19-10-09

Het begint te kriebelen.

Nu het met de beentjes echt de goede kant opgaat begint het toch echt te kriebelen om terug wat gerichter te gaan trainen. Na vele maanden ben ik sinds september ook terug mijn km'ers aan het bijhouden. Gisteren zat ik nog naar de marathon van Amsterdam te kijken. En ik krijg terug zin om plannen te maken om er zelf ook terug één te gaan lopen. Dat zou dan iets voor het voorjaar moeten zijn. Waar. Wel daar ben ik nog niet uit. In Amsterdam werden weer prachtige prestaties neergezet. Aan iedereen een dikke proficiat.

Alhoewel ik zaterdagnacht pas om half vier in mijn bed zat gaf kijken naar lopen toch wel heel wat kriebels. Dus dan maar loopmaat Dirk opgebeld of hij ook goesting had om de sloefkes aan te doen. We genoten 11 lm lang. En eindelijk nog eens een paar snellere km's er tussengedaan ook. Geen pijntjes vandaag dus prima. Volgende wedstrijd wordt waarschijnlijk zoals ik reeds schreef Deinze - Aalter. Voluit zal het niet zijn maar ik ga er zeker sneller lopen dan Eindhoven. Eens rondluisteren wat de ambities zijn van de andere bloggers. Misschien kan ik iemand hazen aan 5'15" a 5'25"/km. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van gisteren.

181009

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-10-09

Eindhoven

Elk jaar ben ik verbaast hoe gezellig het hier is om te lopen. Zelfs met het mindere weer dit jaar, nog steeds een massa enthousiaste mensen langs de kant. Muziek, leute enz. Ze kunner er daar in Eindhoven wel wat van.

Het was een leuk weerzien met een aantal webloggers die ik in een poos niet meer gezien had. Ik ga ze niet allemaal beginnen opsommen want ik ga er wellicht toch een paar vergeten anders. 't Was in elk geval een plezante bende. Ik had eigenlijk niet zo goed geslapen zaterdagnacht, en toen ik me tussen de start van de marathon en die van halve nog wat op mijn bed legde moest ik moeite doen om niet in slaap te vallen. Net voor de start deed een nog een goeie drash national. Door de meesten getrotseerd maar Ilse en ik gingen toch als watjes uit het startvak. We gingen schuilen in het tramhokje euh bushokje dus (bedankt Maurice). Bij de start was het dan zo goed als over. Nog eventjes met de coach kijken wat zijn tempo ging zijn. Hmm 5.40/km ongeveer. Ik vreesde dat dit wat snel ging zijn. Maar na enkele km bleef Ilse goed volgen zonder zwaar in het rood te gaan. Na 12 km zijn we Mario,Greet, Edith en Julie kwijtgeraakt. Zij waren blijkbaar ffkes gestopt voor een gelletje met wat water. Greet liep in elk geval ook een prachtige eerste halve marathon. Ze bleken de hele tijd kort achter ons te zitten.  Tot km 17 liepen we nog steeds voor een tijd onder de 2 uur. Maar de laatste km'ers waren zwaar. Het tempo ging iets omlaag en Ilse kon niet meer versnellen. Uiteindelijk kwamen we uit op 2u00'50". Ongeveer vergelijkbaar met vorig jaar maar wel met heel wat minder training. Dus zeker en vast goed gelopen van haar.

Gelukkig moest ik zondag geen PR lopen want ik heb al betere dagen gehad. Vandaag zelfs meer spierpijn dan bv in 20km van Brussel. Geen idee hoe dit kan. Maar bon, het was een geslaagd week-end. Er werden vele PR gelopen. Je moet maar eens op de blogjes gaan lezen. En next year back to Eindhoven.

13:28 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

09-10-09

Laatste training

eindhoven
De laatste training voor Eindhoven zit erop. Voor Ilse werd dat 5 km loslopen met een paar korte vernellingskes. Voor mij en Dirk hetzelfde maar wij liepen nog 3 km verder aan ong 5'15"/km. Dit was bedoeld om eens te testen of ik last zou krijgen bij een hoger tempo. Maar alles verliep vlot.

Dus stillaan kunnen we nu echt de trainingen hervatten. Zonder gek te doen voorlopig. Kans is nu ook heel groot dat ik de halve marathon Deinze-Aalter terug meeloop. Wat mijn doel daar wordt, blijft afwachten. Maar tzal zeker niet voor een PR zijn. Morgen en overmorgen beloven plezante dagen te worden. Ik zag bij Mario dat er een enorme bende webloggers en facebookers gaat aanwezig zijn in Eindhoven. Ik zie er al echt naar uit. Zaterdag wordt shopdag vrees ik. 's Avonds gezellig met buffet en zondag met een hele groep de halve marathon. Doel is ergens 2u a 2u05. Dit gaan we samen doen met Mario een nog een heel groepke.

Iederaan alvast heel veel succes gewenst zondag. Nu nog hopen dat het droog blijft tijdens de wedstrijd. Wat dat is zeker mijn ding niet. Liever 25° dan regen.

12:54 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-10-09

Damn pills

Neen geen bier maar wel degelijk pillen. Misschien een rare titel die wat uitleg verdient. Toen ik deze zomer uit Spanje terugkwam had ik een ontsteking aan de urine wegen. Op zich niets ergs dus. Ik kreeg pilletjes en na een paar dagen was ik terug fit. Wel had ik op de bijsluiter gezien dat je moest opletten bij mensen met achillepeesklachten. Nuja, je hebt 5 lijntjes waarvoor de pillen dienen, en 3 pagina's nevenwerkingen. En ik had al lang geen achillepeesklachten meer. Maar twas wel toevallig dat ik juist toen weer weerbarstige pezen kreeg.

Vorige week moest ik bij de sportarts voor mijn schouder. Ik dacht, toch ffkes vragen. Hmm zijn antwoord was overduidelijk. Verboden voor mij om dit soort pillen nog te nemen. Volgens hem dus met 100% zekerheid dat dit de reden is waardoor ik 2 maand in de lappenmand zat. Hij vertelde mij zelf dat Frutos eens een achillepees scheur gehad heeft door die medicatie. Hij is sportarts bij een eersteklasse voetbalclub dus ik geloof hem wel. Echt om te balen maar ik weet tenminste nu waarom het mis liep.

Ondertussen zijn de klachten stillaan aan het weggaan. Donderdag nog eens een laatste lange duurloop gedaan voor Eindhoven. De 19km gingen weer echt vlot. Nu hopen dat Ilse een goeie dag heeft, zodat ik haar naar 2 uur kan hazen volgende week. Dinsdag nog een wisselloopje doen, en dan wordt het rusten en spaghetti vreten. Prettig weekend allemaal.

15:41 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |