07-04-10

Lichte paniek

Na donderdag had ik plots terug redelijk wat pijn aan de onderzijde van het scheenbeen. Daar waar ik vorig jaar scheenbeenvliesontsteking had. Bij vorige trainingen had ik echter nog niets gevoeld. De paniek sloeg toe. Training van vrijdag dan maar geschrapt. Geen probleem want zaterdag reed ik de ronde van vlaanderen. Bedoeling was te gaan voor 150km. Maar onderweg naar de start vielen de eerste druppen al.

Toen we net voor de splitsing van de 75km de eerste hoosbui kregen werd er toch beslist van de 75km te nemen. Zo vermeden we de spekgladde kassei hellingen. Net voor de muur werd het dan "tijdelijk" wat droger. Zo kon deze hindernis ook zonder problemen genomen worden. Uiteindelijk reed ik 90km. Kletsnat maar toch met een goed gevoel aangekomen. Een pintje hadden we wel verdiend. De dag erna niets stijf. Maar helaas nog steeds wat last van het scheenbeen. De duurloop werd dan maar geschrapt. Gelukkig zat ik net in een rustigere week en stond er geen 30-er op het schema. Maandag werd er dan terug een alternatieve training ingebouwd. 75 km met 9 hellingen.

Gisteren was het dan tijd om een test te doen. Toen ik mijn loopschoenen wou aantrekken zag ik dat de buitenzijden van mijn hielen volledig weggesleten waren. Dus snel de reserve schoenen genomen. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft of niet maar de 18 km verliepen zo goed als pijnloos. Heerlijk loopweerke trouwens. Voor alle zekerheid ga ik morgen nieuwe sloefkens gaan halen. Hopelijk kan ik zo mijn trainingen verder afwerken zoals voorzien. Dwz donderdag 25 km en zondag 33km. Dan moeten we zo goed als klaar zijn.

Proficiat trouwens ook voor de lopers in Utrecht. Er werden blijkbaar schitterende tijden neergezet.

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oppassen met je scheenbeen he yves ! Veel ijs leggen , zelfs preventief !! Altijd naspoelen met koud water na het douchen !!
Bedankt voor de felicitatie's . Utrecht was een echte topdag !! Laat dat voor jou ook zo, zijn !!

Gepost door: coach mario | 07-04-10

Goed blijven luisteren naar je lichaam Yves. Hopelijk komt het allemaal goed voor je.

Gepost door: Gert | 07-04-10

De commentaren zijn gesloten.