26-04-10

Dit wil ik niet meer tegenkomen

Beginnen met het begin. Om 6u30 opgestaan en op het gemak ontbeten. Ik vertrok om 7u45, alles lag al klaar dus geen reden om mij op te jagen. Even later ging ik Dirk oppikken thuis.

Samen vertrokken we richting Antwerpen. Daar liepen we al gauw Gert tegen het lijf. Snel onze t-shirt gaan afhalen en toen gingen we richting start. Daar stond ook Wendy en Jess die een heel mooie tijd liep. Zenuwachtig wachten we het startschot af. Zoals gewoonlijk zijn dan de zenuwen weg bij mij. We vertrokken aan 5'20" a 5'30". Een tempo dat zeker de eerste 20 km haalbaar moest zijn voor Dirk. Maar het liep blijkbaar niet lekker. Op km 17 of 18 gingen we even stappen. Maar ook op half marathon bleef het niet lekker gaan voor Dirk.

Op zijn aandringen en na nog wat stappen nam ik met spijt in het hart afscheid van hem. Mijn benen waren nog heel goed. Een PR was wel niet mogelijk met die stap pauze's maar ik ging er nog een lap op geven. Het tempo ging met een snok omhoog. 5'10" - 5'05" - 4'59". Dat begon toch wat rap te worden dus ik hield terug even in. Het liep heel lekker tot km 28. Daar kreeg ik wat last van de milt. Ik nam even de tijd om wat op adem te komen en het leek weer over te gaan. Maar dan nog voor km 30 maagkramp. En nog niet een klein beetje. Ik moest tot 2 keer toe stoppen met braakneigingen. De gelletjes lagen te drijven in mijn maag. Maar helaas ze wouden er niet uit. Toen zat ik op schema om nog onder de 3'50" te finishen maar al snel bleek dat dit niet zou lukken.

Eerst was het nog 1km lopen en daarna 200m stappen. Maar de laatste 8 km liep het helemaal mis. Ik kon echt niet meer dan 500m lopen en dan moest ik wel stoppen van de pijn. Het werd dus 500m lopen en 500m wandelen. Als ik al kon lopen ging dat voor de benen heel vlot. Dat was nog de grootste frustratie. Officiele tijd weet ik nog niet ik vergat zelfs mijn garmin af te duwen. Het moet iets van 4u05 of iets trager geweest zijn. Gelukkig was deze marathon meer om eens te kijiken hoe goed de vorm is met slechts 3a4 trainingen per week. Wel die test is wel geslaagd. Het moet zeker lukken om met zo een voorbereiding een goeie tijd te lopen. En bijkomend nog belangrijker, voor het eerst op die manier nog eens een marathon schema kunnnen afwerken zonder blessures te krijgen. Dat was de laatste 2 jaar wel anders.

Conclusie : balen omdat Dirk moest afhaken en ik heef veel afgezien heb. Maar ben er wel van overtuigd dat ik met dit schema een snelle marathon kan lopen zonder geblesseerd te geraken. Dus bedankt voor het goede schema Mario, en het supporteren aan de kant Ik ga in elk geval op zoek naar iets anders dan die gelletje want volgens mij hebben zij er iets mee te maken.

Zo en nu paar daagjes rusten en dan richting 20km van Brussel.

12:58 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Moedig om toch door te zetten tot aan de meet, blessurevrij blijven is idd het belangrijkste

Gepost door: Stofke | 26-04-10

Niet vergeten dat je van heel ver terugkomt. Dit was er eentje op karakter. Het heeft je alleen maar sterker gemaakt.

Gepost door: dirk | 26-04-10

Proficiat Blijkbaar waren er velen die in Antwerpen een moeilijk moment kenden. De warmte, lastige kasseien, en ja, de gellekes. Ik gebruik ze soms, maar overdrijf er niet in. De ene kan er al beter tegen dan de andere. Best uit te proberen tijdens trainingen en niet te experimenteren in een wedstrijd. Al bij al toch wel een geslaagde marathon en mooie vooruitzichten.

Gepost door: aprilvis | 26-04-10

Ik zag het aan je gezicht Yves op het einde dat je je niet goed voelde. Toen in Eindhoven had je ook last van je milt, remember? Misschien eens naar laten kijken?
Maar, geen blessures en toch weer ene bij! Dat is ook super belangrijk, proficiat!

Gepost door: Gert | 26-04-10

Al een hele prestatie om een marathon uit te lopen; en de manier waarop, chapeau hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 27-04-10

Vervelend en balan natuurlijk.
Maar toch uitgelopen en dat maakt de marathon altijd weer anders en spannend.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 28-04-10

antwerpen jammer van je milt, maar mss es op je gemakjes de volgende marathon lopen ... niet kijken naar je tijd, gewoon es voor de fun???

Gepost door: Koen | 29-04-10

De commentaren zijn gesloten.