald en richting Aalter gereden. Daar moest ik nog een collega oppikken. Ik ging proberen nog tegen 2 uur in Brugge te zijn om de andere bloggers te zien. Maar dat was zonder de werken in Beernem gerekend. Ook in Brugge was het razend druk. Uiteindelijk waren we om 14u30 ter plaatse. Bij de start zag ik wel nog Herman.

Om 3 uur stip was dan de start. ( startschot niet gehoord trouwens) We stonden redelijk naar achteren. En dat hebben we geweten ook. Onmogelijk om op eigen tempo te lopen de eerst 5km. Zo goed als we konden liepen we van links naar rechts om volk in te halen. Was het dit of was het de wijn maar de eerste km's liepen enorm moeilijk. Ook het warme zonnetje deed zijn best. Alhoewel ik hier normaal niet veel last van heb. Na de eerste bevoorrading ging het gelukkig beter met het volk. Het was prachtig weer en in Brugge stond er enorm veel volk te kijken. Uiteindelijk kwam ik aan in 1u11'10" op de garmin voor 14.7 km. Al bij al nog een redelijke tijd met de beperkte trainingen. Mijn doel om in Brussel onder de 1u40 te lopen bijft dus haalbaar. Al zal het dan zonder aperitief voor de wedstrijd zijn :)

's Avonds moesten we dan nog bij mijn ma om lekkere piza's te gaan eten. Een drukke maar geslaagde dag. Het scheenbeen is iets gevoeliger vandaag maar dat valt ook allemaal mee na 15 km volle belasting. Maar volledig weg is het toch ook nog niet. Rustig verder opbouwen blijft de boodschap.

13:16 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-05-09

Aftellen

Tja wel 't is maar een wedstrijd maar ik kijk echt uit om nog eens een wedstrijdje gas te geven. In Brugge gaat het nog niet 100% zijn maar toch 90%. De snelheid begint stillaan terug te komen. Gisteren heb ik een kort loopje gedaan. Om de feestcaloriekes eraf te lopen. Begonnen met inlopen en dan stillaan sneller. Om te eindigen met 4'12"/km. Zonder echt zwaar in het rood te gaan geeft dit moed om verder te trainen. Hieronder een overzichtje van gisteren.

030509

Deze week worden er wat minder snel getrained maar wel wat meer trage km's gedaan. Morgen alvast een loopje van 12-14 km. Deze week ga ik ook ons week-endje Eindhoven vastleggen. Een heel plezante stad en een fantastische wedstrijd. Of het de halve of de hele marathon wordt daar moet ik nog eens over denken. Maar we zullen zeker van de partij zijn.

22:34 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |