31-05-10

20 km een verslagje

De 20 km van Brussel zit er alweer op. Toch wel één van mijn favoriete wedstrijden samen met Eindhoven. Ik hoopte om mijn tijd van vorig jaar scherper te stellen. Gevolg was toch wel wat zenuwen, en zondagmorgen al om 5 uur wakker. Rond de middag gingen we dan samen met Ilse en Dirk richting Anderlecht. Daar heeft mijn werkgever ook een bureelgebouw. Altijd handig.

Kwart voor 2 namen we de metro naar de start. Daar aangkomen nog steeds zenuwen, en ik had het gevoel dat ik naar het groot toilet moest. Lap, dus snel toiletten opzoeken. 20 Minuten moest ik aanschuiven. Maar om 14u55 ben ik dan toch in mijn startbox geraakt. Na het startschot niet te zot vertrokken. We liepen zo rond 4'50"/km. Doorkomst op de 10 km was in 48'35". Een kleine 2 minuten trager dan vorig jaar. Maar toen kreeg ik nog een ferme klop. Dan richting de gevreesde Tervurenlaan. Maar het ging nog vlot. Met een beetje reserve omhoog gelopen en dan de laatste 2 km nog afgelegd in 4'20"/km. Misschien had ik toch beter nog iets rapper gelopen. Maar ik ben heel tevreden. Aangekomen in 1u36'56. Twee minuten sneller dan mijn beste tijd van vorig jaar. Doel gehaald dus. En mooi vlak gelopen.

Ook Ilse liep een sterke PR. 1u51'44". Een zestal minuten sneller dan haar beste tijd. Ook Dirk liep een sterke 1u41'16" en bleef zo 4 minuten onder zijn beste tijd. Alweer een heel geslaagde 20km. Daarna was er nog een lekker glas cava in de burelen en werd er nog wat nagekaart. Om 20u waren we terug thuis. Met de regen en wind in de voormiddag had ik er wat schrik voor maar al bij al was het dus een geslaagde loopdag. Helaas  door de toilettoestanden niet meer aan het kanon geraakt. Aan de finish zag ik wel nog Peter De Decker. In elk geval proficiat aan iedereen.

13:10 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-05-10

Aftellen

Alweer een hele poos blogloos geweest blijkbaar. Ondertussen staan we op enkele dagen van de 20 km. Dit weekend was weer enorm druk. Zaterdagavond naar een verjaardagsfeest geweest en pas om 3 uur in mijnen nest geraakt. Zondagmorgen al vroeg opgestaan voor de duurloop. Maar het vrouwtje zag dat minder zitten.

Dan toch maar bestlist om in de late namiddag te gaan lopen. Maar eerst moesten nog naar een familie bbq. Alweer eten en drinken. Om 17 uur vertrokken we dan voor onze duurloop. Maar in combinatie met de warmte en wat rode wijn liep het lastig. Al bij al liep ik toch nog een 14km. Gisteren heb ik dan om het week-end af te sluiten nog een duikje gedaan in de Oosterschelde. Dat was ook alweer een poos geleden. In elk geval een prachtig week-end. Van mij mag het de hele zomer zo blijven. Alhoewel, zondag liefst toch iets frisser. Vandaag de laatste echte training. Maar tzal al niet te zot meer zijn. En dan hopelijk zondag goede benen. Mijn PR staat op 1u38'52". Daar hoop ik onder te geraken. Hoeveel ? Wel dat zal van de dag afhangen. Gewoon rapper dan vorig jaar en ik ben tevreden.

Aan iedereen die zondag loopt al veel succes gewenst. Misschien komen we elkaar daar wel tegen.

 

13:01 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-05-10

Druk druk

Dit jaar helaas geen Brugge of Gent als wedstrijd. Moederdag, schoolfeest en communies etc. Elk week-end zijn we bezet. Gelukkig zijn feesten ook plezant. Volgend jaar wil ik toch zeker nog eens in Gent meelopen. Dat is toch wel al een jaar of 3/4 geleden.

Voor de trainingen hebben we wel nog tijd. Zondag duurloopje van 18km. Vandaag een lekkere wisselloop van 12 km. 1 Km los en 1km aan 4'35". Deze week en volgende week probeer ik ook zeker 4 keer te lopen per week. Brussel naderd en ik hoop echt van daar een PR te lopen. Afwachten of we een goeie dag hebben. De voorbereiding was in elk geval dit keer zonder tegenslagen. Hopelijk gaan ze het koude weer tegen dan niet compenseren met hitte op 30 mei.

Iedereen die donderdag in Gent  of ergens loopt alvast veel succes allemaal. 

13:12 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-05-10

Post marathon

De minder geslaagde marathon is ondertussen al verwerkt. We kijken met volle moed uit naar de 20 km van Brussel. Doel is om onder het 1u38 te finischen. Zondag al een duurloop gedaan van bijna 16 km. Ik had geen enkele moeite om dit aan 5'25"/km af te leggen.

De conditie zit dus wel goed. De beentjes hebben de marathon heel goed verteerd. Vandaag staat een wisselloopje op het schema. 500m loslopen en 500m aan 4'50"/km. Een mooi tempo om ons eens uit te leven. Kheb er echt zin in. Brugge zal ik waarschijnlijk niet lopen. Schoolfeesten etc van de kinderen maken het moeilijk om er bij te zijn. Ook thuis wachten er nog veel karweitjes op gedaan te worden. Volgende wedstrijd is dus vrijwel zeker op 30/5. Komende dagen ga ik ook wat experimenteren met alternatieven voor de gelletjes.

 

13:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |