25-06-09

Shame on me

Jawel ik leef nog. Het blogje werd de laatste weken verwaarloost. Dit had oa te maken met de enorme drukte op 't werk waardoor ik 's avonds later thuis was dan anders. Examens voor de gasten etc. Stillaan gaat het nu wel wat kalmer worden.

Maar er werd wel nog gesport. Ondertussen mochten we het nieuwe schema van Mario in ontvangst nemen. Een mooie mix tussen lopen en af en toe fietsen. Het scheenbeen zal blij zijn. Ondertussen zijn de eerste trainingen al afgewerkt. Zondag fietsen Dirk en ik nog naar Geraardsbergen. De 40 km terugreis verliep alweer in de stromende regen. Dinsdag lekkere versnellingen gedaan en gisteren terug wat gefietst. Straks mag ik de weg op voor 10 km aan 5'40"/km. Maar dat gaat zweten worden denk ik. Maar klagen doen we niet met dit prachtige weer. Helaas werden de blogjes van de medebloggers ook niet echt veel gelezen. Maar die achterstand ga ik deze week nog goedmaken. Volgend verslagje zal niet zo lang op zich laten wachten.  

12:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

08-06-09

Verse start

Zondag voor de eerste keer weer gelopen na Brussel. Scheenbeen blijft nog steeds wat gevoelig maar eigenlijk niet zoveel last gehad. Alles lijkt terug in orde te zijn. Ook na de 12 km loslopen van gisteren. Meteen ook het sein om aan Mario een nieuw schema te vragen ter voorbereiding van de marathon van Eindhoven. Ik kreeg meteen antwoord dat het ik het deze week nog in mijn mailbox mocht verwachten.

Maar toen ik mijn mails checkte gisteren zag ik dat er al een vers schema instak. Weeral een dikke dank u coach. Ik vroeg om zeker geen 5 dagen per week te lopen en evt wat meer te fiesten. En Mario heeft er weer zijn werk van gemaakt. Een mooie combinatie van lopen en 1x per week fietsen ipv lopen. Ziet er allemaal piekfijn uitgewerkt uit. Nu hopelijk eens blessure vrij een marathon voorbereiding doen. Al weet ik dat dit voor mijn gevoelige beentjes niet makkelijk is. Maar we zullen attent blijven voor evt pijntjes die de kop op steken. Morgen gaan we van start met de eerste training. Dus vanaf nu tracht ik toch elke week een postje of 2/3 te doen om jullie op de hoogte te houden. Ook de km teller zal ik terug bijhouden. Ondertussen kijk ik stillaan ook uit naar de congé. Nog 5 weekjes werken. Maar het beloven hier razend drukke weken te worden. Zo gaat een werkdag snel voorbij ook natuurlijk.

13:22 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-06-09

20 km het verslag

Na een toch wat onrustige nacht zaterdag, waren we zondagmorgen al vrij vroeg wakker. Ik had er echt zin in. Mooi weertje daar hou ik wel van. Maar in de zon was het toch al goed warm. Om 11u30 nog een kom pasta naar binnenwerken en dan richting Brussel. Op de E40 stond er tussen Aalst en Brussel een km's lange kustgangers file.

Oef, gelukkig moesten wij de andere kant op. Ik vrees dat er vele mensen een kort bezoek aan de kust gedaan hebben zondag. Soit. Om goed 13 uur kwamen we aan in Anderlecht waar onze burelen van Brussel gevestigd zijn. Nog wat straffe verhalen uitwisselen en dan richting metro naar de start. Het is vandaar nog een eindje met de metro maar het voordeel is dat die nog vrij leeg is als je daar opstapt. Bij aankomst was het al 14u15. Beetje laat om nog naar de face(weblog)loopers te gaan. Dus dan maar nog snel een boompje uitzoeken voor nog een pitstop. En tegen 14u40 naar de box. Maar amai wat een chaos. Er was bijna geen doorkomen aan. En dan net voor we de box binnengingen viel het scheidingstouw met de box erachter naar beneden. Veel te vroeg dus. Opmerking van iemand van de controle "lap nu stoan ze allemaal dooreen". Daardoor stond ik al merkelijk verder in het pak dan vorige jaren. Ook van de zijkanten zag ik ongetrainde mensen de box inspringen.

Om stipt 15 uur dan het startschot. Al bij al geraakten we nog vlot weg. Na de matten snel het voetpad op om een beetje tempo te kunnen maken. De eerste km ging in 4'20". Veel te snel dus. Daarna ging het tempo omlaag om zo rond 4'50"/km uit te komen. Op km 7 haalde ik de ballonnen in voor 1u40. Maar doordat die een eind voor mij gestart waren wist ik dat ik voor een tijd liep onder de 1u40. Toen wist ik al dat het een lijdensweg ging worden. Op km 9 ging het wat bergop en ik moest lossen. Ik dacht "amai en 't is nog zover". Maar een dikke km later ging het bergaf en het ging weer wat beter. Ik haalde ze weer bij en dat gaf mij moed. Daarna was het verstand op nul en volgen. Tot net voor de Tervurenlaan. Daar moest ik echt eens 100m stappen want anders was de motor opgeblazen denk ik. De balonnen liepen weg. Maar toen ik terug vetrok liepen ze niet verder uit. De laatste 2 km kwam ik nog iets dichter. Zo finishte ik in een tijde van 1u38'52". 6 minuten sneller dan mijn PR 1u44'51". Best tevreden. Maar nog nooit zag ik zoveel af. Meestal heb ik zelfs een negatieve split in Brussel. Maar dat lukte dit jaar zeker niet. Hopelijk volgende jaar een betere voorbereiding en dan wil ik nog eens voor 1u35 proberen.

Al bij al weer een geslaagde dag. Daarna gingen we met loopmaat Dirk en kinderen en met Ilse die 1u58 liep nog iets eten. Maar ik was blij dat ik thuis was. Volledig leeggelopen. Telkens weer vergeet ik hoe zwaar dit parcours wel is. Maar volgende jaar staan we er terug. Zeker weten. Zo en nu ffkes denken of het de halve of hele marathon wordt in Eindhoven. Gisteren deed mijn scheen een beetje pijn en vreesde ik het ergste. Maar vandaag is het gelukkig al veel beter. Coach je hoort binnenkort van mij Stoer

13:47 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |