29-08-10

Geslaagde wedstrijd

Gisteren was het nog eens tijd om een 10 km te lopen. Dag toch al bijna 2 jaar geleden denk ik. Maar als een wedstrijd voorbij je ouderlijk huis komt, dan mag je toch niet ontbreken.

Ook loopmaat Dirk was van de partij. Doelen waren er niet echt. Ik probeer met intensieve snelheidstrainingen de laatste tijd op te letten. Er moesten 4 rondjes van 2.5 km gelopen worden. Van bij de start ging het al snel. Km 1 ging in 4'15"/km. Dirk en ik waren het eens "te snel". We drukten het tempo een beetje maar ook niet teveel. Een paar dorpsgenoten in rug wilden we niet laten voorbijkomen. De volgende km was in ong. 4'30". Voor ons nog altijd erg snel. Na 2 ronden zat ik nog dik onder de 22 minuuten. Maar 't begon lastig te worden. Gelukkig stond iets verder Ilse met wat sportdrank klaar. Daarna ging het terug beter en raapte ik nog een paar deelnemers op.

Op de finish klokte ik af in 43'50". Parcours te kort ? Maar neen. De garmin gaf perfect 10km aan. Bijna niet te geloven. Bijna 2 minuuten af van mijn beste 10 km tijd. Zonder echt voor deze afstand te trainen. Maar terwijl ik vroeger soms 2 keer per jaar 2 maanden in de lappenmand zat, loop ik nu al 10 maand zonder blessure. Ik loop wel maar 3 keer per week. Heel af en toe eens 4. Terwijl dit vroeger altijd 5 x was. Voetjes blijven op deze manier gezond en de conditie is niet achteruit gegaan. Kortom een geslaagde dag. Ook dirk liep een vette PR.

De duurloop van 28 km van vandaag heb ik verschoven naar morgen. Na het aperitief van deze middag was dit zeker een goeie zet denk ikTong uitsteken

En nu met vertrouwen verder richting Eindhoven.

280810.jpg

19:59 Gepost door Yves | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-08-10

Nog eens een wedstrijdje

Dit jaar is het zeer flauw qua wedstrijden. Eigenlijk liep ik er nog maar 2. In Antwerpen de Marathon en de 20 km van Brussel. Dit weekend wordt er zoals elk jaar een 10 km loop georganiseerd. En na 2 niet aanwezig te zijn ga ik het er nog eens op wagen.

Zeker in marathon voorbereiding heb ik een heilig schrik gekregen van mijn Achilletjes die al meermaals forfait gaven als ik te geweldig bezig ben. Ondertussen train ik geen 5x per week maar en daardoor is er gelukkig minder blessure leed. Een PR zal het zeker niet worden, daarvoor wordt er te weinig op snelheid gelopen. Ik zal al blij zijn als ik onder de 47 min. terechtkom.

Voor de rest weinig nieuws. Er wordt rustig voortgelopen. Ons ton wij die ik meebracht van Frankrijk is eindelijk op. Nu dringend er een paar kilo's afdoen de komende weken Verstomd Zondag was wel een lastige training. Het was veel warmer dan verwacht. En daardoor zat ik 9km voor het einde al zonder drinken. Dat werd dus puffen naar het einde toe. Maar de 25km werden wel gelopen. Volgende keer toch maar langs huis passeren om bij te tanken. Mogelijks loop ik ook in Gent mee. Niet de volledig marathon. Dat is te dicht bij Eindhoven. Maar misschien wel een halve als duurloop dan.

 

15:31 Gepost door Yves in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-08-10

Vakantie is voorbij

Helaas pindakaas maar het verlof zit er al weer op. Ondertussen ben ik al terug een week aan het werk. Dringend tijd om dus eens een postje te doen.

In Spanje werd er maar sporadisch gelopen. Maar nu we terug zijn wordt het schema weer nauwkeurig gevolgd. Dat er toch een beetje achterstand is voelde ik gisteren al. Op het programma stond een duurloop van 22 km. Het was van Brussel geleden dat ik nog eens meer dan 15km liep. Maar ik had nog erger gevreesd. Pijntjes waren er niet en we hebben kunnen genieten van de 22 km. Ik bleef zelf droog. Overal waar we langskwamen lag het nat maar om één of andere reden liepen we blijkbaar door de buien door.

Vandaag mogen de beentjes rusten maar morgen vlieger we er alweer in voor een stevige interval training. Met mijn nieuwe schoentjes gaat dat zeker lukken. Op 28 augustus ga ik me nog eens aan een wedstrijdje wagen. 10 km stratenloop in Wetteren. Lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik op die afstand nog eens voluit ging. Dus op welke tijd ik ga uitkomen heb ik eigenlijk geen idee. Onder de 46'30" zou mooi zijn. Vanaf nu hoop ik terug wat regelmatiger te posten en wat meer blogs te lezen. Dit naar Eindhoven toe.

Tot binnenkort.

 

 

 

12:55 Gepost door Yves in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |