02-02-11

Met goede moed terug vertrokken

Jawel we lopen nog steeds. Maar de laatste weken op een heel laag pitje.

Daar waren een aantal redenen voor. Zware verkoudheid, rugproblemen, skireis etc. Maar sinds deze week train ik terug echt. Ondertussen ben ik ook lid van een wielerclub. Hierdoor zal ik proberen om 1x per week te fietsen en 3x per week te lopen. Zondag is in elk geval al goed gestart. Eerst 60 km met de club gefietst en daarna in de namiddag nog een 10-tal km gelopen. Heel mooi weer maar wel koud. Mijn drank was tijdens het fietsen zelfs bevroren. Gisteren dan het eerste wisselloopje van 8.5 km met 500m versnellingen.

Wat zijn de loopplannen voor 2011 ? Wel voorlopig start ik in maart met de Hemaco run in Dendermonde (10km). Later volgen de 10miles in Antwerpen die ik wel eens wil doen. Ook de stadsloop en Gent en uiteraard de 20km van Brussel zijn er bij. Doelen voor deze wedstrijden heb ik (voorlopig) nog niet. We zien wel hoe de trainingen de komende weken verlopen. Marathons staan niet op het programma. Mogelijks probeer ik volgend jaar nog eens een snelle te lopen in Berlijn. We zien nog wel.

 

 

10:05 Gepost door Yves in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-10

Nog eens een wedstrijdje

Dit jaar is het zeer flauw qua wedstrijden. Eigenlijk liep ik er nog maar 2. In Antwerpen de Marathon en de 20 km van Brussel. Dit weekend wordt er zoals elk jaar een 10 km loop georganiseerd. En na 2 niet aanwezig te zijn ga ik het er nog eens op wagen.

Zeker in marathon voorbereiding heb ik een heilig schrik gekregen van mijn Achilletjes die al meermaals forfait gaven als ik te geweldig bezig ben. Ondertussen train ik geen 5x per week maar en daardoor is er gelukkig minder blessure leed. Een PR zal het zeker niet worden, daarvoor wordt er te weinig op snelheid gelopen. Ik zal al blij zijn als ik onder de 47 min. terechtkom.

Voor de rest weinig nieuws. Er wordt rustig voortgelopen. Ons ton wij die ik meebracht van Frankrijk is eindelijk op. Nu dringend er een paar kilo's afdoen de komende weken Verstomd Zondag was wel een lastige training. Het was veel warmer dan verwacht. En daardoor zat ik 9km voor het einde al zonder drinken. Dat werd dus puffen naar het einde toe. Maar de 25km werden wel gelopen. Volgende keer toch maar langs huis passeren om bij te tanken. Mogelijks loop ik ook in Gent mee. Niet de volledig marathon. Dat is te dicht bij Eindhoven. Maar misschien wel een halve als duurloop dan.

 

15:31 Gepost door Yves in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-08-10

Vakantie is voorbij

Helaas pindakaas maar het verlof zit er al weer op. Ondertussen ben ik al terug een week aan het werk. Dringend tijd om dus eens een postje te doen.

In Spanje werd er maar sporadisch gelopen. Maar nu we terug zijn wordt het schema weer nauwkeurig gevolgd. Dat er toch een beetje achterstand is voelde ik gisteren al. Op het programma stond een duurloop van 22 km. Het was van Brussel geleden dat ik nog eens meer dan 15km liep. Maar ik had nog erger gevreesd. Pijntjes waren er niet en we hebben kunnen genieten van de 22 km. Ik bleef zelf droog. Overal waar we langskwamen lag het nat maar om één of andere reden liepen we blijkbaar door de buien door.

Vandaag mogen de beentjes rusten maar morgen vlieger we er alweer in voor een stevige interval training. Met mijn nieuwe schoentjes gaat dat zeker lukken. Op 28 augustus ga ik me nog eens aan een wedstrijdje wagen. 10 km stratenloop in Wetteren. Lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik op die afstand nog eens voluit ging. Dus op welke tijd ik ga uitkomen heb ik eigenlijk geen idee. Onder de 46'30" zou mooi zijn. Vanaf nu hoop ik terug wat regelmatiger te posten en wat meer blogs te lezen. Dit naar Eindhoven toe.

Tot binnenkort.

 

 

 

12:55 Gepost door Yves in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |