30-11-07

Paar dagen stil

skier
 

Gisteren helaas niet meer aan lopen toegekomen. Kwas vrij laat thuis van het werk. Moest nog gaan tenissen en ook nog mijn valies maken want ik vertrek binnen een uurtje of 2 naar Oostenrijk voor een short ski. Dus tzal hier stil zijn tot dinsdag. Daarmij staan er voor november niet veel km's op de teller. Volgende maand zal dat wel al terug meer zijn.

Short ski is samen met loopmaat Dirk en we hebben in elk geval ons gerief mee. Die fartlek (heuvel oplopen) moet ginder zeker wel lukken. Heuvels genoeg. Vanaf volgende week gaan we dan terug wat intensiever gaan trainen. Snel nog mij bureau opruimen en we zijn ermee weg. Dat wordt dus dinsdag weer heel veel blogleeswerk inhalen.

 

14:01 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-11-07

Druk druk druk

stress-cartoon
Zoals bij nog andere bloggers is het momenteel mega druk op twerk.  En nog een goei 3 weekjes werken en dan lekker 2 weken verlof. Maar gelukkig kunnen we de stress er aflopen. Vandaag was dat 2km in en uitlopen en 10x200 m aan 24sec/100m. Ging echt vlot en lekker. Morgen rustig 7 kmtjes loslopen.

Zondag zijn we ook naar het slotevent van MAW geweest. Dik misreden en een uur later aangekomen dan voorzien. We zagen nog net de brassband spelen en waren op tijd voor de tombola. Helaas niets gewonnen. Maar het belangrijkst was dat er een vette cheque kon worden afgegeven. Dikke proficiat aan allen die hun steentje bijdroegen. Voor een mooi en uitgebreid verslag moet je maar eens bij Homer gaan piepen. Kort verlagje vandaag, tijd om mijn bedje op te zoeken nu. Morgen ga ik nog wat blogjes proberen doornemen. De laatste tijd krijg ik ze niet altijd allemaal gelezen. Maar tzijn er dan ook echt veel aan het worden.

23:12 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-11-07

Sorry coach maar khad een boost nodig.

Gisteren zag ik het niet meer zitten om nog te fartlekken. Tot bijna 6 uur hier bezig geweest met laminaat leggen en daarna hield ik het voor bekeken. Deze morgen was het dan de bedoeling om met loopmaat Dirk 10km te doen aan 6'/km. Maar deze ochtend zat ik vol energie en kwas kwaad op mezelf dat ik niet gelopen had. Blijkbaar wou Dirk ook meer dan 10km lopen dus dat kwam goed uit.

Ik wou ook sneller lopen dan 6min/km. Geen probleem, we gingen eens kijken hoe ver we zouden geraken. De eerste km niet te snel vertrokken en dan zo rond de 5'/km gelopen. Na 6 km zag Dirk het niet meer zitten om de volle 15km mee te lopen aan dit tempo. Dus hij ging een stuk afsnijden. Vanaf daar liep ik dus alleen. Terug wat sneller. Toen hij mij na 10km stond op te wachten gingen we nog wat sneller. En na 12 km sneed hij nog een stuk af om de laatste km mee te lopen. Het 2e deel liep ik dus blijkbaar net iets boven de 4'30"/km. Een vette PR dus op de 15km. En vooral, dit geeft mij een morele boost om weer stevig te trainen voor Brussel. Onder de 1u35' aankomen moet mijn doel zijn. En als ik verder kan opbouwen moet dat te doen zijn. Sorry coach vandaag dus niet volgens schema maar vanaf dinsdag lopen we weer volgens het boekje. Zo, nu snel een hap eten en dan ricthing Mol. Voor de liefhebbers het overzichtje van deze ochtend.

251107

12:07 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-11-07

We zijn terug vertrokken

De trainingen zijn weer begonnen. Toch lijkt het allemaal wat kort na die lange marathon trainingen. Vandaag wisselloop van 7 km. Op 40 mins was ik er al vanaf. Zaterdag nog eens een fartlekje en zondag proberen vroeg in de ochtend mijn 10 km duurloop te doen. 't Zal vroeg moeten zijn want ik moet nog weg en daarna moet ik snel naar Mol zien te geraken.

Verder weinig nieuws onder de zon. Volgend week-end met een paar vrienden op short-ski dus mijn week-ends zijn weer druk bezet. Vandaag kreeg ik een mailtje vanuit NY dat we een dvd konden aankomen met beelden van de marathon en ook beelden van mezelf op verschillende tussenpunten enz. Kheb hem uiteindelijk aangekocht maar ze kennen daar wat van de prijzen zenne. Amai goed doorgerekend. Voor de liefhebbers nog een overzichtje van de training van vandaag. En nu wat verfrissen en nog wat gaan tenissen.

221107

20:26 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-11-07

Stilte...

Maar we leven nog. 't Is de afgelopen dagen stil geweest hier op mijn blog. Zaterdag nog eens 8km losgelopen en dat was het voor vorige week. Maar vanaf vandaag beginnen we er weer aan. Voor vandaag heeft de coach 2km in en uitlopgen en 10x100m a 24s/100m gepland. Ook morgen en donderdag ga ik lopen. Bedoeling was om het wat kalmer aan te doen met 3 loopjes per week.

Maar het kriebelt en dan moet je sporten. Dus deze week waarschijnlijk toch 5 trainingen. Misschien volgende week wat minder, we zien wel. 't Is nu ook bijna zeker dat ik samen met een collega, en misschien loopmaat Dirk de 10 km Gaston Roelands ga lopen. Ik vermoed aangezien het in Brussel is dat het niet plat is. Iemand hier ooit al aan meegedaan ?

 Helaas ga ik zondag niet op tijd in Mol geraken voor de wandeling. Maar afkomen doen we. Ik probeer zeker rond dik 13uur ginder te zijn. In elk geval, diegenen die wel kunnen het is een prachtige streek om te wandelen (lopen). Hoe meer zielen ginder hoe beter voor het slotevenement. Zo de middagpauze zit er hier weeral op. Nog wat verderwerken nu.

13:21 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-11-07

Deze week nog rustig

Maandag stond de eerste training van het nieuwe schema op het programma. Welja training. Gewoon 8km loslopen met 5 versnellingskes van 20 sec. Zaterdag nog eens van het zelfde. Eigenlijk nog een rustweek dus. Vanaf volgende week beginnen we er weer aan. Alhoewel het tot januari niet meer dan 3 a 4 trainingen zullen zijn. Verder lijken de 10 miles van Antwerpen nog heel ver weg. Ik overweeg dus om op 23 december in Brussel de 10km Gaston Roelands mee te lopen. Die begint om 12 uur. Dus daarna hebben we nog tijd om nog wat op de kerstmarkt in Brussel rond te kuieren.

Verder weinig nieuws te melden. Doordat er iets minder gelopen wordt krijg ik weer wat tijd om te tenissen en naar de duiktraining te gaan. Denk dat ze mij daar niet meer kennen ondertussen. Tong uitstekend

Voor de liefhebbers nog de cijfertjes van maandag. Niet zo echt veel aan te zien. Buiten mijn hartslag die blijkbaar aan de hoge kant lag. Beetje te laat in bed en minder met gezond eten bezig geweest waarschijnlijk. Vanaf volgende week gaan we daar toch ook wat aan doen, want ik ben teveel aan het compenseren van voor de marathon denk ik.

131107

09:32 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-11-07

Kon me niet houden

Eigenlijk was mijn eerste loopje maar voor morgen volgens het schema. Maar sorry coach, de drang was te groot. Ik moest wat stoom afblazen. 2km ingelopen 2km volle bak en 2km uit. Morgen mag ik dan 8km loslopen. Evenals vrijdag. Nog 1 week rustig aan dus. Ik wou posten dat ik nog 30€ ging storten op maw als ik onder de 4 uur ging, maar ik ben het gewoon vergeten. Maar niet voor mezelf. Ik ga dit morgen zeker doen. Verder heeft ook onze flashy epo Tom de pronostiek gewonnen met 3u51'02". De fles komt eraan Tom.

Jetty wou nog wat foto's. Wel voor de liefhebbers heb ik er nog enkele van de marathon, de friendship run en NY online gezet hier.(de close up van de blonde kerel is Simon Le Bon van Duran Duran die blijkbaar recht over ons hotel optrad in een musical) Verder niets meer van stijfheid of niets van kwaaltjes. Dat valt goed mee dus. Normaal wordt het in Eindhoven de volledige marathon volgend jaar. Een laatste tip. Wie ooit naar USA gaat en een Garmin nodig heeft. Koop er daar één. Ik betaalde 230€ ipv 330€ hier. Das toch wel een groot verschil.

20:05 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |