09-11-09

Bambiekes

Je zal je afvragen, wat voor een titel is dat. Maar de uitleg volgt hieronder. Zaterdag moest ik helaas alleen op pad. Ik was van plan en duurloopke van 15km te doen. Als start tempo ging het zo rond 5'30/km wat al rap was voor een duurloop. Maar het voelde gewoon heel goed aan. Veel en veel overschot. Dus besloot ik wat te versnellen. De volgende km's gingen dan zo tussen 5'10" en 5'20"/km. Nog had ik heel wat marge. Ik kon het niet laten en versnelde nog wat om zo rond 4'43/km uit te komen. Toen moest ik wel vertragen want ik zat al aan km 13. En uitlopen is heel belangrijk. In elk geval dit was een training die me mentaal een enorme boost gaf. Doorlopen zonder in het rood te gaan en geen enkel pijntje.

Gisteren dan beloofde ik aan Ilse om met haar ook een duurloop te doen. Ook loopmaat Dirk was erbij. We liepen niet al te snel. Maar na 9 km kreeg Ilse het toch wat lastig. Plots op een weide naast ons : "Elaa gasten kom ne keer helpen". We keken naar elkaar en vroegen ons af, weeral zo een kerel die met lopers lacht zeker. Maar hij bleef maar naar ons roepen. Dus wij maar de wei op. Ze waren bezig met reeën bijeen te drijven. En wij moesten er achterlopen om ze op te jagen. We zijn daar bijna een half uur mee bezig geweest. Die beesten wilden maar niet naar het gewenste hoekje en maakten bokkesprongen langs alle kanten. Uiteindelijk lukte het toch en konden we onze tocht verder zetten. Ilse was ondertussen wel wat uitgerust :). Toch weeral goed voor 12 km. Daardoor komt mijn weektotaal op 47km. En dat is toch meer dan 6 maanden geleden dat mij dit nog gelukt was. Voorlopig gaat het nog steeds de goeie richting uit. In de namiddag reed ik samen met Dirk nog 60 km met de fiets. Een sportief week-end dus.

En ja ik zou woensdag op mijn "gemak" kunnen meelopen. Maar dit jaar liep ik enkel in Brussel aan 100% en ik heb geen zin om terug 15€ uit te geven voor een trainingsloop. Alhoewel met enige spijt. Want vorig jaar was het best leuk achteraf. Voorlopig blijf ik rustig verder opbouwen en de eerste echte wedstrijd is zoals eerder gezegd Gaston Roeland.

Voor de liefhebbers hieronder nog een overzichtje van zaterdag.

71109
 

13:23 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Bambi Fijn te lezen dat het steeds harder gaat en vooral dat de pijn wegblijft. Zelfs een stukje Bambi-interval is blijkbaar geen probleem.

Gepost door: harmsie | 10-11-09

leuke training 'k Probeer ook telkens wat variatie in mijn training te stoppen, maar "bambiekes bijeendrijven" kende ik nog niet. Moet ik vast ook eens proberen. Heel leuk!

Gepost door: aprilvis | 10-11-09

dat ziet er goed uit Yves Dat zijn al terug vlotte en snelle tempo's die je daar traint,ik zou dan al in het rood zitten!Dat je dit doet zonder pijntjes is erg tof!

Gepost door: patrick aerts | 10-11-09

Mooie training !

Gepost door: coach mario | 10-11-09

Apart om Hertjes onderweg tegen te komen!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 13-11-09

zonder pijn trainen...top.

Gepost door: natalie | 15-11-09

En waar blijft het vervolg van die mooie trainingen ?

Gepost door: coach mario | 05-12-09

De commentaren zijn gesloten.