29-08-10

Geslaagde wedstrijd

Gisteren was het nog eens tijd om een 10 km te lopen. Dag toch al bijna 2 jaar geleden denk ik. Maar als een wedstrijd voorbij je ouderlijk huis komt, dan mag je toch niet ontbreken.

Ook loopmaat Dirk was van de partij. Doelen waren er niet echt. Ik probeer met intensieve snelheidstrainingen de laatste tijd op te letten. Er moesten 4 rondjes van 2.5 km gelopen worden. Van bij de start ging het al snel. Km 1 ging in 4'15"/km. Dirk en ik waren het eens "te snel". We drukten het tempo een beetje maar ook niet teveel. Een paar dorpsgenoten in rug wilden we niet laten voorbijkomen. De volgende km was in ong. 4'30". Voor ons nog altijd erg snel. Na 2 ronden zat ik nog dik onder de 22 minuuten. Maar 't begon lastig te worden. Gelukkig stond iets verder Ilse met wat sportdrank klaar. Daarna ging het terug beter en raapte ik nog een paar deelnemers op.

Op de finish klokte ik af in 43'50". Parcours te kort ? Maar neen. De garmin gaf perfect 10km aan. Bijna niet te geloven. Bijna 2 minuuten af van mijn beste 10 km tijd. Zonder echt voor deze afstand te trainen. Maar terwijl ik vroeger soms 2 keer per jaar 2 maanden in de lappenmand zat, loop ik nu al 10 maand zonder blessure. Ik loop wel maar 3 keer per week. Heel af en toe eens 4. Terwijl dit vroeger altijd 5 x was. Voetjes blijven op deze manier gezond en de conditie is niet achteruit gegaan. Kortom een geslaagde dag. Ook dirk liep een vette PR.

De duurloop van 28 km van vandaag heb ik verschoven naar morgen. Na het aperitief van deze middag was dit zeker een goeie zet denk ikTong uitsteken

En nu met vertrouwen verder richting Eindhoven.

280810.jpg

19:59 Gepost door Yves | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

proficiat yves ! blijf zo verder doen !!

Gepost door: coach mario | 29-08-10

zo zie je maar: als je voor de langere afstand traint gaat je kortere werk automatisch mee omhoog! (was 't omgekeerd ook maar waar ;-) )
Proficiat met je nieuwe PR!!

Gepost door: geert | 30-08-10

Kijk eens aan en gefeliciteerd en een mooie snelle PR zeg!.
En rust en langzaam maakt ook snel en je gaat goed, dat gaat wat worden in Eindhoven.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 01-09-10

Yves, proficiat met je PR, het tempo liegt er niet om, chapeau !!!

Gepost door: Patrick Aerts | 05-09-10

De commentaren zijn gesloten.