27-09-09

Afstand omhoog

Sinds deze morgen voel ik me terug afstandsloper. Het was een prachtige ochtend voor een duurloop te doen. Samen met Ilse en Dirk gingen we om 9 uur op pad. Er was nog wat mist boven de velden maar het zonnetje zat al klaar. We namen onderweg het veer. ( als je dacht op onderstaande foto dat we de schelde overzwommen ) En liepen in de Kalkse meersen. Er was blijkbaar een wandeltocht aan de gang. We volgenden een beetje hun weggetjes en ondekten weer nieuwe loopplekjes. Het zonnetje scheen inmiddels volop. De bedoeling was 15 km. Maar de km's vlogen voorbij. Uiteindelijk deden we op het einde nog een lusje erbij en kwamen uit op 20km. Dat was alweer van mei geleden. Sinds 6 maanden deed ik nog eens de harstlagmeter aan ook. in de namiddag hebben we ons beperkt tot luieren in de tuin. Zalige dag dus.

Die was nog wat hoog maar viel al bij al nog mee met de weinige training. Dinsdag staat er nog een wisselloop op de planning en donderdag nog een 20-er. Dan zou Ilse hopelijk klaar moeten zijn voor Eindhoven. We lopen daar in groep en dat is ook een voordeel om een mooie tijd te lopen. Ik ben gerust gesteld dat de peesjes ondertussen terug 20 km aankunnen. Dus dat wordt genieten binnen 2 weken. Tijd dus om eindelijk nog eens een overzichtje van onze ochtendloop te posten.

270909-2

270909

20:15 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-09-09

Eindhoven nadert

Dus moeten de km stillaan omhoog getrokken worden. Gisteren was het nog een duurloop van 10km. Donderdag hopelijk 12 en zondag 15 km. Met dan nog 2 weken te gaan moet dit voldoende zijn om de halve zonder problemen te doen aan een goeie 10km/u.

Ook Ilse doet alle trainingen mee maar ik vrees dat een verbetering van de tijd van vorig jaar (net boven 2 uur ) moeilijk gaat worden. Hopelijk kan ze wat profiteren van mijn haaswerk. Vorige week-end zat ik in Amsterdam. En wat raad je. Toch wel net Dam tot damloop. Massa's lopers gezien. Wat was de goesting groot om ook de sloefjes aan te binden. Misschien één van de volgende jaren eens meedoen. Straks ga ik nog een 50 km fietsen in de vlaamse ardennen en vrijdag training van de duikclub. Een drukke sportweek dus. De conditie kan er maar wel bij varen. Tot zover deze korte update. Heel veel is er op loopgebied niet te vertellen. Geen schema en geen uitgesproken doelen. Die zijn voor binnen een paar maand.

12:55 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-09-09

Voorlopig op schema.

staketsel
Alweer een druk week-end achter de rug. Afgelopen week-end zaten we in Nieuwpoort. Zaterdag was het mooi weer maar wel veel wind. Er moest stevig getrapt worden tijdens ons fietstochtje. 's Avonds gingen we een lekker hapje eten. Zondagmorgen stond een duurloop op het programma. De wind was er nog maar helaas ook de wolken en wat gedruppel. Vertrokken met het vestje aan. Maar dat bleek al snel veel te warm  te zijn om mee te lopen. We liepen richting vismijn waar de start van In Flanders Field marathon gegeven werd. Zoals ook 2 jaar geleden de gelegenheid om eens goeiedag te zeggen tegen marathonbeest Koen Van Steenkiste. Hij liep een prachtige marathon. Je moet maar eens op zijn blogje kijken. Daarna ging het verder via de havengeul terug richting strand.

Het was ondertussen van juni geleden ofzo maar we deden nog eens meer dan 10 km. We hielden halt op 13km. Toen we 's avonds naar huis reden zaten we in de file. Als ik eens naar de kust ga heb ik altijd prijs.

In elk geval als ik zo verder kan opbouwen zou de halve marathon in Eindhoven geen probleem mogen zijn. Morgen hoop ik samen met Ilse de kaap van 15 km te nemen. Dit week-end geen zondagse loop. We zijn (weer) weg. Dit keer een week-endje Amsterdam. Daarna wordt het gelukkig wat rustiger. En nu nog een beetje verder werken.

10:06 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-09-09

Wat deden we de afgelopen week.

Wel eigenlijk nog redelijk wat. Vrijdag liep ik een 8-tal km. Ondertussen staan de komende week-ends in het teken van een overvolle agenda. Zondag was al meteen een goeie start. De weblogloop in Mol. Door het feit van vijand Achille was het helaas niet mogelijk om de lange afstand mee te lopen. Daarom vertrokken we ook iets later, om na 12 km in te pikken. Ook Herman Van Den Borre stond al op post om mee in te schuiven.

Om dik 11 uur kwam de meute weblog (facebook) lopers voor het eerst terug langs het zilvermeer. Na de bevoorrading waren we weg. Voor mij zou het "slechts" 10 km worden. Maar het was wel genieten. Er werd bijgepraat en ik sprak ook met enkele bloggers die ik nog niet in levende lijve zag. Na een goed uur zat het er voor mij en Ilse ( en ook  Jonas ) al op. We zouden nog een hele poos moeten wachten tot ze terug waren. Maar dat was geen probleem, want er was daar aan het zilvermeer een triatlon. We zagen nog net Veerle Beernaert aankomen bij haar triatlon debuut. Ook Tinne werd gespot en toen ze net het water indook konden we aan tafel.

Zo rond half 6 vertrokken we dan terug richting Schellebelle. Alweer piekfijn georganiseerd coach. Bedankt voor de mooie dag. Maandag had ik gelukkig geen last van mijn 10km. Dus dinsdag samen met Ilse er nog eens 10 gedaan. Gisteren dan een goeie 40 km gefietst. Want samen met nog een aantal andere bloggers ga ik volgende jaar mij eens wagen aan 1/8 triatlon. Dat wordt nog wat trainen vrees ik. Vooral voor het zwemmen. Maar we doen vooral mee om het eens gedaan te hebben. Niet direct voor een toptijd. Vanavond dan ga ik nog eens voor 10km en dan zaterdag richting kust voor de rest van het week-end bij mijn ouders. Daar zal er ook nog een duurloopje volgen van 12-13 km.

Conclussie : voor de weblogloop had ik zin om niet naar Eindhoven te gaan. Maar als de pees zo verder blijft verbeteren, ga ik me samen met Ilse aansluiten bij een hele groep bloggertjes die de halve lopen. Kzie Eindhoven weer zitten. Zelfs zonder volledige marathon. Tot binnenkort.

13:23 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-09-09

Overzichtje

Ja er valt weinig nieuws te rapen hier. Vooraleerst geen marathon van Eindhoven. Daar steekt mijn weerbarstige Achillepees "weer" stokken in de wielen. Ook de weblogloop wordt ingekort. 10km ipv 35. Maar we lopen wel mee.

Het begon eigenlijk allemaal kort na de vakantie. 's Morgens stijfheid bij het opstaan. En na de 2 vorige ontstekingen ken ik ondertussen de symptomen. Dus niet zo als vroeger doorlopen tot het pijn begint te doen. We zijn dit keer verstandiger geweest. Onsteking is er volgens mij nog niet of nauwelijks. Ik loop nog steeds, maar slechts 2 a 3 keer per week 8km aan een rustig tempo. Hoe ik dit weer opgelopen heb weet ik niet. Ik train de laatste maanden minder. En ik vervang trainingen door fietstrainingen. Maar het mag blijkbaar allemaal niet baten. Maar opgeven doen we niet, we komen wel terug. Al zie ik het soms echt niet meer zitten na de zoveelste stevig blessure.

Maar positief blijven is de boodschap hé. Zondag wordt een gezellig samenzijn en 't wordt mooi loopweer. Dus al is het ingekort we gaan ons wel amuseren. Voor diegene die aan de weblogloop meedoen tot zondag. Of anders tot in Eindhoven. Ik hoop nog altijd op de halve. Eventueel als haas voor iemand die tussen 5'30 en 6'/km loopt. We zien wel.

12:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |