25-01-10

Hamstrings

Die blijven mij lastig vallen. Gelukkig niet van die aard dat ik mijn trainingen niet kan afwerken. Maar ik heb er nu al bijna 2 maand min of meer last van. Dus morgen gaan we er laten naar kijken. Alweer een sportarts bezoek. Ik moet dringend eens vragen of hij geen beurtenkaarten heeft. 10 betalen 1 gratis ofzo.

Bon, verder is er geen reden tot klagen. Zowel de versnellingen dinsdag als de duurloop zondag werden vlekkeloos uitgevoerd. Gisteren deden we er zelf een km-tje erbij, om bij 15 km uit te komen. We blijven op schema. Zaterdag werd er ook een nieuwe weegschaal aangkocht. (de oude had de geest gegeven al een hele tijd ) Wat ik zag was niet om tevreden over te zijn. Nog meer dan ik eigenlijk dacht. Vanaf vandaag moeten de overtollige kilo's er af. Niet meer zondigen en trachten vooral gezond te eten de komende weken. En vooral minder chips eten. Dat is bij mij nog het ergste. Snoepen doe ik niet echt maar een wijntje en een grote zak chips gaan er altijd wel in.

Mogelijks wordt mijn eerste wedstrijd sinds oktober Oostende-Brugge. Tzal er ook wat van afhangen wat de uitslag morgen wordt. Voor de rest hebben Dirk en ik er nog echt zin in om de trainingen uit te voeren. Aan motivatie zal het dus niet liggen de komende weken.

240110

 

12:57 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-01-10

Feestdagen

De feestdagen liggen nu definitief achter de rug. Eindelijk kan ik wat op mijn gewicht beginnen letten. Maar tzal niet gemakkelijk zijn. Moeilijk moet ook maar gaan.

Ondertussen werd er ook nog gelopen. Zondag een heerlijke duurloop. Het weer was eindelijk nog eens zalig. Dat kon je zaterdagmiddag niet zeggen. Mijn training viel letterlijk in het water. Regen vind ik al niet tof maar regen en 2°C dat zag ik toch niet zitten. Ik vrees dat dit bij mij zeker een verkoudheid oplevert. Toch kwam ik nog een verdwaalde loper tegen die de element trotseerde. Chapeau.

Vanavond is het dan weer tijd voor de korte versnellingen. Kan de tijd niet meer zeggen dat ik die nog deed. Daarvoor gaan we richting atletiekpiste. Ook daar ben ik in maanden niet meer geweest. We pikken de draad dus stilletjes aan weer op.

13:03 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-01-10

De draad oppakken

Yoepie. Het schema van Mario is binnen. Het ziet er weer dik in orde uit. Nu kunnen we weer met een doel lopen. Ik heb dat wel nodig, want anders merk ik dat ik wel eens eens of meer dan eens een training links durf laten liggen.

Zaterdag mocht ik een alternatieve training doen. Fietsen met de koersfiets zag ik niet zitten. Dan ga je zeker tegen de grond met dit weer. Maar khad wel een oplossing. De schaatsen uit het vet gehaald en in Overmere wat baantjes getrokken op het donkmeer. 'k Vond trouwens dat er weinig volk was zaterdag. Het ijs was nogthans al vrij stevig. Maarja 't had misschien ook wel te maken met de overdreven waarschuwingen voor de verschrikkelijke blizzard. Hier viel er toch een volle mm sneeuw denk ik.

Maar goed zondag werd er wel gelopen. 10 km met af een toe 20s versnellen en 40s wandelen. De training werd afgewerkt met het vrouwtje en Dirk. Alles verliep naar wens. Wel heb ik al een tijdje last met het bovenste gedeelte van de hamstrings. Maar om te lopen heb ik daar niet veel last van. Morgen laat ik er eens naar kijken voor alle zekerheid. Alweer een poos geleden maar hieronder eindelijk nog eens een overzichtje van de training. Morgen wacht er een wisselloop van 12 km op ons. Kheb er goesting in.

090110

12:52 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-01-10

Beste wensen

Vooraleerst mijn beste wensen voor 2010 aan iedereen. Dat al jullie doelstellingen dit jaar mogen uitkomen.

Hier is het loopjaar zoals je wel al gemerkt hebt de laatste weken rustig afgesloten. We zijn ook voor een weekje naar Oostenrijk gaan skiën en rond de kerstdagen is er ook al weinig gelopen geweest. Een nieuw jaar is begonnen dus werd het tijd om toch wat doelen te stellen. Gisteren zijn we van start gegaan.

Doel 1 is terug een beetje op de voeding te letten. De laatste weken zijn er toch een paar kilo's bijgekomen. Die moeten er weer af. Doel 2 is dit jaar toch hopelijk terug 1 of 2 marathons te lopen. Zal uiteraard ook afhangen of ik weer snel blessures oploop of niet. Coach Mario werd ondertussen al gecontacteerd. Binnenkort mogen we een gloednieuw schema verwelkomen. Waarvoor alvast dank coach. Bedoeling is om in april een poging te doen voor de marathon van Antwerpen. Geen supertijd. Met een tijd beneden de 4 uur ben ik tevreden. Misschien de gelegenheid om loopmaat Dirk aan zijn eerste marathon te helpen. Naar Eindhoven ga ik ook zeker dit jaar. Of het de halve of de hele marathon wordt, wel daar ben ik nog niet uit. Mocht het de marathon worden dan wil ik wel voor een PR gaan. Ook 20 km van Brussel staat weer op het programma. En zeker ook nog een paar andere wedstrijden, maar die plan ik later wel in.

Gisteren werd er dan eindelijk weer gelopen. Tsja wel maar 4 a 5 km maar alle begin is moeilijk hé. Morgen doen we er wel al een paar km's bij. Met die doelen hoop ik in elk geval wat meer kilometerkes te maken. Voorlopig zal dit met dikke handschoenen zijn. Maar voor toch liever wat kou dan nattigheid.

13:06 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |