31-05-10

20 km een verslagje

De 20 km van Brussel zit er alweer op. Toch wel één van mijn favoriete wedstrijden samen met Eindhoven. Ik hoopte om mijn tijd van vorig jaar scherper te stellen. Gevolg was toch wel wat zenuwen, en zondagmorgen al om 5 uur wakker. Rond de middag gingen we dan samen met Ilse en Dirk richting Anderlecht. Daar heeft mijn werkgever ook een bureelgebouw. Altijd handig.

Kwart voor 2 namen we de metro naar de start. Daar aangkomen nog steeds zenuwen, en ik had het gevoel dat ik naar het groot toilet moest. Lap, dus snel toiletten opzoeken. 20 Minuten moest ik aanschuiven. Maar om 14u55 ben ik dan toch in mijn startbox geraakt. Na het startschot niet te zot vertrokken. We liepen zo rond 4'50"/km. Doorkomst op de 10 km was in 48'35". Een kleine 2 minuten trager dan vorig jaar. Maar toen kreeg ik nog een ferme klop. Dan richting de gevreesde Tervurenlaan. Maar het ging nog vlot. Met een beetje reserve omhoog gelopen en dan de laatste 2 km nog afgelegd in 4'20"/km. Misschien had ik toch beter nog iets rapper gelopen. Maar ik ben heel tevreden. Aangekomen in 1u36'56. Twee minuten sneller dan mijn beste tijd van vorig jaar. Doel gehaald dus. En mooi vlak gelopen.

Ook Ilse liep een sterke PR. 1u51'44". Een zestal minuten sneller dan haar beste tijd. Ook Dirk liep een sterke 1u41'16" en bleef zo 4 minuten onder zijn beste tijd. Alweer een heel geslaagde 20km. Daarna was er nog een lekker glas cava in de burelen en werd er nog wat nagekaart. Om 20u waren we terug thuis. Met de regen en wind in de voormiddag had ik er wat schrik voor maar al bij al was het dus een geslaagde loopdag. Helaas  door de toilettoestanden niet meer aan het kanon geraakt. Aan de finish zag ik wel nog Peter De Decker. In elk geval proficiat aan iedereen.

13:10 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Scherpe tijden neergezet Yves, proficiat allen!

Gepost door: Chris | 31-05-10

Proficiat Yves, kan mij de zenuwkes levendig voorstellen, heb daar ook steeds ongelofelijk veel last van!

Gepost door: Wendy | 31-05-10

Jammer dat je niet meer aan het kanon bent geraakt maar er zijn nu eenmaal prioriteiten in het leven, hé. Proficiat met jullie knappe prestatie!

Gepost door: dirk | 31-05-10

straf van min 2' halfweg tot plus 2' op 't einde ... da's een serieuze statistiek die je kan voorleggen. En volgend jaar doe je dat gewoon nog eens over hé!

Gepost door: geert | 31-05-10

Sterk gelopen... Ge hebt toch een blogger gezien hé toen je mij voorbij liep:-)

Gepost door: Spencerwoman | 31-05-10

mooie tijd gelopen, proficiat

Gepost door: Stofke | 01-06-10

1:36 en toch een heel sterke tijd zenne ... proficiat!

Gepost door: Koen | 01-06-10

De commentaren zijn gesloten.