02-06-09

20 km het verslag

Na een toch wat onrustige nacht zaterdag, waren we zondagmorgen al vrij vroeg wakker. Ik had er echt zin in. Mooi weertje daar hou ik wel van. Maar in de zon was het toch al goed warm. Om 11u30 nog een kom pasta naar binnenwerken en dan richting Brussel. Op de E40 stond er tussen Aalst en Brussel een km's lange kustgangers file.

Oef, gelukkig moesten wij de andere kant op. Ik vrees dat er vele mensen een kort bezoek aan de kust gedaan hebben zondag. Soit. Om goed 13 uur kwamen we aan in Anderlecht waar onze burelen van Brussel gevestigd zijn. Nog wat straffe verhalen uitwisselen en dan richting metro naar de start. Het is vandaar nog een eindje met de metro maar het voordeel is dat die nog vrij leeg is als je daar opstapt. Bij aankomst was het al 14u15. Beetje laat om nog naar de face(weblog)loopers te gaan. Dus dan maar nog snel een boompje uitzoeken voor nog een pitstop. En tegen 14u40 naar de box. Maar amai wat een chaos. Er was bijna geen doorkomen aan. En dan net voor we de box binnengingen viel het scheidingstouw met de box erachter naar beneden. Veel te vroeg dus. Opmerking van iemand van de controle "lap nu stoan ze allemaal dooreen". Daardoor stond ik al merkelijk verder in het pak dan vorige jaren. Ook van de zijkanten zag ik ongetrainde mensen de box inspringen.

Om stipt 15 uur dan het startschot. Al bij al geraakten we nog vlot weg. Na de matten snel het voetpad op om een beetje tempo te kunnen maken. De eerste km ging in 4'20". Veel te snel dus. Daarna ging het tempo omlaag om zo rond 4'50"/km uit te komen. Op km 7 haalde ik de ballonnen in voor 1u40. Maar doordat die een eind voor mij gestart waren wist ik dat ik voor een tijd liep onder de 1u40. Toen wist ik al dat het een lijdensweg ging worden. Op km 9 ging het wat bergop en ik moest lossen. Ik dacht "amai en 't is nog zover". Maar een dikke km later ging het bergaf en het ging weer wat beter. Ik haalde ze weer bij en dat gaf mij moed. Daarna was het verstand op nul en volgen. Tot net voor de Tervurenlaan. Daar moest ik echt eens 100m stappen want anders was de motor opgeblazen denk ik. De balonnen liepen weg. Maar toen ik terug vetrok liepen ze niet verder uit. De laatste 2 km kwam ik nog iets dichter. Zo finishte ik in een tijde van 1u38'52". 6 minuten sneller dan mijn PR 1u44'51". Best tevreden. Maar nog nooit zag ik zoveel af. Meestal heb ik zelfs een negatieve split in Brussel. Maar dat lukte dit jaar zeker niet. Hopelijk volgende jaar een betere voorbereiding en dan wil ik nog eens voor 1u35 proberen.

Al bij al weer een geslaagde dag. Daarna gingen we met loopmaat Dirk en kinderen en met Ilse die 1u58 liep nog iets eten. Maar ik was blij dat ik thuis was. Volledig leeggelopen. Telkens weer vergeet ik hoe zwaar dit parcours wel is. Maar volgende jaar staan we er terug. Zeker weten. Zo en nu ffkes denken of het de halve of hele marathon wordt in Eindhoven. Gisteren deed mijn scheen een beetje pijn en vreesde ik het ergste. Maar vandaag is het gelukkig al veel beter. Coach je hoort binnenkort van mij Stoer

13:47 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

mooie tijd... en met een onverstoorde voorbereiding ga je nog aan 1'30 komen(als het weer ons dan ook iets beter gezind is),ik zag het zondag wel goedkomen= ge had al wat voorsprong toen ik loste op 6km,en gij geeft nie rap af(ik heb weer 4 drankstandjes gestapt).ben blij dat uw gevoel vandaag al wa beter is dan mag ik ook op een doorgedreven trainingschema rekenen.hopelijk lukt het tennissen nu ook weer dan ist allemaal rozegeur en...
ttmorge.

Gepost door: paperman | 02-06-09

knappe prestatie hoor Yves, stevig PR en dat toch wel in superhete omstandigheden!

Gepost door: Ruthje | 02-06-09

Wat een PR zeg...maar liefst 6min. er vanaf. Met deze temperaturen zeker uw prestatie nog wat hoger inschatten hé. Chapeau.

Gepost door: natalie | 02-06-09

erg knappe prestatie en mooie PR Yves een sterke wedstrijd gelopen man,jij moet niet nerveus zijn voor een wedstrijd erg knappe tijd,geniet maar even na!Het is verdiend!!!!
grt
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 02-06-09

sterk Yves en proficiat met je PR ... leuk dat je vandaag niets meer voelt

Gepost door: Koen | 02-06-09

Sterke tijd hoor Yves na al je blessureleed en gezien de weersomstandigheden gisteren. Knap gedaan.

Gepost door: Gert | 02-06-09

Brussel Heel mooi PR en dat ondanks een mindere voorbereiding en het warme weer. Je mag nooit half werk doen, kies in Eindhoven dus maar voor de volle marathon ;-)

Gepost door: harmsie | 03-06-09

Proficiat met je PR, zeker geen makkie in die hitte en met zoveel volk, geniet ervan

Gepost door: Stofke | 03-06-09

HALELUA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat hebben we hier ??? niet gewoon jong !! zeg dikke vette overdreven respectvolle PROFICIAT !! dat doet deugd dat eens te lezen !! wel chapeau zenne ! en voor Ilse ook zeg die is ook in topvorm mijn gedacht geef haar een dikke proficiat van mij hoor ! en een ferme kus (weet dat ge da graag gaat doen hihi)

Gepost door: Katrien | 03-06-09

Gefel;iciteerd en een top tijd.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-06-09

De commentaren zijn gesloten.