26-04-10

Dit wil ik niet meer tegenkomen

Beginnen met het begin. Om 6u30 opgestaan en op het gemak ontbeten. Ik vertrok om 7u45, alles lag al klaar dus geen reden om mij op te jagen. Even later ging ik Dirk oppikken thuis.

Samen vertrokken we richting Antwerpen. Daar liepen we al gauw Gert tegen het lijf. Snel onze t-shirt gaan afhalen en toen gingen we richting start. Daar stond ook Wendy en Jess die een heel mooie tijd liep. Zenuwachtig wachten we het startschot af. Zoals gewoonlijk zijn dan de zenuwen weg bij mij. We vertrokken aan 5'20" a 5'30". Een tempo dat zeker de eerste 20 km haalbaar moest zijn voor Dirk. Maar het liep blijkbaar niet lekker. Op km 17 of 18 gingen we even stappen. Maar ook op half marathon bleef het niet lekker gaan voor Dirk.

Op zijn aandringen en na nog wat stappen nam ik met spijt in het hart afscheid van hem. Mijn benen waren nog heel goed. Een PR was wel niet mogelijk met die stap pauze's maar ik ging er nog een lap op geven. Het tempo ging met een snok omhoog. 5'10" - 5'05" - 4'59". Dat begon toch wat rap te worden dus ik hield terug even in. Het liep heel lekker tot km 28. Daar kreeg ik wat last van de milt. Ik nam even de tijd om wat op adem te komen en het leek weer over te gaan. Maar dan nog voor km 30 maagkramp. En nog niet een klein beetje. Ik moest tot 2 keer toe stoppen met braakneigingen. De gelletjes lagen te drijven in mijn maag. Maar helaas ze wouden er niet uit. Toen zat ik op schema om nog onder de 3'50" te finishen maar al snel bleek dat dit niet zou lukken.

Eerst was het nog 1km lopen en daarna 200m stappen. Maar de laatste 8 km liep het helemaal mis. Ik kon echt niet meer dan 500m lopen en dan moest ik wel stoppen van de pijn. Het werd dus 500m lopen en 500m wandelen. Als ik al kon lopen ging dat voor de benen heel vlot. Dat was nog de grootste frustratie. Officiele tijd weet ik nog niet ik vergat zelfs mijn garmin af te duwen. Het moet iets van 4u05 of iets trager geweest zijn. Gelukkig was deze marathon meer om eens te kijiken hoe goed de vorm is met slechts 3a4 trainingen per week. Wel die test is wel geslaagd. Het moet zeker lukken om met zo een voorbereiding een goeie tijd te lopen. En bijkomend nog belangrijker, voor het eerst op die manier nog eens een marathon schema kunnnen afwerken zonder blessures te krijgen. Dat was de laatste 2 jaar wel anders.

Conclusie : balen omdat Dirk moest afhaken en ik heef veel afgezien heb. Maar ben er wel van overtuigd dat ik met dit schema een snelle marathon kan lopen zonder geblesseerd te geraken. Dus bedankt voor het goede schema Mario, en het supporteren aan de kant Ik ga in elk geval op zoek naar iets anders dan die gelletje want volgens mij hebben zij er iets mee te maken.

Zo en nu paar daagjes rusten en dan richting 20km van Brussel.

12:58 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-04-10

Aftellen

Het aftellen is begonnen. Ondertussen zitten we al 2.5 dagen geen koolhydraten te eten. Gisteren nog even 12km losgelopen samen met Dirk. Vanavond eet ik terug gewoon en vanaf morgen wordt het lekker smullen. De Pannekoeken staan al klaar.

Gisteren zag ik dat ik via RS Lab nog kon inschrijven. Startnummer 2386 werd toegekend. Zo vermijd ik dat ik zaterdag naar Antwerpen mag rijden. Want op de dag zelf inschrijven doe ik liever niet. Er zal zo al stress genoeg zijn. Voor zondag wordt er ook een prachtig weertje verwacht. Alhoevel het voor sommigen al aan de warme kant zal zijn hou ik er wel van. Zolang het maar geen 25° wordt. Dat het maar vlug zondag is want kheb er zin in.

13:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-04-10

Sorry coach

We hebben wat gezondigd. Dinsdag stond er een training met versnellingen van 1 km op het schema. Bedoeling was aan 5' /km. Maar de we voelen de laatste dagen dat de conditie in de lift zit. De versnellingen werden zonder forceren aan ong. 4'30"/km gedaan. De laatste gaven we er nog een lap op en kwamen we aan 3'48"/km uit. Veel te snel maar het deed eens deugd om na maanden nog eens goed door te gaan.

Gisteren werd er 18 km gelopen aan 5'08"/km. Ook dit verliep lekker. Vanaf nu gedaan met snelheid. Er rest ons  nog een paar trainingen om de spieren soepel te houden. Dit week-end oa een duurloopje van 20 km. Deze zal in de bossen bij Lommel gelopen worden. Straks vertrekken we voor een week-endje naar daar. Fkes uitblazen. Toch wat opletten om niet teveel te zondigen. De laatste weken zijn we bijna 5 kg kwijt en dat wil ik zo houden. Ik voel me helemaal klaar voor de marathon. En dat is ooit wel al anders geweest. Prettig week-end iedereen.

140410

08:46 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-04-10

't Zwaarste zit erop

Vandaag stond de langste training op het programma. Een duurloop van 33km. Gisteren avond was er eerst het verjaardagsfeestje voor mijn vrouwtje. Gevolg, toch wel wat alcohol gedronken. 'k Had mij nogthans voorgenomen om het niet te doen. Dus deze morgen was het toch met enige reserves dat ik aan de training begon.

Het weer was wel zalig om in te lopen. Zonnetje en een fris briesje erbij. De km's schoven voorbij. Na 15 km werd Ilse aan de auto afgezet en liepen Dirk en ik nog een toerke van 18 km. Toch wel een beetje vermoeid op het einde maar uiteindelijk liepen we aan 5'40/km. Wat voor ons toch al vrij snel is voor een duurloop. Mede daarom hoop ik dat Dirk toch nog beslist om binnen 2 weken aan de start te staan. Zodat hij ook zijn eerste marathon kan afwerken. Ik loop daar immers niet voor een PR maar ik wou gewoon weten of ik een marathon voorbereiding kan doen met enkel 3a4 trainingen in de week. Dat moet zeker volstaan, met af een toe een fietstraining ertussen. En het is meteen ook mijn eerste voorbereiding die ik afwerkte zonder in de lappenmand te geraken. Als Antwerpen vlot verloop zal ik ook op die manier voor Eindhoven training. Met dan in de zomer wel wat meer weerstands trainingen.

Zo nu begint het licht hier toch wat uit te gaan. De rest van de avond wordt luieren in de zetel. Nog een weekje kortere trainingen en dan smullen maar :)

 

19:03 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-04-10

Lichte paniek

Na donderdag had ik plots terug redelijk wat pijn aan de onderzijde van het scheenbeen. Daar waar ik vorig jaar scheenbeenvliesontsteking had. Bij vorige trainingen had ik echter nog niets gevoeld. De paniek sloeg toe. Training van vrijdag dan maar geschrapt. Geen probleem want zaterdag reed ik de ronde van vlaanderen. Bedoeling was te gaan voor 150km. Maar onderweg naar de start vielen de eerste druppen al.

Toen we net voor de splitsing van de 75km de eerste hoosbui kregen werd er toch beslist van de 75km te nemen. Zo vermeden we de spekgladde kassei hellingen. Net voor de muur werd het dan "tijdelijk" wat droger. Zo kon deze hindernis ook zonder problemen genomen worden. Uiteindelijk reed ik 90km. Kletsnat maar toch met een goed gevoel aangekomen. Een pintje hadden we wel verdiend. De dag erna niets stijf. Maar helaas nog steeds wat last van het scheenbeen. De duurloop werd dan maar geschrapt. Gelukkig zat ik net in een rustigere week en stond er geen 30-er op het schema. Maandag werd er dan terug een alternatieve training ingebouwd. 75 km met 9 hellingen.

Gisteren was het dan tijd om een test te doen. Toen ik mijn loopschoenen wou aantrekken zag ik dat de buitenzijden van mijn hielen volledig weggesleten waren. Dus snel de reserve schoenen genomen. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft of niet maar de 18 km verliepen zo goed als pijnloos. Heerlijk loopweerke trouwens. Voor alle zekerheid ga ik morgen nieuwe sloefkens gaan halen. Hopelijk kan ik zo mijn trainingen verder afwerken zoals voorzien. Dwz donderdag 25 km en zondag 33km. Dan moeten we zo goed als klaar zijn.

Proficiat trouwens ook voor de lopers in Utrecht. Er werden blijkbaar schitterende tijden neergezet.

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |