25-02-10

Voor mij terug vorst aub

Schema werd de afgelopen dagen nogal wat aangepast helaas. Zondag viel het weer wel mee maar loopmaat Dirk was ziek gevallen en nog niet in staat om een duurloop van 21 km te doen. Ook ik was niet 100%. Zaterdag ging ik onze kleerkast demonteren om laminaat te leggen. Na een vijsje teveel los te vijzen kreeg ik de bovenste balk op mijn hoofd. De balk was blijkbaar harder dan mij kop. Gevolg barstende koppijn de rest van de dag en zelfs nog wat de dag erna.

Lopen zag ik niet direct zitten. In de namiddag had ik VIP kaarten om naar het veldrijden te gaan kijken. Dus veel tijd had ik ook al  niet. Verder wel een leuke dag gehad. Echt eens plezant om de toppers Nys, Stybar etc echt aan het werk te zien. We zagen een dolgelukkigen Wellens als eerste over de meet komen.

Geen probleem. Onze duurloop doen we maandagavond wel. Maar helaas. Striemende regen buiten. Van mij mag het sneeuwen, 10° vriezen daar ga ik niet voor thuisblijven. Maar regen in de winter bah, nee dan kruip ik liever in het warme zwembad. OK. Uitstellen naar dinsdag dan maar. Weeral mis poes. Weer stromende regen op het moment dat we gingen starten. Gevolg ( sorry coach ) duurlooop geschrapt. Gisteren werd er dan wel gelopen. En vandaag wordt het een wisselloop zoals op het schema. Zondag wordt alweer stevige regen en wind voorzien. Ik hoop dat we tenminste droog kunnen vertrekken. Want of ik in de regen start voor 23km weet ik nog niet. Geef mij dan maar terug vrieskou. Daar wordt je tenminste niet kleddernat van.

stybie

13:08 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-02-10

Lange versnellingen

Gisteren stond er een training met lange versnellingen op het programma. Wel eigenlijk was het voor zaterdag maar op zaterdag kan loopmaat Dirk niet lopen vandaar dat we de training eens op dinsdag deden. Zo kan Ilse vrijdag mee naar Vlierzele als wij daar op de piste lopen voor onze korte versnellingen.

De training verliep eigenlijk beter dan verwacht. Tempo moest 4'30"/km zijn. Een tempo waar we nog niet helemaal klaar voor zijn. Omdat ik Dirk niet in de vernieling wou lopen liet ik hem het tempo bepalen. Maar het ging goed. De meeste km's gingen aan 4'40"/km. Alle versnellingen werden mooi uitgevoerd. Toch goed voor een training van 16km. Zondag hadden we terug een sneeuwloop beet. Maar het liep allemaal lekker. Alle 3 genoten van de 18km.

Zondag zullen we vroeg genoeg moeten vertrekken voor de duurloop van 21km. In de namiddag heb ik namelijk kaarten om naar het veldrijden te gaan in Oostmalle. En dat is toch een eindje van hier. We zullen proberen om niet uit te glijden en de renners te hinderenTong uitsteken .

Deze week hoop ik uit te komen op een weektotaal van 60 km. En das heel lang geleden.

13:35 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-02-10

Winter

Het ziet er naar uit dat we van de winter nog niet verlost zijn. Nu ben ik eigenlijk wel een winter liefhebber maar ik vrees dat het een lange winter wordt. Ondertussen ben ik ook ingeschreven voor de ronde van vlaanderen voor wielerterroristen. We gaan voor de 140 km en alle hellingen.

Vooral ook daarvoor mag het een beetje beter weer worden. Ik zou graag 1x per week op de fiets trainen. Ook als alternatieve training voor de marathon. Maar lopen gaat nog maar voor de fiets vind ik het echt nog te koud. Met de hamstrings gaat het stillaan iets beter. Maar het gaat erg traag vooruit. Gelukkig heb ik tijdens het lopen vrijwel geen last meer van. De spier lijkt al veel soepeler maar er zit nog wel wat ontsteking vrees ik. Vanavond gaan we terug wat op snelheid trainen. Tzal nodig zijn als ik naar buiten kijk. Brr. Donderdag snelle duurloop en zondag de laatste duurloop onder de 20 km. Vanaf volgende week zullen we tijdens de duurlopen een tijdje onderweg zijn.

13:25 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-02-10

Korte update

Ondertussen heb ik op bezoek geweest bij de sportdokter. Uitslag : ontsteking aan de pees die de hamstrings met de zitknobbel aanhecht. Gelukkig allemaal zo erg niet. Ook daardoor zijn de hamstrings wat verkort en stijf. Lopen is geen enkel probleem. In tegendeel zelfs. Enkel geen explosieve dingen doen. Voor de rest stretchen en een paar keer kine volgen om de boel weer soepel te maken.

Gisteren werd er gelopen ook. Samen met Ilse en Dirk. Met wat tegenzin vertrokken maar voldaan aangekomen na een duurloop van 17 km. Zaterdag met het zonnentje ben ik eindelijk nog eens op de fiets gesprongen. Kwas wel vergeten om mijn schoenovertrekken aan te doen. Gevolg : na 20 km ijskoude tenen. Maar de eerste km's van het jaar zijn gemaakt. Daarmee zit de eerste trainingsmaand er op. Vanaf nu gaat het aantal km's omhoog gaan. Ik zag ook dat er heel wat bloggers/facebookers naar Oostende - Brugge gaan. Indien mogelijk zal ik daar ook aanwezig zijn maar zonder echt grote ambities. We zien nog wel voor welke tijd we gaan.

15:00 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |